Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trzmielina - Euonymus 11:03, 21 mar 2020

Do góry
Bardzo proszę o identyfikacje mojej piennej trzmieliny. Kupiłem ją jako zwykłą trzmielinę. Zastanawiam się jednak, czy to nie jest trzmielina japońska, której bym nie chciał. A może to trzmielina Fortune’a „Canadale Gold”?
Wstawiam zdjęcie owoców, które wytwarza w lato, to być może pomoże w identyfikacji.
Mam ją u siebie dwa lata, nie przemarza choć gubi niektóre liście zima. Jednak teraz przemarzanie nie może być wyznacznikiem, przy obecnych zimach
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:58, 21 mar 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

W szklarni. Chyba panujące warunki im tam służą, bo nie są co dopiero kupione. Kilka jest tylko z zeszłego roku, inne roślinki mam kilka lat. Jest sporo światła, nie za ciepło, a w nocy temperatura spada, bo mamy wyłączone ogrzewanie w całym domu a tam wychładza się szybciej. W sumie to w dzień też nie grzejemy cały czas. Zawsze po zakupie wymieniam rośliną ziemie, bo w tym torfie w którym są sprzedawane jest im źle. Szukam dobrych podłoży, nie zawsze znanych marek. I ważne jest też podlewanie.

Tego miejsca to Ci Anitko szczerze zazdroszczę Bardzo bym chciała mieć zimowy ogród. No i pewnie gdybym się u Ciebie znalazła to wyszłabym z kieszeniami pełnymi uszczkniętych sadzonek... po kryjomu oczywiście hehe
A na serio to piękne rośliny!

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:58, 21 mar 2020

Do góry
Wszystko startuje

Eddiego przyzwyczajamy powolutku do biegania przed rowerem. Z boku tez biegnie, ale on uwielbia ciagnac, wiec chcemy go w wieku 2 lat zaprzegnac do bikejöring.

Jaszczurka przezyla zime w specjalnym podziemnym domku z kamieni Kto umie ja dostrzec?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:58, 21 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przymrozki mimo okrycia skasowały pierwsze liście gunci

I smoczyca się budzi
Wiosna!
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:52, 21 mar 2020

Do góry
A teraz efekty mojej pracy... doniczki ustawiłam w celu orientacyjnym gdzie mają stanąć drzewa.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:51, 21 mar 2020

Do góry

Kłącze ciemiernika niger posadzony wypuścił kwiat....
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:49, 21 mar 2020

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:48, 21 mar 2020

Do góry
Córka młodsza posadziła rojniki w takim fajnym pniaczku...
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:45, 21 mar 2020

Do góry
Uwielbiam te mlode, swiezutkie pedy wiosna.

Cos mi sie zdaje, ze skabioza mi sie w kilku miejscach wysiala. Paki przezimowaly, kilka dni slonca i bedzie kwitnac.

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:45, 21 mar 2020

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:44, 21 mar 2020

Do góry
Zawilce zaczynają, czy ma ktoś pojęcie czy są wrażliwe na mróz?? dziś ma być w nocy -5
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:43, 21 mar 2020

Do góry
Ciemierniki nadal piękne...

Obok magnolia Satisfaction ma niesamowite pąki.
Migawki z ogródka 10:40, 21 mar 2020

Do góry
Izo, żeby jeszcze wszystkie wzeszły

Kasiu M. niby dużo, a i tak mało

Kasiu CS. Z różami czekam na po tym weekendzie. Na razie sprzątanie, sprzątanie, sprzątanie... Tych suchelców jest masa...
Pies... Taaak, ogólnie to dobrze...

Chyba że "pomaga mi" przesadzać... Głównie wykopywać niestety
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:39, 21 mar 2020

Do góry
U nas ochlodzenie, w Polsce pewnie tez. Dzis padal snieg i caly tydzien ma byc zimno i nocne przymrozki.

Trawnik sie zazielenil.

Floksy
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:29, 21 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Cóż tu się znowu wyprawia ..Kaśka! Ty nie usiedzisz na tyłku ?

ps.piękna wiosna

Wiosna galopuje wraz z moimi zmianami - przyroda nie stoi w miejscu i mnie trudno. Tylko ta sytuacja mnie wykańcza bo nie wiem czy to wszystko uda sie skończyć.
Zakwitły pierwsze narcyze, fiołki

Brunery

Barwinki

Runianka
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:25, 21 mar 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
No Kasiulka, wreszcie masz swój wymarzony daszek . Ależ się dzieje. Sama nie będę się szklenia doczekać

A gdzie tam , Kasieńko nawet nie jestem w połowie drogi i czy się uda zakończyć w przyszłym tygodniu - zobaczymy. Na razie ma szał, wrócili moi rodzice ze świata i dali całą listę zakupów i załatwień bo maja 14 dni kwarantanny. Pogoda ma być ładniejsza w pod koniec tygodnia, gont mozna kłaść jak będzie ok 10 stopni, mam nadzieję że się uda. Wczoraj jeszcze malowałam altankę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:25, 21 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Płotek świetny, taki wasz. Wierzba daje czadu, niesamowitą ma posturę
Taki bodyguard na wejściu Na stodołę nie mogę się napatrzeć, rewelacyjna jest ta deska.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:20, 21 mar 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Boazeria od wewnątrz jest przepiękna, pachnie drewnem, niesamowicie

Podobny daszek mam w altanie, ale twoja klepka jest szersza, ładniej to wygląda. Super, że robota idzie do przodu. Fajny miałaś pomysł na modernizację tego miejsca. Będzie bardziej wykorzystane a przy okazji jeszcze ładniejsze Ciekawa jestem jak rozwiążesz wejście. Będzie otwarte czy zamknięte?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:19, 21 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Aleś mnie sprowokowała, toż to książkę trzeba by napisać, ale poszperam w zdjęciach.

Maj 2004 rok. Polska w Unii, zniesienie wiz. Pierwszy lot do Anglii na Chelsea Flower Show

Niestety, ja zawsze mowilam, ze jak dzieci podrosna, to sobie tam pojade a tu kicha. Pewnie juz z tego nic nie bedzie.

Te ostatnia rabate widzialam gdzies w gazecie Wiesz moze co to za rosliny tam rosna oprocz irisow? Jakies orliki? A co pomiedzy irisami?
Ogród bez reguł 10:17, 21 mar 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Asiulka, daj przepis na ten nadmanganian potasu dla powojników . Tylko wiesz, jak krowie na rowie albo chłopu na miedzy. Łopatologicznie .
Wyszło mi, że najbardziej łopatologicznie to będzie obrazkowo
Więc poleciałam do kuchni i szybciutko przygotowałam fotoreportaż pt. KMno4 + czosnek - especially for Mrokasia

1. Składniki: 10 tabl. nadmanganianu potasu, 10 ząbków czosnku (pi razy drzwi główka)

2. Tabletki rozpuszczamy w wodzie - lepiej, żeby była ciepła / gorąca, bo ciężko się rozpuszczają

3. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę - uznałam, że tutaj nie potrzebujesz infografiki

4. Wrzucamy do ok. 2l pojemnika i dolewamy do pełna wody. I to jest jedna porcja.

Mnie to starcza na 6 - 7 powojników. Jak masz więcej, to zrób podwójnie.
Powodzenia

P.S. Uważamy na ręce i wszystko inne - brudzi masakrycznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies