Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 12:18, 13 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Iwonko to jest ta Twoja Stipa?? Boska!!!!!
Zazdraszczam spotkania buziaki

Kasiu, stipa u mnie jest na różnych etapach wielkości i wszystko zależy, kiedy była wysadzona na miejsce stałe. Im szybciej, tym większa. Tą przy ognistej rabacie sadziłam najwcześniej.
Posadziłam ją pod koniec kwietnia, ale miałam zapas stipy, więc gdyby zmarzła, miałam czym zastąpić. Wcześniej już ją hartowałam na zewnątrz(siana 4 lutego)
29 kwietnia:

A dziś ta stipa ma kłoski - widzę pierwszy raz w życiu to zjawisko. To moja nowa przygoda
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:17, 13 lip 2015

Do góry
Aha, rozumiem. To jak następnym razem się spotkamy, będę głośno wołać i pytać się o Ciebie. Buziak
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:04, 13 lip 2015

Do góry
Reniu, tu się wpisałaś, byłam z Ewą 777
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=320
Ogródek Iwony 11:37, 13 lip 2015

Do góry
Gosiu, mi też było milutko, buzia od gadania mnie bolała.
Jak Zbyszek mnie odebrał, pytał się, czemu nic nie mówię, a mi w głowie tylko obrazy ogrodu się kotłowały i czułam, ze już się nagadałam za wszystkie czasy
Milczenie było złotem
Do raju daleko - u Ewy 11:34, 13 lip 2015

Do góry
Ewuniu, zapomniałam ci napisać, że nalewka była super i sobie przepis odpisuję. Taka łagodna, pewnie przez ten miód, mniam
W sierpniu też mi się marzy wyprawa do tego ogrodu, tylko gdzie te hortensje są, bo byliny zawładnęły całym ogrodem teraz
Czytam, ze masz fotkę z Renią Rozark. Która to? Chyba się z nią nie przywitałam, nie skojarzyłam jej z jej ogrodem

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:28, 13 lip 2015

Do góry
Reniu, na spotkaniu mi umknęłaś. Może nawet z tobą rozmawiałam, ale cię nie mogę skojarzyć: osoba ze spotkania - ogród - nick. U Ewy doczytałam, że masz z nią zdjęcie, a ja z Ewą byłam. I żal mi, że się z tobą tak nie przywitałam. Dopiero później doczytałam, ze byłaś. Buziaki zostawiam i czekam na wskazanie, gdzie jesteś na fotce
Ogródek Iwony 11:10, 13 lip 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Po zdjęciach widać że wyprawa się udała
Co to za bylina na którą ci ślina ciekła i nie kupiłaś, znasz jej nazwę ?
edit, ta różowa, reszte znam.

Tak, Ana ma rację. To Krwawnica Robert. Ewa 777 kupiła sobie dwie takie.:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/910186/original.JPG
Doczytałam, że kwitnie lipiec-sierpień i lubi dużo wody, czyli nie dla mnie. Ale krwawnik w kolorze miodu i ciemną ostróżkę jeszcze kiedyś będę mieć
Ewuniu, ten ogród podobno jeszcze piękniejszy w sierpniu, kiedy kwitną hortensje. Może wtedy się wybierzemy razem w jakiś weekend?
Ogródek Iwony 11:02, 13 lip 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Iwonko tylko pozazdrościć takiego wyjazdu. Obejrzałam relację w wątku ze spotkania, przepysznie. Pięknie z Ewą reprezentowałyście grupę pomorską.
Szkoda, że nie mogłam pojechać.

Asiunia, musisz do tego ogrodu kiedyś pojechać Jest tam wiele inspiracji. Cieszę się, że byłam na spotkaniu, za zasługą Ewy 777, bo sama nie dałabym rady jechać.
Ogród mnie zachwycił i mam nowe spojrzenie na rabaty bylinowe. Zrobiłam sporo fotek, teraz będę analizować nasadzenia, bo sposób łączenia roślin mnie zainspirował. Podobała mi się rzeka hostowa i floksikowa. Nasadzenia tak poprowadzone, by weszły w głąb rabaty. Wcale nie tak piętrami, ale jakby z kwiatów zrobić dolinę. No i plamy kolorystyczne. I nawet różowy z żółtym się nie gryzł, ale trzeba dobrać mocne żywe kolory.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:47, 13 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, miło mi było cię poznać. Rozmawiałyśmy przy stole. Wesołą z Ciebie kobitka Pa

Iwonko miło było Cię poznać- oczywiście wiem że siedziałaś naprzeciwko mnie przy stole. Tylko trochę mało było czasu na dłuższe rozmowy. A ja też miałam troche trudniej bo przyjechałam sama z Lublina. Pozdrawiam gorąco
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:39, 13 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja myślałam, że nic nie kupiłaś, a ty cały wózek zakupów miałaś. Kiedy zdążyłaś to zrobić? Myk i już.
Ja mam dwie jeżówki i przestawiam je w stipie
By tam pasowały, tylko, ze mam tam posadzone białe jeżówki, jeszcze łepków nie wyścibiły. Musze zrobić po drugiej stronie bliźniacze nasadzenie. Buziaczki, jutro zobaczę, czy już posadziłaś zakupy

Ana, cieszę się, ze mogłam się z tobą spotkać. Dziękuję za miłe, ciepłe słowa, twoją obecność, przy spotkaniu z tobą poczułam miłe ciepełko
Zaraz raźniej mi się zrobiło

aaaach ja tak sobie wózeczek zapakowałam jeszcze przed przyjściem do Was, bo szłam od strony szkółki i tak sobie stał i czekał na mnie.

Mi również było stanąć oko w oko. Oglądałam zdjęcia ze spotkania i po zdjęciu gdzie jesteście z Bożenką pomyślałam o matko dwie matematyczki, podobne do siebie wizualnie ale i charakterem... aż nie wiarygodne by matematyczki (wydawałoby się uporządkowane i 'ostre'- tak kojarzy mi się nauczyciel matematyki) w rzeczywistości były tak ciepłe, miłe i życzliwe
Zobaczysz kolejne spotkania nie będą tak stresujące, pierwsze koty za płoty

Tę czerwoną jeżówkę daj na ognistą
Ogródek Iwony 07:58, 13 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Chyba zatopię je w stipie

Stipa zaczyna kwitnąć

Iwonko to jest ta Twoja Stipa?? Boska!!!!!

Zazdraszczam spotkania buziaki
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 05:00, 13 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Trzeba porównywac obydwa zdjęcia bo niektórzy na jednym mało widoczni
Stojący:

Od lewej:
Pani z obsługi,
Gocha-Kolorowy ogród
z tyłu M Ani z kamiennego
przed nim towarzyszka Ronina-Michala
przed nią Basia
Ania z kamiennego, Ciocia Gosia
z tyłu Ryska
w czrnym Kindzia
z tyłu Witek
przed nim Agnieszka Kapibara Drzewulcowo
Ren 133
z tyłu M Ani An-Tre
przed nim Ana-Art
z tyłu Tengel
przed nim Luki
w granatowej bluzce GabiK
z Tyłu Andrzej
okulary na głowie Kasik
Bożena -Babopielka
za nią Grzes M Kasi
potem ja-Bogdzia
pani Jasia Szmit
kolezanka Babopielki
obok pani Joanny Mariolka -koleżanka Margarete
za nią Margarete
koło Margarete-Robert
przed nią Kasya
obok w jasnym sweterku Kuklik z córka
Kondzio (na drugim zdjeciu leży

Rzad niskich na zdjeciu

Iwk4
EPodlas
Małgocha -Moje spełnione marzenie
Ivvvonka
Pani przyroda
przed nią Hania
przed Danusia Gosia z Kubusiowa
przed nią leży Gaby3003
Danusia
Yolka
blondynka uśmiechnięta Ela -bez wątku
z dzieckiem Abiko
An-Tre
Sebek
i brakujacy

Margo, Nikita i Ewa777 ale to nie wszyscy którzy byli.

