Noo to czekam na więcej fotek ze stawem. Dużo roślin jużu Ciebie kwitnie, wiesz, że ja lubię jak jest kolorowo.
Funkie u mnie rosną w donicach chyba trzy lata. W ubiegłym roku em kazał wykopać wszystkie przy studni. Przecież nie mogłam ich wyrzucić. Wszystkie wylądowaly ciasno upchane w doniczkach i skrzyneczkach. Rosną w nich, zimą stoją nie wkopane i nie zabezpieczane na ziemi. Uważam , że świetnie się funkia sprawia jako ozdobna , wieloletnia roślina doniczkowa.
Piękne zdjęcia Aniu.
Przy okazji zapytam chorują ci powojniki? Bo moje niektóre zaczynają chorować. Uwiąd i rdza. Nadmanganian dałam ale już po fakcie.
Zachmurzona ,leniwa, chłodniejsza niedziela po wczorajszym upalnym i roboczym ogrodowo dniu.
To poszłam nad staw i cyknęłam kilka fotek.
Ostrzegam Dorotko szału nie ma tu jeszcze. Myślimy jeszcze trochę ten staw poszerzyć od strony łąk.to dlatego tam nic nie obsadzam.
To na razie wygląda tak
Pośrodku ma być kiedyś tam mostek
Trochę liliowców nad stawem też jest
Dorotko bardzo ci dziękuję za te informacje o finkiach w donicach.Mam już 3 w donicach. To je może zadołuje i niech tak sobie rosną
no właśnie fajna może być roślina doniczkowa i to wieloletnia
W lewym rogu to Gold Standart, na samym dole hosta Ghost Spirit.
W prawym rogu First Frost.A w tle Blue Angel
Pewnie chodzi o tą First Frost ??
Kolejne damy hostowe
Grey Cole i Orange Marmolade
Hosta Pradigm
Funkia Blue Mammoth
Dziękuję.
W większości clemki nie chorują mi .ale w tym roku jeden mi na uwiądł chyba padł. Nadmanganianu nie stosuję. Na wiosnę ( wczesną ) tylko podsypię nawozem.I teraz na dniach muszę dać 2 raz trochę i tyle .
Clematis Minister Clematis Tajga
powojnik Ernest Markham