Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:59, 08 maj 2020

Do góry
nyna76 napisał(a)
Kasiu wpadłam z rewizytą no i już zostaję, lubię taki styl ogrodu gęsty w typie leśnym gdzie wszystko się ładnie na siebie nakłada.

Zakupy cudne, bordowe akcenty wspaniałe no i rozchodniki .... to nas łączy.
Bordowego będę ukorzeniać, moja propozycja aktualna.

Miłego sezonu.
Pokaż jeszcze część warzywną, tam na pewno też pięknie.

Basen cudo ...

My z ROD wycieramy łezkę z zazdrości widząc mnogość roślin.

Milo cię gościć
U mnie tylko 500 m ogródka wiec pewnie niewiele więcej niż u ciebie
Warzywniak, potem cos pokaze, wszystko rozgrzebane i nieogarnięte
A w donicach rosną ziemniaczki

Ogród bez reguł 09:51, 08 maj 2020

Do góry
Jeszcze raport z frontu walk - w bukszpanie zaobserwowano zdecydowanie mniejszy ruch w interesie Gąsienic jest mniej, a te, które znalazłam, są właściwie jak martwe. Więc jest dobrze Ale sporo jeszcze oprzędów, które są potencjalną bombą biologiczną Więc w najbliższy weekend powtórzę Lepinox - i nasuwa się pytanie: kiedy ewentualny kolejny oprysk? Jeśli ktoś z Gości wie, to proszę mnie oświecić Ja oczywiście postudiuję co trzeba, ale wiedza od praktyków - bezcenna

Z innych atrakcji - mszyce Na szczęście biedronki są, opryski RT / PW też...

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:43, 08 maj 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Piotr jeszcze w zielone gramy ...

U

Witam. Fajna ta "donica" z rojnikami mogę zapytać co to
Pozdrawiam
Ogród bez reguł 09:43, 08 maj 2020

Do góry
A tu taka sytuacja

Para kaczek polubiła Maminy stawek. Początkowo Mama też je lubiła, do czasu gdy wyszło na jaw, że kaczki zrobiły selekcję naturalną rybkom Teraz już ich nie lubi, chociaż kaczki nie tracą nadziei...
Przegonione z wody daleko nie odleciały - siadły na daszku sąsiedzkich zabudowań i próbowały przeczekać...

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:38, 08 maj 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:36, 08 maj 2020

Do góry
Poranną kawkę i poranną skarpę zostawiam Wam

Ogród bez reguł 09:24, 08 maj 2020

Do góry
Johanko , to życzę smacznego śniadanka A Twoje życzenia nie omieszkam przekazać, na pewno poprawią potłuczone samopoczucie

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:19, 08 maj 2020

Do góry
Piotr jeszcze w zielone gramy ...

Ogród bez reguł 09:15, 08 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Łomatko!
Co za historia!!!

Łuska gipsowa mówi, że pikuś to to nie jest...
Dobrze że był lekarz na pokładzie. Zdrowia życzę Panu Ojcu!

Te zdjęcia to ślicznotki. Smakują mi do śniadania
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 09:11, 08 maj 2020

Do góry

Moje 2 buki kolumnowe odżyły pięknie wypuściły listki!
I mój nowy zakup Klon japoński
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 09:10, 08 maj 2020

Do góry

Połączyłam brzozy w jedną rabatę.Na tyłach cis,potem perowskia,brakuje szałwii i stipy.
W nogach każdej brzozy po 3 rochodniki Matrona i po 2 rozplenice.Wszystko wymaga jeszcze przesunięcia
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 09:09, 08 maj 2020

Do góry

Trawa dużo zmieni! ale na razie czekam....na nią
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 09:09, 08 maj 2020

Do góry
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 09:06, 08 maj 2020

Do góry
Dziękuję za odpowiedź Mieszkam na południu, w tym roku nie było dużych przymrozków, jakieś 4 tyg. temu były lekkie przez kilka dni, tak max. do -4. Źdźbła wychodzą zieloniutkie, po czym gdy osiągają ok. 15 cm zaczynają robić się suche - czy to typowe u rozplenic?

Załączam zdjęcia:

Pozdrawiam!
Ogród do odnowy 08:59, 08 maj 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Trędownik wykiełkował. Bardzo ciekawa jestem czy uda się coś coś na rabatę wysadzić

Dziwaczek, cudaczek
...uDany ogród 08:57, 08 maj 2020

Do góry
dana1s napisał(a)

Świerk inwersa, chyba że polecacie coś innego. Ma być świerk nie za wysoki i najlepiej jakiś cudaczny

Dana jak mam kilka takich świerków lubię je bardzo jak dla mnie pięknie został wyeksponowany jeśli nie chcesz żeby rósł do góry może mu zakręcić w dół i podwiązać przewodnik
Piękne foto
Całuję Danuś
Przerwa na kawę... 08:43, 08 maj 2020

Do góry
Poppy napisał(a)

Ciebie to tylko na chwile spuscic z oka, i takie zmiany
Torpeda jestes.
Tulipany piekne, w calym ogrodzie, troche tesknie na nie patrze, bo u mnie juz dawno pozamiatane w temacie. Nie doczytalam, co juz upchalas kolanem w dawnych warzywniku, ale to pewnie za kolejna chwile sie okaze.
eee, przecież to było na liście prac do zrobienia w zimę tworzonej. No to trzeba było coś w temacie zrobić. Są tam derenie, cisy, magnolie, hortensje, trawy, ciemierniki i resztki róż. A i ambrowiec Gumball. Miało być inaczej a zrobiłam inaczej po przymierzeniu roślin. I nie wiem czy one sobie poradzą bo wymieszałam te lubiące trochę kwaśniejsze podłoże z tymi bardziej zasadowymi. Niby w osobnych kwaterkach i one u mnie na innych rabatach tak rosną dobrze ale... Na razie to nie wygląda więc nie pokazuję z bliska. Nie ma czego

Potem za późno by było na taką większą robotę w upały a tak roślinki czas mają i wodę i odpowiednią temperaturę. Po ubiegłorocznej porażce z dereniami, które nie dały rady z sierpniowym upałem i wsadzaniem je wtedy ( zrzuciły liście, potem na jesieni odbiły ale na zimę nie poszły na czas spać i zamarzły) nie będę już w lato kombinować z drzewami czy rabatami. Dlatego zostawiam sobie kącik z czaplą do zmiany na jesieni. Jeżeli już to zrobię. Wszystko zależy od tego jak metasekwoja odbije i czy odbije czy będzie wegetować.
Ogród uczy mnie ogromnej cierpliwości i myślenia takiego strategicznego , chyba bardziej niż wszystkie ostatnie szkoły i kursy na które chodzę.

Bo wiesz, znalazłam ciekawie wyprowadzoną fastigiatę i kombinuję...
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:41, 08 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
mam 3 sztuki magnolii parasolowatych- tripetala
już są świeże liście i pąki kwiatowe

zaraz idę wyciąć hortensjom ogrodowym to, co mróz kwietniowy zniszczył i sadzić będę i przesadzać
zachwaszczone i kantów znowu nie mam

Uwielbiam tripetallę, moja ma szeroki pokrój czy ty swoją przycinałaś?
U mnie kanciki tylko na przed tarasowej i części od strony zachodniej muszę dzisiaj zacząć przesadzać siewki bylinkowe
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:28, 08 maj 2020

Do góry
Cześć dziewczyny

Ogarnę się trochę i coś wstawię, będę mieć też kilka pytań bo coś mi nie gra z moim planem

Dzisiaj pytanie w imieniu sąsiada , jesienią posadził tuje i niby wszystko pięknie ale coś się zaczęło z nimi dziać .
Mam tylko takie zdjęcia, poradzicie coś? Na moje oko to grzyb jakiś, lecą po kolei w szybkim tempie, szkoda drzewek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies