Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie Nieustannie szukam inspiracji (głównie na Pinterest i Instagramie) i zbieram starocie. Co jakiś czas rodzina czy znajomi uszczęśliwią mnie starym wiadrem czy konewką Polecam rozpuścić wieści po wszystkich, że szuka się takich rupieci!
Ela dziękuję Kochana za tyle miłych słów ....powiem Ci ,żeby znaleźć swój styl ,to naprawdę trzeba wiele razy przesadzać hihi
między płytami jest macierzanka karmnik mam -ale jakoś marnie rośnie
żebyś nie myślała ,że już tak pięknie i tip -top -patrz jak nowa część wygląda
skończyłam walkę z perzem -kilka dni ciężkiej harówy -ręce bolą ,a teraz jeszcze trzeba te wykopane grudy pomielić ,wygrabić ,wybrać kłącza …...ale się ciesze ,że walkę z tym dziadostwem mam za sobą ......teraz potrzebuję z 50 worków kory wrrr
i na zakończenie w zachodzącym słońcu teoretycznie skończona część
Buziaki
Jakoś mało gości u mnie ostatnio. ;(
Dopiero na forum wyczytałam, że pnąca róża musi być od początku przy podporze, żeby lepiej się rozkrzewiła. A moja bidulka bez żadnej pergoli. No i bardzo Was proszę o jakąś podpowiedz, co teraz zrobić, żeby było jej lepiej? Brama i ogrodzenie do wymiany, może w przyszłym roku więc trochę jedno blokuje drugie...
Cześć, tak jak Hania pisze - trzeba po przekwitnięciu uszczknąć kwiatki, robimy to na bieżąco, wtedy nasze surfinie będą gęsto i pięknie kwitnąć. Co roku mam je na parapetach oraz wiszące w amplach. To moje ulubione ulubione kwiatki
Tu zdjęcie tegorocznej, jak przyjdą zapowiedziane przymrozki schowam ją, ale na razie cieszy oko od kilku dni
Pozdrawiam
Rabata ma 3,8 x 1,8. Wbrew pozorom miejsca jest sporo. Ja dobieram mniejsze odmiany i piętra robię. Nie wiem czy na zdjęciu cokolwiek zobaczysz roślinki małe, tylko ciemierniki spore
Metasekwoja ma 2 przyrosty więc żyje. Pytanie czy ruszy bardziej czy tak zostanie bo tam jest dla niej za sucho. Na razie kombinuję na kartce a właściwie kartkach