Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:07, 07 cze 2020

Katkak napisał(a)
Dorcia zdecydowanie idź w romantyzm. Nowoczesność nijak mi do Twojego ogrodu nie paduje. Do mojego zresztą też. Poza tym natury nie oszukasz. Oj, tyle dinozaurów mieć na sumieniu... Też bym nie odważyła się kałuży likwidować.
Masz rację, ja taka niepoprawna romantyczka jestem. Tylko dlaczego zamówiłam sobie stolik o nowoczesnej bryle i bardzo mi się podoba.
Dzieci lubią wodę, nawet jak jest jej malutko, wnuk uważa mnie za eksperta od zabaw z dinosaurami, dla mnie to duże wyróżnienie. Nie mogłabym go pozbawić wodnej strefy do zabawy.

Dorota123 21:14, 07 cze 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka a widzisz wyrywasz je i same się rozmnażają. Tyle tego mam że nie wiem co z nimi zrobić bardzo się rozkrzewily.
Popełniłam błąd bo posadziłam wszędzie gdzie się dało i teraz mam to co mam
Usunę wszystkie i ewentualnie same się rozsieja i będą na przyszły rok.

Mój najmłodszy syn też miał zainteresowania dinozaurami. Chodził z nimi do przedszkola miał takie wyjące dzieci uciekaly. Kłopot miałam bo każdy mógł przynieść swoją jedna zabawkę raz w tygodniu a on codziennie z innym chodził zostawiał w szatni i od czasu do czasu ujadały w worku.

Mam tych "dinusie" bo tak je nazywał kilka pudel.

Też mam takie roślinkę na skalniaku która zdominowała inne. Wiosna chciałam ją wyrzucić bo myślałam, że koniec jej żywota a ona odbiła i tak daje czadu że pnie się wszędzie. Po okwitnieciu trzeba ją poskromić.
Zresztą na skalniaku tak mi się w tym roku wszystko rozrasta, dzwonki nie dzwonki trzeba to wszystko rozsadzić.
Teczki sił brakuje, ale co zrobić trzeba iść do przodu.

Pozdrawiam
Niezapominajki też mam wszędzie i bardzo je lubię, ale teraz one łapią szarą pleśń i trzeba je usunąć szybciutko z rabat.
Wnuk też ma te ryczące dinosaury, ale teraz ma powyjmowane baterie, bo jego młodszy braciszek boi się ostrych dźwięków.
Pozdrawiam

Dorota123 21:20, 07 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Usmialam sie zostaw kaluze, chocby dla wnuka-w akwariach uzywa sie srodka z carbo algexit- nie szkodliwy dla ryb i roslin slimakow i krewetek. Moze to byloby rozwiazaniem?Sa tez wyciagi z torfu z formie koncentratu.
Miałam kiedyś jakiś środek do oczek wodnych przeciw glonom, ale coś z nim było nie tak bo ptaki przestały przylatywać. Na razie utopiłam torf, poczekam, zobaczę czy coś pomoże każda podpowiedź dla mnie ważna.

JoannA 21:21, 07 cze 2020

Jakie piękne dziewanny Dorotko.
Dostałam sadzonki od Naszej forumowej Basi, ale moje to jeszcze maleństwa. Muszę o nie bardziej zadbać.
Niezapominajki też mi złapały mączniaka więc szybciutko usunęłam.
Dorota123 21:26, 07 cze 2020

Pola napisał(a)
Dorotko, tylko romantyzm w twoim ogrodzie pasuje, gęsto posadzone rośliny pięknie wyglądają i mniej pielenia. Cudnie masz
Masz rację zostaję przy romantycznym stylu, bo i takich dodatków mam najwięcej. Surfinie ciągle siedzą w altanie. Dziś znów opaprało deszczem, ale nie podlało, a już jest sucho.

BASIA8 21:29, 07 cze 2020

Dorotko bajeczne widoki u Ciebie. Jest tak pięknie. Romantycznie.
Dorota123 21:38, 07 cze 2020

danuta_szwajcer napisał(a)

Prywatny jurassic park wnuka jest imponujący i jak fajnie się bawi, no nie mozesz go tego pozbawić i dobrze robisz, dzieci szybko rosną i należy się cieszyć razem z nimi a on to zapamięta na całe życie To są najpiękniejsze chwile a czas spędzany z wnukami bezcenny. No i jakoś nowoczesności to ja u Ciebie nie widzę, zdecydowanie idz w romantyczność bo to Ci gra w duszy i pięknie tworzysz swój ogród Pozdrawiam i czekam na spektakl róż.
Wnuk bardzo lubi się ze mną bawić i zawsze twierdzi, że się jeszcze nie nabawił. Nie chce wracać do domu , zawsze uważa, że jeszcze za mało się bawiliśmy. Robię mu dużo zdjęć, wywołuję mu, żeby kiedyś jak mnie już nie będzie mógł sobie powspominać wspólnie spędzony czas.

Magleska 21:42, 07 cze 2020

Dorotko
Ogród zdecydowanie romantyczny
masz tak pięknie pokomponowane rabatki ,.....zachwyciło mnie połączenie bordowej żurawki z jasno-fioletowym- chyba- rodkiem ....

dodatki bajeczne,donice śliczne ,....a kałuża z dinozaurami powoduje uśmiech na mojej twarzy i kupę wpomniem ,gdy mój syn się bawił podobnymi

Buziaki
Dorota123 21:48, 07 cze 2020

abiko napisał(a)
Rozbroił mnie ten wodopój dla dinozaurów
Tak na prawdę to jest wodopój dla ptaków, lubię obserwować jak piją, kąpią się i nawołują. Zwykle przylatują gołębie, rudziki, szpaki i cała masa kosów, które mieszkają w moim gąszczu, ale czasem kałuża zmienia się w wodopój dla dzikich zwierząt.

Dorota123 21:56, 07 cze 2020

Nowa12 napisał(a)
Moi by też byli zachwyceni takim parkiem.
Miło , że się podobają nasze zabawy w ogrodzie. Z dzieckiem trzeba być bardzo kreatywną babcią, żeby chciał do dziadków przyjeżdżać.