Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Miało być inaczej 15:03, 26 lip 2012

Do góry
I Ty myślisz, że ja zrozumiałam? Absolutnie nie kumam
Czytałam z pięć razy
I ni w ząb...

Może jeszcze kilka razy przeczytam...
gałazka 5 liści, uciąć, potem gałązka pięc liści usunąć..
Te pięc liści to gdzie? na nowej gałązce? Na starej?

Gdzie instrukcja obrazkowa? Poprosze, jak tylko obrazki przyswajam
Miało być inaczej 15:01, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Agnieszko, dzięki
a wracając do twojego ogrodu, nie przypuszczałam, że masz aż tyle róż i tak super ci kwitną! mnie Ewa pokazała taki zabieg pilęgnacyjny przy różach, dzięki któem szybciej ponownie kwitną i super się sprawdza, mają na nowo pąki;

Tak szczerze mówiąc, to ja nie bardzo wiem jak wycinać przekwitłe kwiaty... wiem jak to robić w wielkokwiatowych ale rabatowych i okrywowych to nie za bardzo. Chętnie bym się dowiedziała jakie to sposoby

A ja bym się chętnie naumiała, jak wycinać przekwitłe kwiatostany w wielkokwiatowych

Pojęcia nie mam, bo róż dotąd nie miałam.

Wstyd jak beret, róż w ogrodzie nie mieć

Może ktoś ma namiary na jakiś filmik... to by było dla nas najlepsze Ja wielkokwiatowe obcinam nad trzecim liściem i zawsze później kwitną..... ale też przydałyby mi się jakieś super porady
Miało być inaczej 14:55, 26 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, dzięki
a wracając do twojego ogrodu, nie przypuszczałam, że masz aż tyle róż i tak super ci kwitną! mnie Ewa pokazała taki zabieg pilęgnacyjny przy różach, dzięki któem szybciej ponownie kwitną i super się sprawdza, mają na nowo pąki;

Tak szczerze mówiąc, to ja nie bardzo wiem jak wycinać przekwitłe kwiaty... wiem jak to robić w wielkokwiatowych ale rabatowych i okrywowych to nie za bardzo. Chętnie bym się dowiedziała jakie to sposoby

A ja bym się chętnie naumiała, jak wycinać przekwitłe kwiatostany w wielkokwiatowych

Pojęcia nie mam, bo róż dotąd nie miałam.

Wstyd jak beret, róż w ogrodzie nie mieć
Ogród na 300 metrach kwadratowych 14:27, 26 lip 2012

Do góry
Wilanów? Pięknie, trzeba się wybrać
W Gąszczu u Tess 14:20, 26 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Teresko, nie zauważyłam wcześniej, ze masz drugi wątek.... to pewnie dlatego że nie zaglądam raczej do projektowania... nie uważam się za eksperta Bardzo ładny masz ten ogród, duże drzewa są imponujące... ja bardzo chciałabym mieć takie w ogrodzie... lubię takie ogrody. U siebie nasadziłam sporo drzew, ale są jeszcze małe.... muszę jeszcze długo poczekać. Żeby szybciej osiągnąć efekt posadziłam trochę szybko rosnących... brzozy, wierzby, modrzew.... w nie przejmuję się tym ,że śmiecą. Myślę, że Twój wątek powinien być w naszych ogrodach.... to przecież bardzo ładny ogród z duszą.... trzeba tylko może coś poprawić, ale przecież we wszystkich ogrodach robimy to stale Pozdrawiam

Witaj, Agnieszko w moim ogrodzie Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem przeniesienia wątku do naszych ogrodów, bo faktycznie, tam jest jego miejsce Wszak jest, istnieje, i to od wielu już lat.
A te poprawki, jakie trzeba w nim wprowadzić to kosmetyka przecież Lifting tylko

A wstrzymuje mnie tylko to, że nazwy wątku nowej wymyślić nie umiem Bo tytuł muszę koniecznie zmienić.
W Gąszczu u Tess 14:15, 26 lip 2012

Do góry
EwaG napisał(a)
Tess, z tym cyprysikiem to tylko takie małe przekomarzanie było. Podsadzony czymś może wyglądać tylko lepiej.

Oj, Ewo, nawet nie wiesz, jaką mi ulgę tymi słowami sprawiłaś

Bardzo szanuję Twoje zdanie, doświadczenie i fachowe oko, i naprawdę słucham rad

Choć ogród jest mój, i robię go dla siebie, nie dla innych, to chcę, naprawdę chcę, żeby był piękny

Więc z nutkajskim także zrobiłam to, co wydało mi się dobre dla całości ogrodu.

Kochana jesteś

A czym proponowałabyś podsadzić? Myślałam o hostach, pewnie czytałaś.
W Gąszczu u Tess 14:06, 26 lip 2012

Do góry
Tess, z tym cyprysikiem to tylko takie małe przekomarzanie było. Podsadzony czymś może wyglądać tylko lepiej.
Ogród na 300 metrach kwadratowych 13:53, 26 lip 2012

Do góry
Ewciu i Agniecho z numerami, Sylwio z dwoma s w środku, Magnolio miła, Pszelarnio- moja imienniczko, Noemi, Popcarol, Tess i wszyscy inni goście kolejna mała impresja trochę ogrodowa, trochę nie. Jak się zbiorę to zamieszczę więcej zdjęć wątku o polskich ogrodach (a zbieranie tu jest nie od rzeczy, bo już drugi raz piszę tego posta, najpierw na Internet Esplorerze, oczywiście zdjęcia się nie wgrywają, więc kopiuję treść przechodzę na Chroma; w między czasie okazuje się, że jednak nie skopiowałam treści, a usunęłam ją; jak tu się nie wkurzyć na samą siebie, takie frazy bezpowrotnie stracone ).

I (mam nadzieję, że nikogo nie urażę i żadnych podtekstów tu nie ma; typu: A teraz drogie dzieci...)

Nie mogłam się opanować, musiałam zrobić to zdjęcie (i kilka innych):

To będzie zaczarowany ogród 13:10, 26 lip 2012

Do góry
Kasiu, zmiany przecudne, już pisałam
a mozesz pokazać fotki, jak rabata bylinowa teraz wygląda?
W Gąszczu u Tess 13:06, 26 lip 2012

Do góry
Dzięki Zszamię go
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:03, 26 lip 2012

Do góry
Własnie widziałam Ja byłam u Ciebie, a Ty u mnie
Ściskam, buziole ogrodowiskowe ślę i wracam do roboty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:59, 26 lip 2012

Do góry
Irenko, widziałam Twój wpis w wiadomym wątku (taki Szelok-holms ze mnie) i strasznie się cieszę
Zajrzyj do mnie
W Gąszczu u Tess 12:55, 26 lip 2012

Do góry
Już mi podziękowałaś w swoim wątku, ale i te przyjmuję mówiąc - nie ma za co
Rabata Kasi jest naprawdę przeurocza, sama bym ją chciała mieć u siebie

Nie naciskam, sama dokonasz wyboru, ale to naprawdę może dać fajny efekt.

I nawiazując do propozycji obłożenia gazonów, przedstawianych w Twoim wątku przez przesympatycznych ogrodomianiaków - ja bym jej nie obkładała. Niczym.

Kamień tez się będzie rzucał w oczy, chyba nawet bardziej, niż ten szary beton, choć oczywiście, jest materiałem naturalnym.
Drewno - problematyczne, trzeba dobrze zabezpieczyć a potem konserwować.

Zostaw te gazony, jakie są, nie wydawaj pieniedzy na nic innego, tylko na roślinki
Zobaczysz, pięknie będzie
Ogród nad Rozlewiskiem 12:46, 26 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Teresko a co bobry na to? wyniosły się w inne miejsce? mądrze zrobiłaś często oglądałam takie mgły jak się kładły nad polanami i łąkami, bardzo superaśne odczucia są wtedy kiedyś w listopadzie siedziałam w nocy na ambonie i obserwowałam polanę na którą miały przyjść byki(jelenie) na rykowisko, nad samym ranem olbrzymia mgła, myślę, figa już nic nie zobaczę , ale siedziałam i czekałam i nagle usłyszałam ryk, a potem z tej mgły zaczęły ukazywać się poroża, jedno, drugie, trzecie..... i zaczęło się rykowisko przepiękny był widok, byki zadzierały łby do góry i ryczały jeden przez drugiego ech wspomnienia mgła oczywiście opadła jelenie wróciły do lasu

Bobry pewnie niezadololone
Nadal robią szkody w okolicy, ale wierzbie odpuściły, widać folia im nie smakuje

Populacja bobrów, ze względu na to, że są pod ochroną, znacznie się zwiększyła i one naprawdę robią ogromne szkody. Już kilka lat temu, kiedy spływałam Wdą widziałam całe połacie lasu świerkowego wyciętego w pień. A może raczej wygryzionego A drzewa miały pewnie ponad dwadzieścia lat.

Jak to - siedziałaś na ambonie czekając na byki? Chyba nie powiesz, że polujesz

W swojej okolicy oglądasz tę zwierzynę?

Piękno i różnorodność natury, a także jej zmienność w zależności od pory dnia i roku mnie nieustannie zachwyca, choć niestety, jako mieszczuch mało mam możliwości jej obserwowania.
Za mało.
Pewnie dlatego tak polubiłam to moje miejsce nad rozlewiskiem
I takze dlatego od wielu lat urlopy spędzam na łonie natury.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:30, 26 lip 2012

Do góry
Nie ma za co
Ale oprócz maciejki dasz tam coś więcej?

Mój małż też lubi zapach maciejki, posiałam mu... na wsi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:23, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
No, ja myślę, że pasują! Będzie pięknie, mówię Ci
I jak mało kosztowne Roślinki do nasadzeń - te wieloletnie - podarują pewnie z chęcią dziewczyny (nie wskazuję, które, bo wiem na pewno, że same się zaoferują), a jednoroczne - z nasionek sama zrobisz

fota tej w cieniu na razie nie pokażę, oszczędzę małża ale potem dam w formie przed i po bo tak najlepiej widać realizację pomysłu

u Greglis ta rabata super i coś w tym kierunku pójdziemy; roślinki kupię, a wysiewać będę w przyszłym roku do środka gazonó maciejkę, bo M. chce aby mu się zapach niósł
idę jeszcze popatrzeć na rabatę
dzięki Treniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:19, 26 lip 2012

Do góry
No, ja myślę, że pasują! Będzie pięknie, mówię Ci
I jak mało kosztowne Roślinki do nasadzeń - te wieloletnie - podarują pewnie z chęcią dziewczyny (nie wskazuję, które, bo wiem na pewno, że same się zaoferują), a jednoroczne - z nasionek sama zrobisz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:15, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, zaproponowałam Ci inspirację rabaty Greglis nie wiedząc, że doskonale ją znasz dopiero teraz doczytałam, że ją widziałaś i o nią pytałaś
Ale dlaczego tam napisałas, że jest niemozliwa do skopiowania u Ciebie z powodu słońca?
U Greglis też jest cały dzień w słońcu, dopiero po 17 ma cień. A kwaity, jakie tam posadizła lubią słońce.

Hej,gdzie jesteś? W rabatach u Greglis buszujesz?

a dopiero odpisaam na poprzedni post, że znam wiesz, wtedy jak pytałam, to myślałam o takiej samej rabacie, ale ta druga jest w cieniu pod wiązem, natomiast ta jest w słońcu, więc jak najbardziej pasują te rozwiązania od Greglis
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 12:14, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Dorka, tak sobie myślałam o Twoim ogrodzie.

Czy byłaś w ogrodzie Ani z Zielonego Wzgórza?

Tam jest fantasytyczny instruktaż, jak zrobić z takiego, jak Twój ogrodu prawdziwe cudeńko Wprawdzie tamtą przemianę w czarodziejski sposób wyczarowała Danusia, a my, zwykli śmiertelnicy, ani marzyć nie możemy by takie cuda tworzyć, ale...

Obejrzyj tamten ogród - Twój może być tak samo piękny

Super !!!!!!!!!!!! Teresko bardzo Ci dziękuję za podpowiedź zaczęłam oglądać i jestem pod wrażeniem. Moja wyobraźnia poszła już bardzo daleko w domysłach jak zobaczę koniec
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:13, 26 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, ja tu widzę miejsce dla kolorowych, pięknych kwiatów - wieloletnich i jednorocznych. Cóś w podobie jak u Greglis.

Zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod?page=77

I hosty mogłyby zostać, choć wydaje mi się, że masz tyle miejsca wokół drzew, że mogłabys je tam przenieść.

Co Ty na to?

Ciekawa propozycja; sama wcześniej już ją podglądałam i nawet o pewne rzeczy pytałam dzięki Tereniu za pomoc, coraz bardziej klaruje mi się pomysł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies