Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 20:45, 14 maj 2020

Do góry
Kocimiętka dla Asi
Wzgórze chaosu 20:45, 14 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Czarujesz bukami, tricolor gigant i glediczja pokazuje swoje piękno też gigantka ładne okazy
Iwonka wkrótce będziemy nastawiać syrop z kwiatów czarnego bzu

Do kompletu złotokap gigant Kwitnie w tym roku obłędnie.

Z syropem z kwiatów bzu pasuję w tym roku, mam jeszcze duże zapasy Za to z owoców będę robić jesienią, ponieważ wszystko mi zeszło.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:44, 14 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)

Piękne bzy. Świetnie się tu wpasowały w rabatę. Żółte kule to trzmielina?
Tak żółte kule to trzmielina, bardziej ją lubię niż bukszpany. Trzmielina na lamówki i kule jest idealna, nie przysycha po cięciu i szybko rośnie, poza tym jest widoczna z daleka.

Zakątek z fioletową ławeczką 20:39, 14 maj 2020

Do góry
Powojnik "Solidarność".

Moja glebo terapia 20:39, 14 maj 2020

Do góry
I taki cudaczek mi zakwitnął nie mam pojęcia skąd się wziął w miejscu gzdie na pewno go nie siałam

Reszta jeszcze w pączkach
Moja bajka 20:33, 14 maj 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
W czasie deszczu dzieci się nudzą

Ciekawe, gdzie je zawiesisz
Grab - Carpinus 20:32, 14 maj 2020

Do góry
MST napisał(a)

i w wiosennej odsłonie

Jak często tniesz?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:28, 14 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Witam Sylwia

Dzisiaj pewnie ostatnia noc że człowiek drży o swoje rośliny. Ma być przymrozek.
Widzę, że już zasiewy zrobiłaś na 3 focie. Ja mam dopiero zamiar w sobotę nigdy tak późno nie robiłam. Ziemia zimna może to już ostatnie podrygi chłodu. Mam nasion tyle jak nigdy a tu takie opóźnienie. Trudno może nadgonia.
Piękna fotka potoku z niezapominajka oby tylko trochę wody w potoku płynęło.
U nas dzisiaj kilka razy padało więc się cieszę. Wszystko odzywa ładnie jest.

Pozdrawiam Sylwia
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:28, 14 maj 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Chodziło mi o to miejsce co masz tu posadzone?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:26, 14 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)

urocze
Moja glebo terapia 20:24, 14 maj 2020

Do góry
N polu zimno i mokro choć słonko na chwilkę wyszło. To, że mokro to dobrze, że zimno to już mniej fajnie, żeby tylko nie było jeszcze zimniej, przed nami kolejne dwie noce ogrodników.

Przedostatnia noc szkód specjalnych nie poczyniła, było -1 ale jakoś tak dziwnie bo na poziomie pierwszego piętra i na tej wysokości właśnie omroziło żółtą magnolię i orzech.

Reszta nie poniosła uszczerbku, choć to co dałam radę to po okrywałam, głównie hortensje ogrodowe ( chociaż nie wiem czy potrzebnie bo chyba z nich w tym roku oprócz liści to nie wiele będzie, choć od wczesnej wiosny pilnowałam z szmatami po ogrodzie biegałam.

No ale cóż zobaczymy co sezon przyniesie... a na razie fotki, tulipany już były teraz czas na czosnki i orliki

Orliki mi zaanektowały różankę szkoda tylko, że same białe

Jest i taki niebieski już w pełnym rozkwicie

Wzgórze chaosu 20:18, 14 maj 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Wyzwaniem jest ta rabata, połączenie starego z nowym. Ale nie spieszę się, planowanie jest fajne

Dla mnie planowanie rabat to katorga. Wszystko inne to sama przyjemność
Pamiętajcie o ogrodach 20:16, 14 maj 2020

Do góry
greg66 napisał(a)

imponujący
Ogród na glinie 20:13, 14 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)

Jeszcze go nie wykopałam, więc nie wiem. Ale teoretycznie Karpa jest potężna do cięcia piłką od metalu i siekierą.
Pytam, bo u moich dziadków była rozkopana rabata pod gaz. Niestety jedna krzewuszka padła, a druga została i chce jej coś dosadzić. Nie wiem, czy dać miskanta tuż nad gazem. A z drugiej strony fajnie by skrzynkę zasłonił.

To co jest.....

Mój plan na to miejsce. Z tyłu miskant zielono-biały i krzewuszka o różowych kwiatach. Przed trawą pasek pomarańczowych liliowców i na przodzie pasek lawendy. Wszystkie rośliny bym miał już do sadzenia.

Co myślicie?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:10, 14 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Trzmiele nie nadążają

Kurcze ale masz duże krzaczki borówek? Ile lat mają Kasiu?
Przedogródek pod dębem 20:05, 14 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wacław już widać kolory host dziel je teraz od razu nim liście się całkiem rozwiną nie musisz czekać do jesieni, w tym roku nie zrobią łał, ale w przyszłym sezonie już będą fajne rośliny i szybko przyrosną do tego już będziesz miał więcej. Ja jak zaczynałam wszystko dzieliłam co się dało, od razu, a nad rowem jedną hostę w pełni sezonu rozsadziłam na dosłownie pojedyncze rośliny w tym roku już fajne kępy idą

Zobacz to jest drugi sezon od sadzenia pojedynczej roślinki, teraz minie w lecie dwa lata jak sadziłam, a jeszcze w zeszłym roku parę razy utopione i zamulone były
no i to dopiero jest etap wypuszczania liści, wyższe i szersze będą drugie tyle

Mój problem polega na tym, że nie bardzo wiem w których miejscach je posadzić. Obecnie zajmują miejsce wzdłuż płotu. Trochę przypadkowo jeśli chodzi o kolorystykę. Zastanawiam się czy je zostawić pod płotem, czy
przenieść je na drugą stronę rabaty. Tę od strony trawy. A może zostawić aż się rozrosną i później dopiero dzielić aby odcinki host były dłuższe a nie po kilka krzaków? Rozważam również aby poczekać aż się rozmnożą i dzielić sadząc większymi kępami na następne planowane rabaty? Tak, aby rosły same jednakowe hosty, plamami ( większymi kępami). Co radzisz?

A te różowe kępy to floks szydlasty?
Ogródkowe perypetie:) 19:59, 14 maj 2020

Do góry
abiko napisał(a)

W końcu pokazałaś
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:54, 14 maj 2020

Do góry
Oki to już wiem co Ci wysłać

Kupiłam cztery drzewa dziś, jestem bardzo zadowolona. Dziękuję Maria!!!

Przedogródek pod dębem 19:51, 14 maj 2020

Do góry
W misie poczyściłem, w bali rośliny podskoczyły. Będzie busz
Moja glebo terapia 19:49, 14 maj 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
heloł heloł no obudziłaś się!!!
piękne tulipany i wszystko takie soczyste!!!

Hi hi obudziłam się wreszcie i nadrabiam zaległości.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies