Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Kasya 12:53, 27 cze 2017

bardzo lubie sosny i bardzo ubolewam ze nie mam na nie miejsca..
Milka 13:01, 27 cze 2017

I do tego sosna na piachu rośnie, a inne nie.
Ostatnio w jakims programie obejrzałam, na piachu sosny wielkie a buk po 30 latach miał 70cm
andziurex 13:36, 27 cze 2017

Milka napisał(a)
I do tego sosna na piachu rośnie, a inne nie.
Ostatnio w jakims programie obejrzałam, na piachu sosny wielkie a buk po 30 latach miał 70cm

Nie załamuj mnie! Ja właśnie posadziłam buka tricolor i miałam nadzieję na przynajmniej 10 cm/rok Z tego co piszesz to ja nie dożyję czasu kiedy będzie z niego drzewo! U mnie VI klasa ziemi, żółty piach, więc zachowałam prawie wszystkie sosny które zastałam na działce i mam już spore drzewka.
gobasia 14:07, 27 cze 2017

Pomidorlandia balkonowa ...super

Ogród masz bajeczny a trawniczek miodzio po prostu
ElzbietaFranka 14:29, 27 cze 2017

Sosna to drzewo które rośnie wszędzie nawet na skalę zrobi sobie miejsce na swoje korzenie, ale najlepiej rośnie w piachu.
Buki różnie rosną nie załamuje się może to bonsai.
Mala_Mi 15:49, 27 cze 2017

Mirka napisał(a)
Witam się ☺Elu widzę u Ciebie oczko i mam pytanie jaką jest powieżchnia lustra wody.Czy trzeba mieć zezwolenie na takie oczko.Pytam bo okazało się że jak em wykarczowal tyły działki moje oczy ujrzały stawk.Od razu miałam myśl aby go powiększyć .Wieczorem zrobię zdjęcie to zobaczysz co z tym można zrobić.

Do 50 metrów na zgłoszenie w starostwie 30 dni przed rozpoczęciem robienia oczka.. Wygoglaj co trzeba robić. Starostwo ma gotowe drugi do wypełnienia (oświadczenie o dysponowaniu nieruchomością,druk zgłoszenie) i pisza co trzeba (mapka, wypis, opis). Zgłoszenie wazne chyba teraz 3 lata.

Piekne irysy... i czysto wkoło oczka
Kindzia 16:37, 27 cze 2017

A ja się azaliami zachwycam...piękniste masz!!!
ElzbietaFranka 17:44, 27 cze 2017

Juz odpisalsm Mirce odnosnie oczka co 4 lata temu trzeba bylo zrobic wlasnie na zgloszenie, ale w międzyczasie zmienilo sie prawo budowlane wiec pokecilam Mirce aby sie zapytala w starostwie. Zazwyczaj wszystkie druki sa do wydrukowania z strony starostwa. Wtedy bylo zgloszenie do 25 m teraz jak piszesz 50 m2.

Ja dla swietego spokoju robilam zgloszenia na kazda duperele, aby sie nikt nie doczepil.
ElzbietaFranka 17:53, 27 cze 2017

Bylam dzisiaj na spacerze z moim dzieckiem w Lazienkach jest nowa szata kwiatowa. Jak zwykle bardzo ładna foty wieczorem.

Jade zaraz na wies podlewac jutro upal i zobaczyc czy ryby plywaja.
Z piatku na sobote byl wlaczony filtr pekla rura i wyplynelo nam pol oczka wody.
Ema klał ze drzewa sie ruszaly a ryby po dnie szorowaly ze strachu.
Cos zle podlaczyl bylo za duze cisnienie i peklo, ale facet nigdy sie nie przyzna do wlasnej glupoty tylko obwinia wszystkich do okola.

Mnie sie tez dostalo, ale mam to w nosie. Bo jak bym sie odezwala to nie wiem co by bylo. Dopompowal swiezej wody i mu przeszlo.
ElzbietaFranka 18:11, 27 cze 2017

Milka napisał(a)
Berberysy świetnie idą, moje wolno bardzo.
Elu, a nie chcesz ciąć w stożki te jałowce przy berberysach, zagęszczą się, bo one z czasem rozłażą się i wyłamują.
Piękne drzewa, ogromny wybór.
Za pomidory podziwiam, ja też latam, ale na swoje własne życzenie, mam naście donic.

Milus piszesz o tych zoltych berberysach, o tak ale one nie powinny rosnac na sloncu zdarza sie, ze slonce je parzy i listki brunatnieja.
W tym miejscu u mnie slonce swieci do 11.oo. Mam dwa krzaki w cieniu ale msja wtedy kolor troche ciemnjejszy. To jest tak jak z źurawksmi.

Odnosnie tych jalowcow jeszcze w tym roku nie bede ciela. W tym miejscu rosna 3 sezon wiec dopiero w tym roku ruszyly z kopyta. Posadzilam je aby oslonic od wistru roze jak kwitna.
Na osiedlu rosna takie jalowce maja juz po 3 metry spodobaly mi sie i posadzilam u siebie.
Ciac bede ale w przyszlym roku. W tym miejscu musze małe przemeblowanie zrobic.
Admiralki przesune blizej kraweznika. Mam tam tez modrzewia ktory obmarzl sa z nim same klopoty czesto czerwce go oblegaja i wywalam go.

Wsadze jakiegoc iglaka na pniu nie chce lisciastego bo w zwirze trzeba odkurzac te liscie.

Tak sie rozpisalam o zoltych berberysach a sa tez admiraly ktore uwielbiam.