Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

ana_art 10:19, 18 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Macham do wszystkich. Znów gorąco
Ale raj gdy trawnik sam się podlewa o 3:30 rano
OSZZZZ TY!!!!!
Wieloszka 10:21, 18 cze 2013

magnolia napisał(a)
Marzenko, jeśli mogę- ja jestem wątkowy wirus, czy trojan- swoje trzy grosze kosztem innych....
Dziewczyny dzięki za pochwały.
Podłechtana zaczynam rozmnażanie lawendy- ile będzie tyle rozdam jak się udadzą.
A żeby nie było zbyt pięknie, pokażę Wam niezłą 'wtopę'- w lawendzie miały rosnąć teraz różowe czosnki ostrowskiego, które lubię bardzo, bardzo.
Zobaczcie co wyszło ( ja mam mdłości)

Szczerze??? Nie przesadzaj z tymi mdłościami Ja widzę najpierw ŁAN lawendy, potem CUDNY gabion, w tle BOSKI wielgachny żywopłot (grabowy? bukowy? lipowy? Twój???) a dopiero jak się przyjrzę (bo kazałaś) to widzę jakieś kffiatki, co wyglądają jak samosiejki. I o co ten raban???
Megi 10:35, 18 cze 2013

WY tak o tej lawendzie ( Magnolio kolejne zjawiskowe zdjęcie) i dzieciach rozprawiacie, że aż miło

a ja popijam kawę z pianką i wspominam dzisiejszy ranek, gdy ze swojego pokoju wyłoniła się moja 10-letnia kosmitka, ubrana w zestaw, którego nikt poza nią by nie nałożył, a potem przez bite 5 minut jadła jedną malutką kanapeczkę ku uciesze spieszącego się męża który ją jeszcze do szkoły na czas musiał odwieźć.

I chyba powinnam się cieszyć, bo jeszcze w żadnym dialekcie nie gada do mnie, więc i ja jeszcze mam czas (chyba?
giza 10:37, 18 cze 2013

Megi, daję Ci/ Wam rok
Jak mawiał horacy- ciesz sie chwilą...
ana_art 10:51, 18 cze 2013

Magnolia jesienią pisałaś o tych czosnkach i powsadzałam je u siebie w lawendzie, póki co od ponad tygodnia w pąkach baaardzo powoli dojrzewają jestem ciekawa efektu
monitka 10:51, 18 cze 2013

Konstancjo Izo jesteś wielką szczęściarą że do 16 roku życia swej pociechy nie musiałaś przyswajać obcych dialektów Moja młoda zaczęła od 13 wiosen ...a tu Madżenka mówi że po 18 mija...jeszcze trochę przede mną. A mój młodszy egzemplarz rośnie, obserwuje i zbroi się do walki żeby kiedyś pokazać co potrafi Jak na nią patrzę to widzę że będzie niezła jazda

No ale miło poczytać że nie jest się samemu z tym zjawiskiem

Madżenko pamiętasz gdzie kupowałaś podpory na powojniki?
Mala_Mi 11:18, 18 cze 2013

Kochane... wszytko zależy od egzemplarza.. mój z suahili dopiero teraz przechodzi na ludzki język.... a za 2 miesiące skończy 28 lat .... I to też nie do końca, bo czasami zapomina jakim językiem ma gadać

A magnolia może niech się nie przejmuje bo ja chyba te czosnki mam i one u mnie w kolejnych latach wybujały do góry i przebijają się przez trawy..
malkul 11:25, 18 cze 2013

magnolia napisał(a)
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)

Jakbym czytała siebie wczoraj znów haja o to samo z M. Nie mam sił
Wieloszka 11:30, 18 cze 2013

asc napisał(a)
Kochane... wszytko zależy od egzemplarza.. mój z suahili dopiero teraz przechodzi na ludzki język.... a za 2 miesiące skończy 28 lat .... I to też nie do końca, bo czasami zapomina jakim językiem ma gadać

Ania, Ty mnie nie strasz proszę!
Magda70 11:45, 18 cze 2013

asc napisał(a)

A magnolia może niech się nie przejmuje bo ja chyba te czosnki mam i one u mnie w kolejnych latach wybujały do góry i przebijają się przez trawy..

Ty mnie nie załamuj z tym wiekiem...do 28 lat mam czekać!

Mój jak miał 16 to się odgrażał, że jak tylko skończy 18 to się domu wyprowadzi! Że z nami to się nie da mieszkać i takie tam... Więc go wczoraj pytam kiedy ma zamiar się wynieść...a on mi gada, że na razie nie ma zamiaru...i weź tu żyj człowieku...