Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ogrodowy_Kal... 18:54, 14 maj 2020

Rozumiem Was doskonale. Ja jak mnie pogoda wkurzy to bym mógł zaorać wszystko i na mieszkanie ale na szczęście szybko mi przechodzi jak oglądam zdjęcia. Rzecz jasna dobrych ujęć Napisałem Ci o kocimiętce ale to po niedzieli.
sylwia_slomc... 18:59, 14 maj 2020

abiko napisał(a)
Nie wiedziałam, że taki mróz u Ciebie był szkoda roślin, ale Sylwuś.. Ty masz pięknie, na mróz nie ma rady, nie jesteś w stanie każdej rośliny okryć. A rośliny mądre dadzą radę, może będą trochę później ale będą. Buksom nic nie rób, obetniesz w czerwcu na spokojnie. To twarde egzemplarze.

Bardzo fajnie wpasował się ten nowy stoik ze szpuli, bardzo mi się podoba

Aguś na to liczę, że może odbiją i puszczą nowe listki, ale żal. Cos od zeszłego roku zła passa dla naszego ogrodu
sylwia_slomc... 19:02, 14 maj 2020

Aneczkaogrodniczka1982 napisał(a)
Oj jakie to przykre,tyle roślin mróz zniszczył,tak się człowiek cieszy z każdego nowego listka czy kwiatuszka a tu masz....
U mnie było o wiele cieplej, a patrz może ze 20 km od Ciebie,ja mieszkam na górce może dlatego,sama nie wiem.Szkoda bardzo,ja wszystkie hotrtki ogrodowe,funkie i młodego klona palmowego przykryłam czym popadnie, najczęściej bluzami i kurtkami,też się bałam.
Miejmy nadzieję że chociaż część odbije,trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie

Oj ciężki rok nam się zapowiada

Ja przy tylu roślinach nie jestem w stanie okrywać wszystkiego, u nas miało być trzy na plusie, a było znacznie więcej na minusie Dobrze, że Ci ogród oszczędziło W tamtym roku jeszcze sama okrywałam co się dało, ale już rośliny spore nie da rady okrywać...
sylwia_slomc... 19:06, 14 maj 2020

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Rozumiem Was doskonale. Ja jak mnie pogoda wkurzy to bym mógł zaorać wszystko i na mieszkanie ale na szczęście szybko mi przechodzi jak oglądam zdjęcia. Rzecz jasna dobrych ujęć Napisałem Ci o kocimiętce ale to po niedzieli.

Wierz mi w zeszłym roku też miałam ochotę zaorać wszystko....
Waclaw 19:06, 14 maj 2020

U mnie na szczęście przymrozków nie było. Być może nad ranem ale nie ma śladu. Z to dzisiaj ciepło było i dwa razy deszczyk majowy, ciepły.
Współczuję mrozowych zniszczeń.
U mnie w tym roku przymrozek kwiaty na magnolii zniszczył
abiko 19:10, 14 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aguś na to liczę, że może odbiją i puszczą nowe listki, ale żal. Cos od zeszłego roku zła passa dla naszego ogrodu

Oj tam, nie zła.. taki los ogrodnika. Nos do góry, kto ma Cię tego uczyć ? ja.. odwieczny maruder?

Masz cudny, piękny ogród, z niepowtarzalnym klimatem.. a że czasami coś zmrozi.. tego u Ciebie naprawdę kochana nie widać. Odbiją. Zobaczysz.
sylwia_slomc... 19:10, 14 maj 2020

Takie to nie przygody z tymi mrozami wiosennymi
sylwia_slomc... 19:11, 14 maj 2020

abiko napisał(a)

Oj tam, nie zła.. taki los ogrodnika. Nos do góry, kto ma Cię tego uczyć ? ja.. odwieczny maruder?

Masz cudny, piękny ogród, z niepowtarzalnym klimatem.. a że czasami coś zmrozi.. tego u Ciebie naprawdę kochana nie widać. Odbiją. Zobaczysz.

Buziole udziela mi się chyba to marudzenie
kerii 20:26, 14 maj 2020

Sylwia oczko wyszło Ci bajecznie , pomościk z fotelem super wygląda, wędki tylko brakuje

O roślinkach przykro słuchać, że tak bardzo poniszczyło. W ogóle wiosna tego roku nie rozpieszcza, najpierw susza teraz zimno. Ale cóż ogrodnik musi być twardy, roślinki sobie poradzą.

U mnie nie mróz a wściekła nornica rośliny niszczy i to bezpowrotnie niestety, dziś rano szlak mnie trafił jak zobaczyłem,że moja jedyna ostróżka została przez noc skonsumowana, resztki listków tylko zostały nie chętnie ale sięgam po chemie albo ja albo ona

Trzymaj się cieplutko
ElzbietaFranka 20:28, 14 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Witam Sylwia

Dzisiaj pewnie ostatnia noc że człowiek drży o swoje rośliny. Ma być przymrozek.
Widzę, że już zasiewy zrobiłaś na 3 focie. Ja mam dopiero zamiar w sobotę nigdy tak późno nie robiłam. Ziemia zimna może to już ostatnie podrygi chłodu. Mam nasion tyle jak nigdy a tu takie opóźnienie. Trudno może nadgonia.
Piękna fotka potoku z niezapominajka oby tylko trochę wody w potoku płynęło.
U nas dzisiaj kilka razy padało więc się cieszę. Wszystko odzywa ładnie jest.

Pozdrawiam Sylwia