Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Kacha123 14:05, 09 lip 2015

Szykuje się fajna impreza! Liczę na Twoją fotorelację. Baw się dobrze
babka 14:13, 09 lip 2015

Iwonko przyjemności życzę, żałuję że nie mogę też pojechać. Czekam na fotorelację
Ps. Fotki nabrały blasku Miodzio
Iwk4 17:14, 09 lip 2015

Tesiu, cieszę się więc w imieniu zawilców. Kupiłam jesienią skuszona ilością paków. Nie znałam ich i jak zaczęły kwitnąć, ciągle się na nie gapiłam.

Irenko, buziaki dla ciebie.
Pięknie się dziś wpisałaś pod Danusi artykułem. U mnie wreszcie wrócił net. Idę poczytać.

Kasiu, wzięłam ten mniejszy aparat. Fotki nim nie będą może takie ładne. Liczę jednak na nowe inspiracje i spotkanie.
Oby w sobotę nie padało.

Olu, dziękuję. Szkoda, że nie możesz być. Ja też planowałam inaczej. Jadę z Ewą z Gdańska. Fotki faktycznie wychodzą lepsze. Nie wszystkie jednak mi się podobają.
A czasami trzeba zrobić zdjęcia robocze dla zobrazowania problemu.

lojalna_ 17:19, 09 lip 2015

Iwonko masz ja drugi rok? Czy mozesz mi powiedziec jaki ma obwod ....j?
Milka 17:21, 09 lip 2015

Iwonko, jak dziś żyć bez netu, rankiem przy kawie gadaliśmy o tym z mężem, oboje uzależnieni dzięki
Iwk4 18:48, 09 lip 2015

Jolu, chodzi ci o zawilce? Ja mam te niższe różowe. Fotki na stronie 796. Jak będę w niedzielę w domu, to sprawdzę miarką

Irenko, ja dziś bez netu miałam karę. Nie ma mnie w domu - to nie miałam domowych obowiązków, a tu internet wrócił o 17.00
W domu znalazłabym sobie zajęcie, a tu musiałam w samotności patrzeć na gadający telewizor, jeszcze na tym chwastowisku zimno i deszcz padał. M jeszcze na montażu, nie zjechał. Dobrze, ze net wrócił. Dla mnie net jest kopalnią wiedzy i spotkaniami towarzyskimi.
To samo dziś powiedziałam do najstarszego syna - jak tu żyć bez netu ?

Milka 13:06, 10 lip 2015

Ha, ha,

Iwonko, perovska lubi sucho i słonecznie, wtedy buja, są odmiany niskie i wysokie, nie martw się za rok będzie wyższa, a jeszcze w tym sezonie urośnie; moje juz 4 razy przesadzam i dlatego mikre
Iwk4 13:16, 10 lip 2015

Mam problem. Może ktoś ma doświadczenie z perovską.
Kupiłam jesienią małe krzaczki, posadziłam za różami, bo po poprzednim sezonie na fotkach widziałam, ze potrafi się bujnąć wysoko - miała z werbeną być tłem dla róż. Obecnie jest do kolan, jeszcze nie kwitnie.
Będzie wyższa?
Usłyszałam też stwierdzenie, że perovska nie lubi przesadzania, bo wtedy słabo rusza.
Fotka robocza - rośnie między miskantem a różami w środku rabaty. Miała wystawać poza róże, ale róże chyba ją pokonały. Werbena też mała A miały być tłem. Kiedy to będzie?

To ta rabata z lawendą:

Jedynie werbena od Małej Mi ma pierwszego kwiatka (mnożona z sadzonek)

Iwk4 13:18, 10 lip 2015

O, Irenka u Tess przeczytałaś i odpowiedziałąś, zanim u mnie fotki się wgrały.
Dzięki za pocieszenie.
Tess pisze o odmianach, a w szkółkach jest perovska pod nazwą "perovska"
szemusia 13:19, 10 lip 2015

To samo dziś powiedziałam do najstarszego syna - jak tu żyć bez netu ?

Też wydaje mi się to niemożliwe
Ale przed dziećmi się do tego nie przyznaję

Udanego wyjazdu życzę Będę Was podglądać wirtualnie

edit: gratki na 8 setkę - niesłabnącego zapału do ogrodniczych rewolucji i ogromnego wyboru roślinek w szkółkach życzę