Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

W Gąszczu u Tess 13:20, 10 lip 2015

Do góry
A widzisz, w szkółce nie było nazwy. NN
Ale mam z dwóch źródeł, bo ta jesienna miała dwa patyki i słabo odbijała. Wiosną kupiłam dwie w innej szkółce, ładniejsze. Ostatecznie wszystkie rosną. Fotki u mnie na str. 799
Ogródek Iwony 13:18, 10 lip 2015

Do góry
O, Irenka u Tess przeczytałaś i odpowiedziałąś, zanim u mnie fotki się wgrały.
Dzięki za pocieszenie.
Tess pisze o odmianach, a w szkółkach jest perovska pod nazwą "perovska"
Ogródek Iwony 13:16, 10 lip 2015

Do góry
Mam problem. Może ktoś ma doświadczenie z perovską.
Kupiłam jesienią małe krzaczki, posadziłam za różami, bo po poprzednim sezonie na fotkach widziałam, ze potrafi się bujnąć wysoko - miała z werbeną być tłem dla róż. Obecnie jest do kolan, jeszcze nie kwitnie.
Będzie wyższa?
Usłyszałam też stwierdzenie, że perovska nie lubi przesadzania, bo wtedy słabo rusza.
Fotka robocza - rośnie między miskantem a różami w środku rabaty. Miała wystawać poza róże, ale róże chyba ją pokonały. Werbena też mała A miały być tłem. Kiedy to będzie?

To ta rabata z lawendą:

Jedynie werbena od Małej Mi ma pierwszego kwiatka (mnożona z sadzonek)

W Gąszczu u Tess 12:51, 10 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)

perovskie mam do przesadzenia, zebrinusy mi je zarosły, niby doświadczenie jest, a taki numer sobie wykręciłam, nie wiedziałam, że mi on tak bujnie

Mam problem. Może ktoś ma doświadczenie z perovską.
Kupiłam jesienią małe krzaczki, posadziłam za różami, bo po poprzednim sezonie na fotkach widziałam, ze potrafi się bujnąć wysoko - miała z werbeną być tłem dla róż. Obecnie jest do kolan, jeszcze nie kwitnie.
Będzie wyższa?
Usłyszałam też stwierdzenie, że perovska nie lubi przesadzania, bo wtedy słabo rusza.
W Kruklandii 11:36, 10 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, w jakim ogrodzie byłaś, ze u Ciebie przestało ci się podobać? Chyba do złych ogródków zaglądnęłaś.
Siedzę teraz u e-Ma, zielsko po kolana, nawet nie ma co działać, bo jak wyjadę, to zarośnie. Komu by się chciało po całym dniu fizycznej pracy orać na glinie w ogródku? Facetom chyba nie.
Tęsknie do mojego ogródka.

Głowa do góry. Porównaj fotki z tego roku i poprzedniego. Zobaczysz różnicę. A za rok będzie busz. A doła zakop. Buziak

W jakim ogrodzie? Mam wymieć? Toć tu pełno takich pięknych!!!
Najgorsze jest to, że zaczęłam dawno temu...a szału nie ma. Muszę skończyć z przesadzaniem....ale nie umiem
W Kruklandii 10:56, 10 lip 2015

Do góry
Juzia, w jakim ogrodzie byłaś, ze u Ciebie przestało ci się podobać? Chyba do złych ogródków zaglądnęłaś.
Siedzę teraz u e-Ma, zielsko po kolana, nawet nie ma co działać, bo jak wyjadę, to zarośnie. Komu by się chciało po całym dniu fizycznej pracy orać na glinie w ogródku? Facetom chyba nie.
Tęsknie do mojego ogródka.

Głowa do góry. Porównaj fotki z tego roku i poprzedniego. Zobaczysz różnicę. A za rok będzie busz. A doła zakop. Buziak
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:10, 10 lip 2015

Do góry
Mnie też zakupy ogrodowe poprawiają humor.
Czy na ostatniej fotce są drzwi?
Podoba mi się.
To tu... 22:28, 09 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cofnęłam się kilkanaście stron do kulek buksikowych i do torby plażowej. Szyć nie potrafię, więc podziwiać będę. A kulki z lawendą ślicznie wyszły.
Ja posiałam krwawnik, ma być czerwony, ale jeszcze jest w pąkach, ciekawe, jaka niespodzianka mnie czeka?

Bardzo lubię tę moją lawendową falę. Tylko w tym roku jakoś strasznie mało pszczół do niej przylatuje... To mnie martwi.
Zaciskam kciuki za czerwień krwawnika.
Skąpana w słońcu 22:24, 09 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Liliowiec śliczny. Też je bardzo lubię.

