Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 19:00, 27 cze 2017

Łazienki pierwszy klomb zabójczy zapach holiotropu

choina kanadyjska duże drzewo

Wiosną tutaj rosły tulipany, szafirki i inne

Róże bonica i chyba czosnki

ElzbietaFranka 19:04, 27 cze 2017

cd czosnków

Przy tzw. czosnkach??? nie było liści to już nie wiem, czy to czosnki.

co to za krzew bardzo pachniał

ElzbietaFranka 19:07, 27 cze 2017

trawniczek

szpalery takich róż piennych, fota szpaleru nie wyszła

Anabell 22:38, 27 cze 2017

Elu - a Twój trawniczek również bardzo piękny nie tylko ( dywan łazienkowy )

Zwiedzam ogród i podziwiam jak szybko wyrósł w trzy lata.
Też jesteś zaganiana, to znaczy masz dwa ogrody do obrobienia, każdy w innym miejscu?
ElzbietaFranka 00:32, 28 cze 2017

Jest późno więc nie będę duzo pisała i wstawiała fot.
Chciałam jeszcze pokazać iryski jakie u mnie rosną. Wiosną kupiłam worek irysów w obi i zapomniałam o nich bo wiosna przedziwna to woda a to mróz więc posadziłam z dużym opóźnieniem do gleby po przymrozkach coś tam wyrosło. W zeszłym tygodniu patrzę a tu kwiaty wyrastają i dziś zrobiłam kilka zdjęć bo nie wszystkie się jeszcze rozkwitły.

groszek pachnący samosiejka i tak sobie rosnie na berberysie

ElzbietaFranka 00:45, 28 cze 2017

Przyjechaliśmy dopiero co z podlewania ogrodu bo dzisiaj podobno ma być patelnia szkoda roslin.

Teraz pokażę dmuchawca rośliny która jest w mojej ikonce w podpisie jest to roślina "kozibród łąkowy" bardzo efektowna roślina. W tym roku nie natknęłam się jak kwitnie, ale dzisiaj zobaczyłam pięknego dmuchawca tej rośliny ale nasion rozsieje się.
To właśnie ta roślina poniżej dmuchawiec ok. 8 cm średnicy

To chyba dziewanna która od dwóch lat gości u mnie na tle magnolii

andziurex 07:30, 28 cze 2017

Ten kozibród to chwaścior, rośnie u mnie wokół działki przy drodze i na łąkach. Ostatnio patrzę, a mój mąż idzie do domu z tym dmuchawcem, który faktycznie jest ogromny. Kazałam mu iść precz razem z tym chwastem i nie rozsiewać po podwórku
ElzbietaFranka 12:24, 28 cze 2017

Aniu zeby wszystkie chwasty byly tak piekne. Przeczytaj troche o nim. Ja tam sie ciesze, ze taki chwascior u mnie rosnie.
pestka56 12:39, 28 cze 2017

Wszystko zależy kto i czego oczekuje od swojego ogrodu

Kozibród i dziewanna, super rośliny na łąkę bylinowo trawiastą. Ela, może założysz? Masz sporo miejsca, więc możesz kawałek wykroić na takie poletko.
ElzbietaFranka 16:36, 28 cze 2017

Kasiu jak wiesz ja mam laki za siatka. 3/4 mam jako tako zagospodarowane. Wiecej ni 1/4 to plac do spotu kopanki w pilke lub babinktona.
Juz nic nie planuje mam dosyc ile mozna myslec o sianiu, przesadzeniu, urosnie czy nie, mroz, wiatr itd.
Nie siedze tam non stop prace wykonywane sa w sobote niedziele. Teraz w wakacje troche wiecej. Chcialoby sie wieczorem odpoczac to znowu te cholerne komary gryza, wczoraj jakiec muchy natarczywe wiec uciekamy do domu.

Mam troche łaki pare metrow kwadratowych goreczka gdzie rosna berberysy, deren bialy i jalowce nie scinam tam trawy bo pieknie kwitnie wszystko. Juz trawa przekwita wiec pora do sciecia za tydzien dwa.