Milo cię gościć
U mnie tylko 500 m ogródka wiec pewnie niewiele więcej niż u ciebie
Warzywniak, potem cos pokaze, wszystko rozgrzebane i nieogarnięte
A w donicach rosną ziemniaczki
Jeszcze raport z frontu walk - w bukszpanie zaobserwowano zdecydowanie mniejszy ruch w interesie Gąsienic jest mniej, a te, które znalazłam, są właściwie jak martwe. Więc jest dobrze Ale sporo jeszcze oprzędów, które są potencjalną bombą biologiczną Więc w najbliższy weekend powtórzę Lepinox - i nasuwa się pytanie: kiedy ewentualny kolejny oprysk? Jeśli ktoś z Gości wie, to proszę mnie oświecić Ja oczywiście postudiuję co trzeba, ale wiedza od praktyków - bezcenna
Z innych atrakcji - mszyce Na szczęście biedronki są, opryski RT / PW też...
Para kaczek polubiła Maminy stawek. Początkowo Mama też je lubiła, do czasu gdy wyszło na jaw, że kaczki zrobiły selekcję naturalną rybkom Teraz już ich nie lubi, chociaż kaczki nie tracą nadziei...
Przegonione z wody daleko nie odleciały - siadły na daszku sąsiedzkich zabudowań i próbowały przeczekać...
Połączyłam brzozy w jedną rabatę.Na tyłach cis,potem perowskia,brakuje szałwii i stipy.
W nogach każdej brzozy po 3 rochodniki Matrona i po 2 rozplenice.Wszystko wymaga jeszcze przesunięcia
Dziękuję za odpowiedź Mieszkam na południu, w tym roku nie było dużych przymrozków, jakieś 4 tyg. temu były lekkie przez kilka dni, tak max. do -4. Źdźbła wychodzą zieloniutkie, po czym gdy osiągają ok. 15 cm zaczynają robić się suche - czy to typowe u rozplenic?
Dana jak mam kilka takich świerków lubię je bardzo jak dla mnie pięknie został wyeksponowany jeśli nie chcesz żeby rósł do góry może mu zakręcić w dół i podwiązać przewodnik
Piękne foto
Całuję Danuś
eee, przecież to było na liście prac do zrobienia w zimę tworzonej. No to trzeba było coś w temacie zrobić. Są tam derenie, cisy, magnolie, hortensje, trawy, ciemierniki i resztki róż. A i ambrowiec Gumball. Miało być inaczej a zrobiłam inaczej po przymierzeniu roślin. I nie wiem czy one sobie poradzą bo wymieszałam te lubiące trochę kwaśniejsze podłoże z tymi bardziej zasadowymi. Niby w osobnych kwaterkach i one u mnie na innych rabatach tak rosną dobrze ale... Na razie to nie wygląda więc nie pokazuję z bliska. Nie ma czego
Potem za późno by było na taką większą robotę w upały a tak roślinki czas mają i wodę i odpowiednią temperaturę. Po ubiegłorocznej porażce z dereniami, które nie dały rady z sierpniowym upałem i wsadzaniem je wtedy ( zrzuciły liście, potem na jesieni odbiły ale na zimę nie poszły na czas spać i zamarzły) nie będę już w lato kombinować z drzewami czy rabatami. Dlatego zostawiam sobie kącik z czaplą do zmiany na jesieni. Jeżeli już to zrobię. Wszystko zależy od tego jak metasekwoja odbije i czy odbije czy będzie wegetować.
Ogród uczy mnie ogromnej cierpliwości i myślenia takiego strategicznego , chyba bardziej niż wszystkie ostatnie szkoły i kursy na które chodzę.
Bo wiesz, znalazłam ciekawie wyprowadzoną fastigiatę i kombinuję...
Uwielbiam tripetallę, moja ma szeroki pokrój czy ty swoją przycinałaś?
U mnie kanciki tylko na przed tarasowej i części od strony zachodniej muszę dzisiaj zacząć przesadzać siewki bylinkowe
Ogarnę się trochę i coś wstawię, będę mieć też kilka pytań bo coś mi nie gra z moim planem
Dzisiaj pytanie w imieniu sąsiada , jesienią posadził tuje i niby wszystko pięknie ale coś się zaczęło z nimi dziać .
Mam tylko takie zdjęcia, poradzicie coś? Na moje oko to grzyb jakiś, lecą po kolei w szybkim tempie, szkoda drzewek