Kamila, nie wiem jak to się stało, że jeszcze u Ciebie nie zagościłam. Podobno masz Heptacodium miconioides- mogłabym prosić o kilka zdjęć i Twoja opinię?
Hej Anuś
te powojniki to odmiana rubens czteropłatkowy z mniejszym kwiatkiem rubens a ten z pełniejszym kwiatem to rubens mayleen - i on pachnie waniliowo
hej hej
ja chyba do Ciebie zaglądałam po cichu
witaj i u mnie
tak mam heptacodium
kupiłam w kwietniu 2017 i wg. mnie fajnie przyrasta - może nie szaleńczo ale od tego co miałam a co jest to jak dla mnie odpowiednie tempo wzrosty
w miarę wcześnie staruje kwitnąc zaczyna końcem sierpnia białymi kwiatuszkami które uwielbiają pszczoły jeśli długo nie ma przymrozków pokazują się czerwone owocostany. ja osobiście bardzo je lubię jak dla mnie jest bezproblemowe
takie kupiłam
tu widać ten z jasnymi liścmi po prawej
tutaj kwiaty
Dziękuję Ci. A według Ciebie ile ona miejsca potrzebuje? Muszę poczytać jak duża rośnie bo w pierwszej chwili napisałam do Ciebie dzięki info od Andy.
Chciałam posadzić coś do hortensji jako wyższe piętro. Ogólnie ta rabata jest raczej płaska i czegoś na niej brakuje. Dodałam zdjecia u siebie,więc jak masz chęć to zajrzyj, chętnie poznam twoje zdanie,może coś zapronujesz?
Kamila, pospacerowałam u Ciebie napawając się kwieciem... Szałwię masz obłędne, Zaraz je kupię online jak znajdę, bo w sumie od dawna o nich myślałam Natchnęłaś mnie, dzięki