Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

malgorzata_s... 20:07, 07 cze 2020

Agnieszko byłam już wcześniej i zdziwiona byłam że róże już w rozkwicie masz
Fajne te widoczki z góry Ogród mały ale jakże obfity
abiko 20:48, 07 cze 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Agnieszko byłam już wcześniej i zdziwiona byłam że róże już w rozkwicie masz
Fajne te widoczki z góry Ogród mały ale jakże obfity

Tak pachną obłędnie, razem z tymi dwoma piwoniami dają taki zapach rano w słoneczny dzień że aż miło wyjść na zewnątrz.
abiko 20:52, 07 cze 2020

Wróciłam z ogrodu, załamana jestem tą ilością ślimaków zjadły mi wszystkie dale i ogórki.. siedzą na każdym kwiatku nawet na narcyzie co sobie pory pomylił jakaś masakra.. pułapki na nic mi się zdają.. sypać niebieskim, ale jak koty zjedzą..? chociaż głupie nie są.. jak tak dalej będzie padać to nic nie będzie. Nie zeszły mi też żadne astry ani cynie.. nie wiem o co chodzi, bo nasiona kupiła nowe. Cóż.. będzie lipa latem.
Monia81 20:53, 07 cze 2020

abiko napisał(a)
Chyba nigdy nie pokazywałam fotek z góry, to naprawdę mały ogród

Fajnie z góry ogród wygląda, i jak się patrzy to, na aż taki mały nie wygląda, zmieściałaś tam dobra roślinnego dużo a ten słodziak w tej skrzyni to czego szukał?
abiko 20:54, 07 cze 2020

Monia81 napisał(a)

Fajnie z góry ogród wygląda, i jak się patrzy to, na aż taki mały nie wygląda, zmieściałaś tam dobra roślinnego dużo a ten słodziak w tej skrzyni to czego szukał?

Już wiem czemu mi tam ciągle nic nie rośnie
Sika namiętnie

Brakuje mi kantów, bo wtedy ma jakieś zarysy, ale muszą poczekać do sierpnia.
kasiek 21:02, 07 cze 2020

Piekne ujęcie, jak na tak niewielki ogród masz sporo bardzo ładnych zakątków
sylwia_slomc... 21:02, 07 cze 2020

abiko napisał(a)
Wróciłam z ogrodu, załamana jestem tą ilością ślimaków zjadły mi wszystkie dale i ogórki.. siedzą na każdym kwiatku nawet na narcyzie co sobie pory pomylił jakaś masakra.. pułapki na nic mi się zdają.. sypać niebieskim, ale jak koty zjedzą..? chociaż głupie nie są.. jak tak dalej będzie padać to nic nie będzie. Nie zeszły mi też żadne astry ani cynie.. nie wiem o co chodzi, bo nasiona kupiła nowe. Cóż.. będzie lipa latem.

Ja w podwórku sypię już któryś rok i koty żywe i jeże też. Ptaki tego nie ruszają
Waclaw 19:24, 08 cze 2020

abiko napisał(a)

Ściełam.. stoi w wazonie do wczoraj i ma się dobrze, razem z piwoniami. Pierwszy raz ściełam sobie kwiaty do wazonu starzeję się

Ach tam! "Starzeję"
Anda 19:28, 08 cze 2020

Bardzo mi się podoba Twój ogródek Cudnie masz. Róże śliczne.

Na ślimaki dobre i nie trujące dla zwierząt są te granulki z żelazem, Ferramol albo coś w tym stylu nazwa.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 19:52, 09 cze 2020

Aga ślicznie
w szczególności fotka z góry boska a ta naparstnica w skrzyni -niesamowita -spasowała jej miejscówka
uwielbiam naparstnice,ale one chyba mnie nie -bo mam ich niewiele -obiecałam sobie ,że plewię tylko znane mi chwasty ,a reszty nie ruszam ,bo pewnie z tym moim umiłowaniem porządku dużo siewek zaprzepaszczam
Buziaki