Troszke jestem zła bo to już drugi liliowiec, który nie jest tym zamawianym. Już nie kupię w tym sklepie internetowym. Wcześniej wszystkie się zgadzały
Skąpana w słońcu 22:15, 09 lip 2015

Do góry
Liliowiec śliczny. Też je bardzo lubię.
W Kruklandii 19:16, 09 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia kochana, jak tak mówisz, to wierzę. Masz większe doświadczenie

Twoja różanka śliczna. Nie mogę patrzeć na twoje kanciki, bo zachciewa mi się krawężniki zrywać
M zapowiedział, ze za krawężnikami obwódkę bukszpanową mam sadzić. Skąd ja mu tyle buksów wezmę? Moje sadzonki jeszcze małe

Myślę, że będzie dobrze

Co do kancików to....ja mam kanciki a chciałabym krawężniki, Ty masz krawężniki a chciałabyś kanciki
Chyba mus kupić buksy
W Kruklandii 19:12, 09 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja też odpisałam

Juzia kochana, jak tak mówisz, to wierzę. Masz większe doświadczenie

Twoja różanka śliczna. Nie mogę patrzeć na twoje kanciki, bo zachciewa mi się krawężniki zrywać
M zapowiedział, ze za krawężnikami obwódkę bukszpanową mam sadzić. Skąd ja mu tyle buksów wezmę? Moje sadzonki jeszcze małe
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:02, 09 lip 2015

Do góry
A liście oberwij i spal. Nie odkładaj na kompost. Mogą być poparzone od wody, albo zaczyna się coś dziać. Nie mam pewności.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:00, 09 lip 2015

Do góry
Olu, wreszcie mam net.
Furczak gołąbek, inaczej Koliber Polski też już mnie odwiedził. Pierwszy raz widziałam go rok temu na jeżówkach. Teraz zadowolił się na razie wiciokrzewami
Olu, nawóz można sypać nawet przed nasionami trawy. Ale ty sypałaś granulowany obornik. On się rozkłada i wypłukuje do ziemi składniki. Może na razie wystarczy? Jak nie masz pewności, zapytaj się Waldka na jego wątku: "Tam, gdzie jeże mówią dobranoc"
Olu, masz piękny awatarek. Kwiat juki - piękny Tak trzymaj.
Ogródek Iwony 18:48, 09 lip 2015

Do góry
Jolu, chodzi ci o zawilce? Ja mam te niższe różowe. Fotki na stronie 796. Jak będę w niedzielę w domu, to sprawdzę miarką

Irenko, ja dziś bez netu miałam karę. Nie ma mnie w domu - to nie miałam domowych obowiązków, a tu internet wrócił o 17.00
W domu znalazłabym sobie zajęcie, a tu musiałam w samotności patrzeć na gadający telewizor, jeszcze na tym chwastowisku zimno i deszcz padał. M jeszcze na montażu, nie zjechał. Dobrze, ze net wrócił. Dla mnie net jest kopalnią wiedzy i spotkaniami towarzyskimi.
To samo dziś powiedziałam do najstarszego syna - jak tu żyć bez netu ?

W Kruklandii 18:44, 09 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, odpisałam do Ciebie u Tess.
Buziak.

Ja też odpisałam
W Gąszczu u Tess 18:39, 09 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia, jeszcze ich nie masz. I jak udowodnię, ile mam do wymiany?
Poczekam, aż dostanę.

Ależ Ty nieufna!
Pan napisał bez żadnego ALE, że przyśle nam te co się nie przyjęły...w 100%...a Ty jeszcze marudzisz Zrobisz zdjęcie tych brązowych

Ja tam mu ufam, bo nie pierwszy raz od niego biorę i zawsze wszystko było ok. I rabacik i gratisik i wybierał mi najwyższe lub najszersze

Obym się nie zawiodła!!!
W Kruklandii 18:01, 09 lip 2015

Do góry
Juzia, odpisałam do Ciebie u Tess.
Buziak.
W Gąszczu u Tess 17:52, 09 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

To my jednak mamy farta z tymi naszymi tujami co?

Juzia, jeszcze ich nie masz. I jak udowodnię, ile mam do wymiany?
Poczekam, aż dostanę.
Ogródek Iwony 17:14, 09 lip 2015

Do góry
Tesiu, cieszę się więc w imieniu zawilców. Kupiłam jesienią skuszona ilością paków. Nie znałam ich i jak zaczęły kwitnąć, ciągle się na nie gapiłam.

Irenko, buziaki dla ciebie.
Pięknie się dziś wpisałaś pod Danusi artykułem. U mnie wreszcie wrócił net. Idę poczytać.

Kasiu, wzięłam ten mniejszy aparat. Fotki nim nie będą może takie ładne. Liczę jednak na nowe inspiracje i spotkanie.
Oby w sobotę nie padało.

Olu, dziękuję. Szkoda, że nie możesz być. Ja też planowałam inaczej. Jadę z Ewą z Gdańska. Fotki faktycznie wychodzą lepsze. Nie wszystkie jednak mi się podobają.
A czasami trzeba zrobić zdjęcia robocze dla zobrazowania problemu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies