narazie próbuje okreslić jakąś sensowną listę roślin, w sensie co mi sie podoba
a tak ogólnie to jakiś planik całości by sie przydał- wyznaczenie rabat, itd., ale nie wiem jak się do tego zabrać
myslę też o przeniesieniu placu zabaw, coby jakos obok tego domku, bo teraz tak wszystko porozrzucane jest, wkurza mnie to:-/
pomysł z zasłonięciem szopki tujami chyba nie przechodzi, gdyż pomalowana już tak nie straszy jak wcześniej, raczej będę skłaniała się ku zasłonięciu ją pnączami, choć też nie wiem czy to dobry pomysł, bo np. w przypadku wymiany desek, lub jakimś malowaniu to co? --ach, mówię Ci Tresko wszystko do kitu
Dziękuję za życzenia Evchen,rysi,Anuli,Tess, Ani asc,
a wszystkim Aniom życzenia zamieściłam u Skowronków w ,,pogaduchach"- nie dam rady dotrzeć do każdej z osobna.Całuję was i ściskam! Bawcie się dobrze!
Tam jest fantasytyczny instruktaż, jak zrobić z takiego, jak Twój ogrodu prawdziwe cudeńko Wprawdzie tamtą przemianę w czarodziejski sposób wyczarowała Danusia, a my, zwykli śmiertelnicy, ani marzyć nie możemy by takie cuda tworzyć, ale...
Obejrzyj tamten ogród - Twój może być tak samo piękny
no ja zgarniam i zamawiam zawczasu Koszalin, Szczecinek, Biały Bór i wszystkie miejscowości w tym trójkącie a i te nieopodal tegoż trójkąta również
Witam,
mam parę roślin, które chętnie oddam. Problem, są dosyć stare - co najmniej 10-12 lat. Są zbyt duże, żebym sama mogła je wykopać, a poza tym nie znam się na tym. Mogę je po prostu wyrzucić i pewnie to zrobię! Chyba, że znajdzie się ktoś kto je ode mnie weżmie ( oczywiście nieodpłatnie)
pozdrawiam
Witaj! Ja jestem tez z Gdańska! I jestem zainteresowana tymi roślinami, wykupie sama itp Tylko nie wiem co tam masz bo jak drzewa to raczej nie... pozdrawiam serdecznie, rowniez przemila Tess która mnie zawiadomiła o tym poście . Odezwij sie proszę czy jeszcze aktualne itd . Monika
Nie, to nie są drzewa, właśnie dzisiaj "wyrzuciłam" 10 krzaków róży Bonica.
Monika, jeżeli śledzisz moje wpisy na forum, to mogłaś się zorientować,że jestem w trakcie pzrebudowy ogrodu. Muszę wyrzucić albo oddać parę roślin, są to lilie, róże, kilkadziesiąt iglaków różnych np.cyprysy. problem polega na tym, że nie znam dokładnych nazw, a nie chcę zamieszczac na forum bez potrzeby zdjęć. Musiałybyśmy się jakoś umówić co do szczegółów.
Napiszę jeszcze może to co najważniejsze - moje rośliny są zdrowe, ale w różnym wieku. Są takie, które rosną u mnie 10-12 lat, ale są niewielkie, ale są i takie, które rosną u mnie 3-4 lata i są znacznie większe.
Pozdrawiam.