Dzieci z lewej strony to Laurka i córka Welki

i jeszcze mnie z mężem nie ma na zdjęciu Ewa_k
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 22:14, 12 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Potem zakupy.
Ale jeszcze mnie zachwycił przedogródek gospodarzy.

Czy ktoś jest w stanie zidentyfikować to wielkie drzewo kształtowane w stozek? Czy to grab?
Ogródek Iwony 21:35, 12 lip 2015

Do góry
Gosiu, dziękuję za śliczną fotkę, resztę napisałam u Ciebie, buziaczki kochana
Ogródek Iwony 21:34, 12 lip 2015

Do góry
Iwonko, właśnie o tobie myślałam. Radość odwzajemniona
Ogródek Iwony 21:33, 12 lip 2015

Do góry
Edytko, Olu, ja tylko jeżówki kupiłam, reszta w sferze marzeń
Kupię następnym razem, jak następną rabatę będę robić. Teraz nie mam już miejsca. Ale muszę przyznać, ze niebieskie ostróżki i miodowy krwawnik zrobiły na mnie wrażenie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:29, 12 lip 2015

Do góry
A ja myślałam, że nic nie kupiłaś, a ty cały wózek zakupów miałaś. Kiedy zdążyłaś to zrobić? Myk i już.
Ja mam dwie jeżówki i przestawiam je w stipie
By tam pasowały, tylko, ze mam tam posadzone białe jeżówki, jeszcze łepków nie wyścibiły. Musze zrobić po drugiej stronie bliźniacze nasadzenie. Buziaczki, jutro zobaczę, czy już posadziłaś zakupy

Ana, cieszę się, ze mogłam się z tobą spotkać. Dziękuję za miłe, ciepłe słowa, twoją obecność, przy spotkaniu z tobą poczułam miłe ciepełko
Zaraz raźniej mi się zrobiło
Rododendronowy ogród II. 21:18, 12 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ewo mnie również było miło Cię poznac. Dobrze ze miałam te liliowce dla Ciebie bo pewnie inaczej bym Cię przy tej ilosci nowych osób nie zapamiętała i przy okazji Iwonki równiez. Mam nadzieje ze beda dobrze rosły.

Bogdziu, żebym wcześniej wiedziała o tych liliowcach, to bym je szybko rozmnożyła
Cieszę się, że cię poznałam, chociaż dla mnie, to tak, jakbym cię znała wcześniej. Wszyscy cię kochają, jesteś wspaniała, ciepła, taka pogodna. Zdrówka kochana ci życzę i mam nadzieję kiedyś odwiedzić cię w twoim ogrodzie. Wracając z Ewą mówiłyśmy sobie, że jeszcze twój ogród chciałybyśmy kiedyś zobaczyć. Buziaki dla Ciebie i mężusia
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:16, 12 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, pozdrawiam po spotkaniu.
Już jesteście w domku.
W realu jesteś śliczna, pora zmienić awatarka na bardziej aktualną focię. Zaskoczyłaś mnie swoim wigorem, razem z e-Mem tworzycie cudowną parę. Tyle ciepłą od was bije. Pozdrawiam, mam nadzieję, ze się spotkamy jeszcze

Ile miłych słów Dziękuję Iwonko
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:10, 12 lip 2015

Do góry
Gosiu, pozdrawiam po spotkaniu.
Już jesteście w domku.
W realu jesteś śliczna, pora zmienić awatarka na bardziej aktualną focię. Zaskoczyłaś mnie swoim wigorem, razem z e-Mem tworzycie cudowną parę. Tyle ciepłą od was bije. Pozdrawiam, mam nadzieję, ze się spotkamy jeszcze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies