dziękuje, dużo wody potrzebują Narazie podlało, chodz dziś to gdzie wczoraj pikowałam cynie, astry to musiałam podlac, szybko na piaskach wysycha. Ale mi ślimaki szkód robią, sypie niebieskim proszkiem bo by mi ogród zjadły Coraz bardziej kolorowo bo i azalie i rodki i nawet pierwsze lilie Róze już też zaczynają.
Róża botaniczna ma piękny kolor listów i dużo pąków ma.
Mam dużo rodków, ale dużo wody potrzebują niestety, musiałam zagospodarować cieniste miejsca.
Kasiu, pamiętasz, że te derenie kupiłam po Twoich radach, żeby drzewkami rozjaśnić ściany tujowe? To dzięki Tobie je mam
Teraz mi się marzą kaliny japońskie
Jakiś czas temu (chyba już dwa lata) ktoś wyrzucił tego właśnie jegomościa, postanowiłam go uratować, przywlekłam na działkę, jest potężnych rozmiarów (tak dwa metry wysokości). Do tej pory się odbudowuje, gdzieniegdzie ma nowe przyrosty ale niestety nie wszędzie.
Zastanawiam się jak mogła bym mu nadać lepszą formę, może ktoś ma pomysł jak go przyciąć by wyglądał lepiej a tym samym może łatwiej się odbudował?
Ussuryjskiego wycina pewien gatunek osy ziemnej ona te listki do norek zabiera jako pokarm dla larw.Musisz drobniutka firankę zarzucić to poleci szukać gdzie indziej