O, nie umiałabym tego trafniej napisać
Miłego dnia, Martuś
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Szczęściara jestem! Nowe "życie" dało mi fajną nową "chrzestną matkę"... Martusiu, uwielbiam Twoje teksty, nawet zacytować się nie da, bo w każdym poście jakieś sentencje o życiu - same perełki... Aż się prosi nanizać je na niteczkę złotą... Że aż zacytuję Sławomira Mrożka: "Pisanie-czytanie, przedstawianie-oglądanie jest sposobem uświadomienia sobie życia". No proszę..., jak ulał pasuje do Twojego wątku!!!!!!!!!!!!!!! Bo go i czytamy, i oglądamy... , i o życiu się pofilozofuje....
Dziś pękałam z dumy, bo wpadła znajoma i na widok moich (Twoich ) cynii rabatowych zawyła "yyyyyyyy" (na wciąganym do gardła powietrzu, oczywiście).....
Twoja KULKA, to mistrzostwo świata! Ja też się już wspomagam piłą, już (dopiero) dwa razy sobie kabel obcięłam
Elfiku nie można tak mocno słodzić to nie zdrowe )))))
Dziękuję bardzo jest mi miło,że ktoś mnie słucha jeszcze milej jak chce ze mną pogadać
Gdybym tak zupełnie chciała puszczać monologi pewne pod poduszką miałabym pamiętnik,ale nie jestem w posiadaniu takowego zeszytu z zapiskami własnych myśli,odczuć i przeżyć
Cieszę się,że" mam cię Córko moja" bo z pewnością ubarwiasz mój wątek i moje życie
Tak przy okazji raczej nikt nie umyka z mojej pamięci jeśli nawet na krótko spotykam go na swojej drodze
A nie pamiętam,ale myślę,że pień ta tuja bo to chyba gatunek tui jest mógł mieć z połowę średnicy to już taka porządna noga była,a od niej rzadkie,wiecznie jakieś chore czy przemarznięte gałęzie ...
Dała się uformować chyba 4,3 lata temu Taki nieforemne coś było wcześniej .
Ale z tuj to chyba najszybciej uzyskać kulkę na grubej nóżce
Kup Pinivit w płynie albo magiczną do iglaków i popryskaj jej tę kulę, odżywi się i prędzej zagęści, odbuduje. Można też podlać w korzenie. No i podlewaj wodą także bo pod kulką na pewno sucho jest.
Tak zrobię jeśli dostanę u nas te preparaty.Jak nie mam Florovit do iglaków ...
Dziękuję za radę Danusiu
Martusiu, uwielbiam Twoje teksty, nawet zacytować się nie da, bo w każdym poście jakieś sentencje o życiu - same perełki... Aż się prosi nanizać je na niteczkę złotą... Że aż zacytuję Sławomira Mrożka: "Pisanie-czytanie, przedstawianie-oglądanie jest sposobem uświadomienia sobie życia". No proszę..., jak ulał pasuje do Twojego wątku!!!!!!!!!!!!!!! Bo go i czytamy, i oglądamy... , i o życiu się pofilozofuje....
O, nie umiałabym tego trafniej napisać
Miłego dnia, Martuś
Jak zapomnieć wizytę u stomatologa to dzień należał do udanych
Dziękuję Tess i życzę miłych ,kolejnych dni ...
Lubię tu wpadać
Martku, Twoje 'wynurzenia' dają wiele do myślenia
Kulka - kulką jest!!!
Basiu kłaniam się nisko i dziękuję za te słowa i za to,że odwiedzasz tak niedoświadczoną jeszcze ogrodniczkę i zawsze gotowa jesteś udzielać wspaniałych rad