Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Iwk4 10:56, 10 lip 2015

Juzia, w jakim ogrodzie byłaś, ze u Ciebie przestało ci się podobać? Chyba do złych ogródków zaglądnęłaś.
Siedzę teraz u e-Ma, zielsko po kolana, nawet nie ma co działać, bo jak wyjadę, to zarośnie. Komu by się chciało po całym dniu fizycznej pracy orać na glinie w ogródku? Facetom chyba nie.
Tęsknie do mojego ogródka.

Głowa do góry. Porównaj fotki z tego roku i poprzedniego. Zobaczysz różnicę. A za rok będzie busz. A doła zakop. Buziak
iwka 11:06, 10 lip 2015

BusyBee napisał(a)

takiego talentu to chyba nie mam....

ha ha przypomniało mi się, jak ładnych naście lat wstecz, jeszcze u rodziców chciałam mlecz z trawnika wytępić i randapem (bez wody) po kropelce lałam na chwasta. Byłam z siebie taka dumna, że takę robotę odwaliłam, i że w końcu trawnik będzie zielony, a nie żółty. Jakież było moje zdziwienie kilka dni po zabiegu, jak się okazało, że z zieloności to nic nie zostało, same żółte placki były
Juzia 11:34, 10 lip 2015

BusyBee napisał(a)

takiego talentu to chyba nie mam....

No nie żartuj!
Ja nawet na swoim starym perzowisku pryskam tylko chwasty, a nie całość...

Juzia 11:36, 10 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Juzia, w jakim ogrodzie byłaś, ze u Ciebie przestało ci się podobać? Chyba do złych ogródków zaglądnęłaś.
Siedzę teraz u e-Ma, zielsko po kolana, nawet nie ma co działać, bo jak wyjadę, to zarośnie. Komu by się chciało po całym dniu fizycznej pracy orać na glinie w ogródku? Facetom chyba nie.
Tęsknie do mojego ogródka.

Głowa do góry. Porównaj fotki z tego roku i poprzedniego. Zobaczysz różnicę. A za rok będzie busz. A doła zakop. Buziak

W jakim ogrodzie? Mam wymieć? Toć tu pełno takich pięknych!!!
Najgorsze jest to, że zaczęłam dawno temu...a szału nie ma. Muszę skończyć z przesadzaniem....ale nie umiem
agam 12:17, 10 lip 2015

Przesadzanie jest najgorsze. Dlatego dłuuugo myślę zanim coś wsadzę. No i dzielenie w du.. roślinom daje.
szemusia 13:36, 10 lip 2015

Juzia, kobieto głowa do góry! Bo jak Ty złapiesz doła, to co my, marne ogrodowiskowe ludki, mamy powiedzieć????! W Tobie cała siła

Przesadzanie roślinek też ma swoje plusy - rabatki niby te same, a co rusz to inne
Tess 13:46, 10 lip 2015

A co to za stękanie? Dołom mówimy - nie!
Juzia 14:22, 10 lip 2015

agam napisał(a)
Przesadzanie jest najgorsze. Dlatego dłuuugo myślę zanim coś wsadzę. No i dzielenie w du.. roślinom daje.

No własnie!
Widać to po moim ogrodzie...
Juzia 14:24, 10 lip 2015

szemusia napisał(a)
Juzia, kobieto głowa do góry! Bo jak Ty złapiesz doła, to co my, marne ogrodowiskowe ludki, mamy powiedzieć????! W Tobie cała siła

Przesadzanie roślinek też ma swoje plusy - rabatki niby te same, a co rusz to inne

A ja to jestem jakiś specjalny ogrodowiskowy ludek???

Taaaa...i tym sposobem ogród mi się nigdy nie znudzi....ale i też nigdy go nie skończę
Juzia 14:24, 10 lip 2015

Tess napisał(a)
A co to za stękanie? Dołom mówimy - nie!

Musiałam sobie humor poprawić..... pojechałam w końcu do tego ogrodniczego