Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 13:56, 13 maj 2020

Do góry
Powinnam mieć zakaz wchodzenia do sklepów, bo zawsze mnie coś skusi i kupię.
To efekt

Powojnik Madame Baron Veillard.

I doniczki na ogrodówki, znikną paskudne wiadra
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:55, 13 maj 2020

Do góry
Chciałam zrobić zdjęcia i mi się aparat rozładował...
Mam kilka z telefonu...

Na japońskiej irysek niski zakwita.

Muszę tu dosypać kamieni...
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:54, 13 maj 2020

Do góry
kasiab napisał(a)
Ewo pięknie u Ciebie i jeszcze takie piękne zdjecia robisz mmmm.... Cudownie

Dziękuję

malgol napisał(a)
Piekne to Twoje epimedium.Ostatnio przypadkiem kupiłam i posadziłam w cieuniu pod drzewem bo cos mi świtało ,że ono się pnie jak bluszcz...chyba cos pokręciłam? U ciebie przy trzcinniku...hmm. Gdzie mam prezsadzic ,żeby było efektowne ?

Nie pnie się, ale się powoli rozprzestrzenia, jak kobierzec Mój trzcinnik jest bardziej z tyłu, przy siatce, a epimedium rośnie w cieniu, pod bzem czarnym. Na zdjęciu brak perspektywy Epimedium pod drzewem to dobre miejsce

Zobacz, w ogrodzie botanicznym
Wszystkiego po trochu 13:50, 13 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)

Jeszcze nie kwitnie ale wstawiam zdjęcie z zeszłego roku, tylko on nie powtarza kwitnienia po ścięciu przekwitłych kwiatów, przynajmniej u mnie

ładniutki

a to poniżej Mirka jak się nazywa? Mam też od mojej mamy ale nie potrafiła mi powiedzieć co to jest
Ogród z plażą 13:49, 13 maj 2020

Do góry
I jeszcze tawuły i trzmieliny, planuję na środku posadzić krzewuszkę na pniu, bo nic innego mi nie przyszło do głowy, jest tam dość wąsko, może jakieś podpowiedzi?

Japoński ogród Reni i Matiego 13:41, 13 maj 2020

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:41, 13 maj 2020

Do góry
malgol napisał(a)
Cyknij pikutka.taka faza tez mnie interesuje

Kurka, poszłam cyknąć ale słabo widać, rabata pusta, brak tła i ginie . Masz z góry i z boku.

Japoński ogród Reni i Matiego 13:40, 13 maj 2020

Do góry
Ciąg dalszy prac nad trawnikiem

Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:35, 13 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Basiu, frontowa byłaby super gdyby nie graby. Jeden jest piękny zieloniutki i grubiutki, drugi w 50 procentach a trzeci łysy kompletnie . Puszcza sporo od pnia na samym dole więc mam nadzieję, że odbije ale ciężko mu idzie...

Mogę za to pokazać moje kaliny Kilimandżaro Sunrise i Lanarth, właśnie zaczynają. Zwykła Kilkimandżaro jeszcze w pąkach.

Dereń China Girl będzie kwitł. I będą rzodkieweczki .

Może się ogarnie w końcu. 3mam kciuki.
Kalinki piękne. Nie łapią mszycy?
Ja mam jedną i strasznie w tym roku pozwijane liście
Jurajski Ogród 13:34, 13 maj 2020

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ulu, Basiu, Dorotko, Asiu, Renatko, Doniu, Vito, Ewo, Irenko, Kasiu, bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin i uściski zostawiam

Renatko
, z tą goryczką to skomplikowana sprawa..., u mnie rośnie tuż przy kosodrzewinie, teoretycznie w zakwaszonym środowisku, ale tuż obok rośnie sobie w najlepsze żagwin.... Jaka tam jest naprawdę gleba? Już sama nie wiem, trzeba by chyba badać pH. Przy sadzeniu mieszałam glebę z przekompostowaną korą, piaskiem i rodzimą ziemią...
A tak kwitnie teraz:

U mnie jest tak z ciemiernikiem cuchnącym. Badałam glebę, chce rosnąć w każdej. Choć najbardziej w obojętnej 6,0.

Uwielbiam Twój ogród za poduchy wszystkiego, takie do poleżenia jak nic.
Ogród z plażą 13:31, 13 maj 2020

Do góry
Moje nowe zakupy

trzy graby fastigiata

Paproć długosz królewski

Różaneczniki - choroby i szkodniki 13:22, 13 maj 2020

Do góry
Witam, czy coś mi zjada rh, czy to choroba jakaś?

Wszystkiego po trochu 13:20, 13 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Okazuje się,że jednak w takiej masie trochę go czuć, jak idę spać, przez uchylone okno

Azalie w tym roku bardzo skromnie, ale nie martwię się tym, będzie spokojniej

Wprawdzie jeszcze się nie rozkręciły, ale cztery z wielkokwiatowych prawie nie mają kwiatów, natomiast japońskie pięknie zapączkowane

Matko święta jakie tu cuda. Mireczko dlaczego ja u Ciebie nie byłam?? Albo byłam tylko nie zapisałam... naprawiam

Piękny powojnik!
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 13:18, 13 maj 2020

Do góry
Cześć kupiłam tawułę jako Van Houtte'a, ale chciałam dokupić i wszędzie wyglądają jakby inaczej, czy to nie jest przypadkiem szara Grefsheim? A może inna?

W ogródku emerytki 13:18, 13 maj 2020

Do góry
Chory jeżyk, po 9 zastrzyku, przeszedł spory kawałek po pokoju
Przed leczeniem nie chodził, tylko kręcił się w kółko.
W czasie spaceru wszedł do kociego tunelu i nie chciał wyjść.

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:44, 13 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Nie wiedziałam, że masz tyle lilaków odbiór zapachów musi być upojny
Pachnie w każdej części ogrodu, a do bukietów zrywam te rosnące za budynkiem gospodarczym. Mam tam dużą kępę tych ciemnych lilaków.

Wszystkiego po trochu 12:39, 13 maj 2020

Do góry
karo napisał(a)

Mirko a możesz zrobić mu foto ?
Ja bardzo w tym roku pokochałam bodziszki jak oglądam na ogrodowisku.
Są takie wdzięczne i urocze a przy tym skromne

Jeszcze nie kwitnie ale wstawiam zdjęcie z zeszłego roku, tylko on nie powtarza kwitnienia po ścięciu przekwitłych kwiatów, przynajmniej u mnie

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:26, 13 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ależ cudne masz te bzy
O tak musi pachnieć teraz po całym ogrodzie.
Mój jedyny i przesadzany trochę bidnie wygląda. Nawet liście mam mikrusie.
Aniu odchoruje i za rok pięknie zakwitnie. Część lilaków znów muszę przyciąć, a to oznacza, że nie zakwitną w następnym roku.

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:24, 13 maj 2020

Do góry
HannaR napisał(a)
Też bym się zastanowiła nad ograniczeniem gatunków. Twój ogród zaczyna mi przypominać ogród Renaty z Jak ożywić mój szmaragdowy ogród. Tam robiło się coraz ładniej w miarę, jak właścicielka ograniczała gatunki. Sęk w tym, jakie wybrać.

Hanno traktuje to jako komplement !!!!!!!!!! ta rabata grabowa jest równoległa do ściany domu, pod którą jeszcze przed czasami z Ogrodowiskiem wsadziłam tuje hoserii i lawendy.

Dlatego chodziła mi pogłowie myśl żeby te lawendy powtórzyć tez na grabowej. Ale wtedy z szałwii musiałabym zrezygnować. no i może z jeżówek zostawiając tam tylko seslerię. Na rabatach prostopadłych do grabowej są hoserii , rozchodnik matrona jako gatunki powtarzalne. natomiast po lewej chcę do sadzić seslerię a po prawej są już rozplenice
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:05, 13 maj 2020

Do góry
Basiu, frontowa byłaby super gdyby nie graby. Jeden jest piękny zieloniutki i grubiutki, drugi w 50 procentach a trzeci łysy kompletnie . Puszcza sporo od pnia na samym dole więc mam nadzieję, że odbije ale ciężko mu idzie...

Mogę za to pokazać moje kaliny Kilimandżaro Sunrise i Lanarth, właśnie zaczynają. Zwykła Kilkimandżaro jeszcze w pąkach.

Dereń China Girl będzie kwitł. I będą rzodkieweczki .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies