Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 19:04, 27 cze 2017

Do góry
cd czosnków

Przy tzw. czosnkach??? nie było liści to już nie wiem, czy to czosnki.

co to za krzew bardzo pachniał

Ptasi gaj 19:00, 27 cze 2017

Do góry
Łazienki pierwszy klomb zabójczy zapach holiotropu

choina kanadyjska duże drzewo

Wiosną tutaj rosły tulipany, szafirki i inne

Róże bonica i chyba czosnki

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:18, 27 cze 2017

Do góry
Bylam dzisiaj w Lazienkach i tez rododendrony kwitly przy Palacu na wodzie nad kanalkiem rozowe nie zrobilam foty.
Ten rododendron to zdrowy okaz zrob jak Milka pisze. Wiesz jest przesuniecie u niektorych roslin ze wzgledu na mrozy majowe. Przyroda zwariowala przez to.
Oj tego nie zapomne -7 przez dwa dni.
Ptasi gaj 18:11, 27 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Berberysy świetnie idą, moje wolno bardzo.
Elu, a nie chcesz ciąć w stożki te jałowce przy berberysach, zagęszczą się, bo one z czasem rozłażą się i wyłamują.
Piękne drzewa, ogromny wybór.
Za pomidory podziwiam, ja też latam, ale na swoje własne życzenie, mam naście donic.

Milus piszesz o tych zoltych berberysach, o tak ale one nie powinny rosnac na sloncu zdarza sie, ze slonce je parzy i listki brunatnieja.
W tym miejscu u mnie slonce swieci do 11.oo. Mam dwa krzaki w cieniu ale msja wtedy kolor troche ciemnjejszy. To jest tak jak z źurawksmi.

Odnosnie tych jalowcow jeszcze w tym roku nie bede ciela. W tym miejscu rosna 3 sezon wiec dopiero w tym roku ruszyly z kopyta. Posadzilam je aby oslonic od wistru roze jak kwitna.
Na osiedlu rosna takie jalowce maja juz po 3 metry spodobaly mi sie i posadzilam u siebie.
Ciac bede ale w przyszlym roku. W tym miejscu musze małe przemeblowanie zrobic.
Admiralki przesune blizej kraweznika. Mam tam tez modrzewia ktory obmarzl sa z nim same klopoty czesto czerwce go oblegaja i wywalam go.

Wsadze jakiegoc iglaka na pniu nie chce lisciastego bo w zwirze trzeba odkurzac te liscie.

Tak sie rozpisalam o zoltych berberysach a sa tez admiraly ktore uwielbiam.
Ptasi gaj 17:53, 27 cze 2017

Do góry
Bylam dzisiaj na spacerze z moim dzieckiem w Lazienkach jest nowa szata kwiatowa. Jak zwykle bardzo ładna foty wieczorem.

Jade zaraz na wies podlewac jutro upal i zobaczyc czy ryby plywaja.
Z piatku na sobote byl wlaczony filtr pekla rura i wyplynelo nam pol oczka wody.
Ema klał ze drzewa sie ruszaly a ryby po dnie szorowaly ze strachu.
Cos zle podlaczyl bylo za duze cisnienie i peklo, ale facet nigdy sie nie przyzna do wlasnej glupoty tylko obwinia wszystkich do okola.

Mnie sie tez dostalo, ale mam to w nosie. Bo jak bym sie odezwala to nie wiem co by bylo. Dopompowal swiezej wody i mu przeszlo.
Ptasi gaj 17:44, 27 cze 2017

Do góry
Juz odpisalsm Mirce odnosnie oczka co 4 lata temu trzeba bylo zrobic wlasnie na zgloszenie, ale w międzyczasie zmienilo sie prawo budowlane wiec pokecilam Mirce aby sie zapytala w starostwie. Zazwyczaj wszystkie druki sa do wydrukowania z strony starostwa. Wtedy bylo zgloszenie do 25 m teraz jak piszesz 50 m2.

Ja dla swietego spokoju robilam zgloszenia na kazda duperele, aby sie nikt nie doczepil.
Anna i Ogród 16:45, 27 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu. Moje iryski tez dawno okwitly, ale dopiero co wrzucilam zrobilam sobie przerwe. Mam jeszcze jedne ktore szykuja sie do kwitnienia bardzo ladne.
U mnie wszystko opóznione tego roku, mrozy byly w maju.
Nie zajrzalam jeszcze co u ciebie w ogrodzie wiec bede ogladac zaraz.

Anie ta kore troche odsun od tej rozy niech dostNie powietrza moze pusci pedy ma zielone wiec nie umarla.

U mnie ta róża tak się opóźnia po tych przymrozkach. Najciekawsze że posadziłam razem z nią 3 inne i tamte zaczynają kwitnąć a ta nawet pędu nie wypuściła
Ogród z łezką II 16:09, 27 cze 2017

Do góry
Kasiu to ty się tak całuje a gdzie ta randka na tej ławeczce.

To w ogrodzie różanym w Forście było...a randka to raczej publiczna była
Ogród Małej Mi 2017 15:36, 27 cze 2017

Do góry
Witaj Mała. .. u mnie tulipanowiec trzy lata i nie kwitnie. W tym roku przez mrozy wiosenne opadl z liści i na nowo wypuścił ma dosyc duże przyrosty.

