Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

mirkaka 08:48, 13 lip 2015

Ewo, możesz zdradzić jaka cena tej krwawnicy? W Nowych Ogrodach ją widziałam ale była droga
rozark 09:33, 13 lip 2015

Ewo miło było cię poznać na zdjęciu nie wyglądasz na tak wysoka jak stoisz obok mnie

edit dla Iwonki
nie mamy wspólnego zdjęcia
chodziło mi o to że rozmawiając z Ewą musiałam głowę ku górze kierować a na awatarku w ogóle tego nie widać
Ewa777 10:51, 13 lip 2015

Katkak napisał(a)
Ewciu śliczna ta krwawnica, taka delikatna . A naleweczka z czego, jeśli mogę zapytać? Może bym nieśmiało o przepisik poprosiła? . Pozdrawiam.

Kasiu, ta krwawnica bardzo mi się spodobała w Pęchcinie, ale powiem Ci, że w moim ogrodzie podoba mi się jeszcze bardziej
Nalewka jest z pigwowca. Oto przepis:

Składniki:
1kg owoców pigwowca
1 litr spirytusu 70%
1/2 litra miodu lipowego
laska wanilii
sok z 1 pomarańczy
50 ml rumu

Przygotowanie:
- umyć owoce, pokroić w ćwierć plasterki, zalać alkoholem, dodać miód, wanilię, sok z pomarańczy - szczelnie zamknąć i odstawić w ciemne miejsce.
- przez najbliższe 2 tygodnie wstrząsać, żeby miód się zmieszał z alkoholem - po 2 miesiącach można już pić. Ale lepsza jest jak postoi rok
Ewa777 10:54, 13 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Krwawnica piękna u mnie przy rowach bardzo dużo rosnie tej pospolitej ale też jest piękna i chyba lubi wodę

Gosiu, to Ty masz malownicze okolice U mnie same zielska rosną, ale za to mogę narwać wrotycza
Ewa777 10:57, 13 lip 2015

mirkaka napisał(a)
Ewo, możesz zdradzić jaka cena tej krwawnicy? W Nowych Ogrodach ją widziałam ale była droga

Mirko, kupiłam za 15 zł jedną donicę Nie widziałam jej w Nowych Ogrodach. Muszę kolejnym razem lepiej się przyjrzeć
Ewa777 10:59, 13 lip 2015

rozark napisał(a)
Ewo miło było cię poznać na zdjęciu nie wyglądasz na tak wysoka jak stoisz obok mnie

Reniu, mi też było bardzo miło Cię poznać Waśnie widzę na zdjęciach jak się garbię
malgorzata_s... 11:00, 13 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Mirko, kupiłam za 15 zł jedną donicę Nie widziałam jej w Nowych Ogrodach. Muszę kolejnym razem lepiej się przyjrzeć

Na wyspie w sadzawce krwawnica była. To roślinka prawie bagienna. Dlatego jedną tylko wzięłam
Ewa777 11:13, 13 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Na wyspie w sadzawce krwawnica była. To roślinka prawie bagienna. Dlatego jedną tylko wzięłam

Gosiu, podejrzewam, że trafi u Ciebie przy oczku wodnym

U mnie jest glina, więc mam nadzieję, że też się utrzyma
Iwk4 11:34, 13 lip 2015

Ewuniu, zapomniałam ci napisać, że nalewka była super i sobie przepis odpisuję. Taka łagodna, pewnie przez ten miód, mniam
W sierpniu też mi się marzy wyprawa do tego ogrodu, tylko gdzie te hortensje są, bo byliny zawładnęły całym ogrodem teraz
Czytam, ze masz fotkę z Renią Rozark. Która to? Chyba się z nią nie przywitałam, nie skojarzyłam jej z jej ogrodem

GosiaJoanna 11:38, 13 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Gosiu, to Ty masz malownicze okolice U mnie same zielska rosną, ale za to mogę narwać wrotycza

Wrotyczu też sporo mam zaraz po sasiedzku cala żółta łąka