ten aż bije po oczach
zaczynają Percy Wiesman
strasznie obżarte, ale nie wiem czy opuchlaki czy ślimaki, bo tylko ta odmiana obżarta, inne obok nie ruszone
Aniu, sadziłam swoje New Dawn (bo są 2 - po jednej na bok pergoli) wiosną 2016 roku. Kupowalam je rosnące w donicy, ale to bardzo wigorna róża i szybko przyrasta.
Maj 2016 po wsadzeniu:
sierpień 2017 widać ją po lewej stronie
Sierpień 2018
Lipiec 2019
Więc jak widzisz, powiększa się w zastraszającym tempie Ja ją w dodatku dość mocno zaginam poziomo, gdyby nie to, to już dawno by górą się te obie róże połączyły. Niemniej warto to robić dla obfitości kwitnienia.
Dzięki Sylwia
Potrzebne ono, bo jak porobię, dłonie i kolana bolą.
Czy ja wiem, u ciebie też wszystko szybko, nie ma specjalnej różnicy.
A ogród, dumam czy nie mam za dużo wszystkiego, coraz mi trudniej to obrobić, siły nie te. 10 lat temu, mieliśmy takie tempo, jak wy
To fajnie u mnie na złotym buku, ale wyplątam chyba z niego, bo muszę mu palik dołożyć, ciut się krzywi.
Niektóre dopiero zaczynają, najbardziej mi żal, że na łukach oberwały. Chyba za dużo mam na nich roślin i się duszą też.
Nie lubię ich tylko wtedy, gdy plątanina suchych badyli, zanim ruszą, tak bałaganiarsko to wygląda.
powoli pokazują się kwiaty na azaliach
te wyglądają fajnie
Hania, ty wiesz wszystko, wielkie dzięki.
Śliczna roślina, doczytałam w necie, że o 10-11 otwiera kwiaty, a zamyka 15-16, szkoda, bo kwiat taki ładny.
Mam je na 2 rabatach, po przekwitnięciu przeniosę. Podobnie z zawilcami zrobię.
Ta biała piwonia jest niesamowita, kolejne w blokach startowych.
a temu zajrzałam do środka i zaskoczenie, taki niebieski w środku
wczoraj super ciepło, a dziś pochmurno, może będzie padać
Trochę mnie nie było, ale brakuje czasu ze względu na prowadzone przeze mnie prace budowlane w ogrodzie. Ogrom tych prac sprawia, że jeszcze potrwają parę tygodni zanim rozpocznę przygodem z ogrodnictwem.
Chciałbym zakupić najpotrzebniejszy sprzęt w ogrodzie - widły amerykańskie.
Jest kilka rodzajów, wstawię zdjęcia może doradzicie, które byłyby najwłaściwsze
Znalazłem również na internecie fajny przyrząd do usuwania chwastów. Głównie jest on przeznaczony do usuwania chwastów większego kalibru, głębiej zakorzenionych w ziemii, czy ktoś z Was może takowy posiada? Jeśli tak to czy warto go mieć u siebie w szopce
Mu zawsze goraco Nawet w zimie lezy na macie chlodzacej, ktora ma u siebie na materacu, bo inaczej kladzie sie na plytki. A calkiem niedawno go strzyglam i ma jeszcze dosyc krotkie futro.Chociaz tutaj po kapieli w stawie....
Robię !
Powiedz mi jeszcze tylko w kwestii technicznej..
Czy gotowe ciasto wywalasz na blachę z mąka i tam formujesz czy wyjmujesz z miski po kawałku ?
Hosty muszę posadzić po rewolucji na rabacie bo tam najwiecej cienia mam
Zasłonią chwasty ?
Coś się popsuło i nie chcę odpowiadać na wasze posty.... Kilka podejść i wysypuje. Wrzucam więc foty i idę spać.
Drzewa chodzę i patrzę jaki jeszcze mam. Miłorząb.
Potfffor
To fakt, alejka zawsze mnie cieszy o każdej porze roku.
To mi się udało .
Tak jak i chłopaki... Pamiętają o wszystkim co trzeba zrobić w ogrodzie. Może jednak jakiś następca mi urośnie... I ogród nie pójdzie do zaorania.
I wycieczka do kompostownika... Zaryczę się jak się wyprowadzą.