Fajnie jest moczyć nóżki w oczku tez tak robimy ryby skubia po stopach. Ale radość.
Ogród z łezką II 15:23, 27 cze 2017

Do góry
Kasiu to ty się tak całuje a gdzie ta randka na tej ławeczce.
Ptasi gaj 14:29, 27 cze 2017

Do góry
Sosna to drzewo które rośnie wszędzie nawet na skalę zrobi sobie miejsce na swoje korzenie, ale najlepiej rośnie w piachu.
Buki różnie rosną nie załamuje się może to bonsai.
To tu... 14:15, 27 cze 2017

Do góry
Witam jestem pierwszy raz. Juz pozno wiec nie obejrzalam sporej czesci twojego ogrodu zaczelsm od konca i 2 pierwsze strony. Jak nie bylo nic i jak jest teraz widac ze jest pieknie.
Jak obejrze nastepne strony napisze wiecej.

Witaj. Miło widzieć nowych gości.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:50, 27 cze 2017

Do góry
Witam Sylwia. Nie mam problemu z przezimowaniem. Nie musze wsadzac do gleby bezposrednio. Wystarcze duza plaska donica i potem ja nakrywac jub przeniesc do chlodnego garazu.

Wiem, ze kaktusy rozmnaza sie z tych lisci jak kaktusy.
Na forum jest Piotrek on tez ma opuncje i duzo o nich wie wiec jesxcze sie z nim skontsktuje i odpowiem.

To narazie. Ten zolty kolor przepiekny na rabacie.

Miałam na myśli , że jak u mnie się przyjmie i przezimuje to nie ma sprawy
Zapytaj bo dobrze by było znać szczegóły tego rozmnażania
Ptasi gaj 11:46, 27 cze 2017

Do góry
Piszcie do mnie odpisze wieczorem. Teraz musze juz konczyc obowiazki wzywaja.

Milus mam jalowcow duzo i to rozlozystych mam juz dosyc ciec wiecznie jestem obdrapana, ale jeszcze kilka musze pociachac. Robi sie u mnie busz za duzo tego.

Radziu bylam na twoim watku dzis odpisze wieczorem.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:40, 27 cze 2017

Do góry
Witam Sylwia. Nie mam problemu z przezimowaniem. Nie musze wsadzac do gleby bezposrednio. Wystarcze duza plaska donica i potem ja nakrywac jub przeniesc do chlodnego garazu.

Wiem, ze kaktusy rozmnaza sie z tych lisci jak kaktusy.
Na forum jest Piotrek on tez ma opuncje i duzo o nich wie wiec jesxcze sie z nim skontsktuje i odpowiem.

To narazie. Ten zolty kolor przepiekny na rabacie.
Ptasi gaj 11:30, 27 cze 2017

Do góry
Jeszcze troche krzewow i drzewek wieczorem woda bedzie.

Wierzba i roza, ktora ma odromna ilosc kwiatow.

Sosny czarne trzy pannice nastepna fota ich starsza siostra.

Na koniec roza. Roze pokaze ale pozniej bo nje wszystkie w pelni kwitna.

Ptasi gaj 07:39, 27 cze 2017

Do góry
Witam Aniu. Kilka razy chcialam napisac doCiebie ale z jakiejs przyczyny nie masz adresu.

Moj wiciokrzew tez na mszyce ktore go uwielbiaja. Jak widzisz jest bardzo duzy i byl kilka razy ciety. Kazdego roku wczesna wiosna go pryskam od mszycy i grzeba bo ma tendencje do lapania maczniaka. Wczesnie wypuszcza liscie.
Pryskam dosyc czesto i obserwuje co mu dolega czy sa szkodniki jak tylko gdzies widze to zaraz pryskam.

Co moge poradzic. Nie rzucaj w ogien. Zrob podstrzyzyny, opryskaj jest taki preparat substrala 2w1 to pomaga przeczetaj w internecie.
Wiciokrzew odbije , szkoda go wyrzucac ma ladny zapach i jak zadbany to efektowny. Jak masz kompost lub obornik rozrzuc do okola i przykryj ziemia.
Moze twojemu brakuje nawozu jest slaby i liscie opadaja.

To tyle. Jak bedziesz miala jakies pytania to napisz cos poradze.

Dzięki Elu
Zrobię mu postrzyżyny dzisiaj i zasilę florowitem. Jak go sadziłam to dałam obornik w dołek. Ja mam go od 3 lat, ale dopiero w tym roku tak go sponiewierało. Na wiosnę go przesadzałam, więc może i to go osłabiło. Mszyca już opanowana z tego co widzę, a środek jest kompleksowy na mszycę/przędziorka/ mączniaka.
Ja to specjalnie posadziłam sobie pomidory na tarasie. Pojechałam na targ po pelargonie i takie dzieciaczki sprzedawały pomidorki, pory, selery więc kupiłam 3 sztuki. Pierwszy raz uprawiam pomidorki, prowadzę zgodnie z instrukcją z gazetki ogrodniczej, ale widzę że coś na ząb będzie

P.s. napisałam na priva
Ogród za grosze 01:12, 27 cze 2017

Do góry
Ewo w nawiazaniu do rozmowy wzzystko aktualne nie rezygnuje tak jak napisala w emailu.
Pozdrowienka jeszcze raz kuruj sie.
Ptasi gaj 01:05, 27 cze 2017

Do góry
Jeszcze iglaczki jalowce pieknie rosna. Berberysy obciete na wiosne tez daja czadu.

Tsugi - choina kanadyjska urocze iglaki.

Choiny i jalowiec nuthajski

Ptasi gaj 00:55, 27 cze 2017

Do góry
A ja mam takie pomidory na balkonie w ktore zostalam wrobiona przez mojego syna, ktore posadzil i sie wypiąl. Teraz podlewam i obrywam liscie w zyciu nie sadzilam warzyw na balkonie. Szkoda mi tego wiec chodze i podlewam i,zapylam jak pszczola.

Szykuje polki aby mialy gdzie stac. Zagracony caly balkon. 6 duzych donic po 3 w kazdej donicy. Na kurzym oborniku doslownie czarne liscie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies