Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Kolorowe rabaty 12:48, 24 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Wiem,że czasami ktoś czyta ,ale nawet jak nie to taki monolog mi nie zaszkodzi .Parcie na atrament jest więc napiszę
Nie wiem ile czasu pieściłam się z kulkowaniem żywotnika na pniu. Chciałam ,żeby z każdej strony jak najmniej był elipsą ,a kulą .Po tych zabiegach zjadłam dość spory,późny obiadek i zaczęłam strzyc tuje.Piła w ręku ,ja na drabinie chyba się starzeje Nie wiem jak ja to kiedyś robiłam tylko nożycami przede mną jeszcze tyle żywopłotu ...
Radość jednak była wielka jak po sprzątnięciu z chodników mogłam poganiać ze szlauchem
Mam nadzieję,że noc będzie ciepła i prysznic nie zaszkodzi kwiatom ,którym też dostarczyłam trochę płynu

Skończyłam tuż przed 22-ą słyszałam pojedyncze koncerty świerszczy, niebo odsłoniło gwiazdy będzie piękny dzień

Oj, czytamy, czytamy
A zdjecia efektów kulkowania pokażesz? Ja pierwszy raz w życiu strzygłam, kulki nijak wyjść nie chciały, elipsy jednak mam
A czym strzyżesz tuje - widze, że jakąś piłą elektryczną. Mozesz przybliżyć, czym i czy zadowolona jesteś z tego narzedzia?
No i zdjątka koniecznie, zdjątka poproszę

Pokaże żywotnika,tuje u nas stanowią pewien rodzaj parawanu ,są za ogrodzeniem wzdłuż działki z 3 stron .Po kulkowaniu nożycami ogrodowymi ma się rozumieć zdołałam jakieś 3 metry ostrzyc zarośnięte tuje stare piłą i tyle samo młodszych niższych .Jednak to początek trzeba dopieścić kształt i nie wiem czy piła da radę - ja muszę )))))))))))))
Ogrodnik mimo woli 12:26, 24 lip 2012

Do góry
Aniu, a ten floks to ma jakąś nazwę? Zobaczyłam go w wątku u Bożenki (Bogdzi).

Dopisuję
No, przyszłam do Twojego ogrodu i wsiąkłam Kiedyś już tu byłam, nie raz, ale wybiórczo czytałam, bo stron masz mnóstwo.

A teraz czytam od początku, chronologicznie, i delektuję się pięknem Twojego ogrodu, historią jego tworzenia, Twoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami o ogroodzie i o życiu...

Jak dobra powieść, szkoda, że muszę czytać w odcinkach
Przyjmę wszystko czym obdarować możecie:) 12:23, 24 lip 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
A nie rozrosły Wam się jakieś bylinki?może trzeba byłoby je podzielić, pomnożyć?ja chętnie...jak wiecie

I sama wykopiesz, i podzielisz?
(żarcik)
Mój kawałek raju 12:19, 24 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
właśnie zwlekam, aby jak najpóźniej, bo co kwiatki znowu Wam będę wstawiała?

O Ty niecnoto Tak mi się właśnie wydawało, że jakoś zwlekasz, zdjęć nie dajesz

Myśłałam, że to jedynie moje spiskowe teorie i nawet się sama za nie ganiłam

Zdjęcia poproszę. Ba, żądam nawet Dużo
Rododendronowy ogród II. 12:04, 24 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Myślę że nie zazdrościsz tak bardzo bo przecieżTwój z ta przepiękną okolicą wart jest pozazdroszczenia.Pozdrówka.

No, jak nie zazdroszczę, jak zazdroszczę

Tobie zadroszczę, że Twój ogród taki dojrzały i różaneczników też,
Danusi zazdroszczę tej harmonii w ogrodzie i stożków, i kulek cisowych,
Ani monteverde zazdroszczę tej ilości i óżnorodności roślin, i warzywniaka,
Boćkowi zazdroszczę pomidożarni,
Gabikowi - ogrodu-nie-tylko-żurawkowego,
Jagnie (wątek o tym, że nie umiem) - projektu Danusinego,
Kaisog1 - ogrodu nad jeziorem,
włascicielom ogrodu z lustrem - całego ogrodu, każdej w nim roślinki

i mogłabym długo wymieniać jeszcze (przepraszam wszystkich, których nie wymieniałam, a którym także z pewnością czegoś zazdroszczę)

Ta właśnie zazdrość pobudza mnie do działania
W Gąszczu u Tess 11:49, 24 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Tesi, a może glicynia nie lubi przycinania?....

takiego, jakie wobec niej stosuję, nie lubi na pewno

Wiem też, dalczego teraz nie kwitnie - właśnie dlatego, że ją dość krótko przycinam.
Ale to jej nie tłumaczy - już wcześniej nie kwitła
W Gąszczu u Tess 11:47, 24 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Cudny ten milin, piekna roslina i zakątek ze srebrną kulą też piękny.

Dziękuję, Bożenko
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:38, 24 lip 2012

Do góry
turzyca carex evergold? Bożeszszsz, jak ja mało wiem

Którą wersję rabatki robisz? Mnie się podoba ta:

Madzioskoczek napisał(a)
No to udało mi się zrobić coś takiego

Rododendronowy ogród II. 11:28, 24 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Zazdroszczę takiego ogrodnictwa co ma takie nowinki bez przerwy.No i wszyscy mnie chwalili za cechy charakteru a tu taka zazdrosc. Ciekawe co teraz napiszą.

Bożenko, jesteś cudowna A co mają napisać? Zazdrość, która pobudza do działania, to pozytywna cecha. Zazdrość to nie zawiść.
Sama zazdroszczę innym roślin, ba, ja całych ogrodów zazdroszczę

Myślę że nie zazdrościsz tak bardzo bo przecieżTwój z ta przepiękną okolicą wart jest pozazdroszczenia.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 11:23, 24 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zazdroszczę takiego ogrodnictwa co ma takie nowinki bez przerwy.No i wszyscy mnie chwalili za cechy charakteru a tu taka zazdrosc. Ciekawe co teraz napiszą.

Bożenko, jesteś cudowna A co mają napisać? Zazdrość, która pobudza do działania, to pozytywna cecha. Zazdrość to nie zawiść.
Sama zazdroszczę innym roślin, ba, ja całych ogrodów zazdroszczę
W Gąszczu u Tess 11:22, 24 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

A Ty szczęściaro, działasz na dwa ogrody
A ja nie mam ani jednego, tylko tyci balkon. Ale już niedługo

No mam dwa, ale i roboty dwa razy więcej
A to "niedługo" to kiedy ma nastapić?

Przy dobrych wiatrach jesienią, a realistycznie to raczej na wiosnę przyszłego roku
Ogródek Hanusi po zimie 11:18, 24 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Oto co znalazłam wczoraj 100 m od swego ogrodu.......

Jakie dorodne I to 100 metrów od domu Zazdraszam pozytywnie
Miłego dzionka życzę
Kolorowe rabaty 11:15, 24 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Wiem,że czasami ktoś czyta ,ale nawet jak nie to taki monolog mi nie zaszkodzi .Parcie na atrament jest więc napiszę
Nie wiem ile czasu pieściłam się z kulkowaniem żywotnika na pniu. Chciałam ,żeby z każdej strony jak najmniej był elipsą ,a kulą .Po tych zabiegach zjadłam dość spory,późny obiadek i zaczęłam strzyc tuje.Piła w ręku ,ja na drabinie chyba się starzeje Nie wiem jak ja to kiedyś robiłam tylko nożycami przede mną jeszcze tyle żywopłotu ...
Radość jednak była wielka jak po sprzątnięciu z chodników mogłam poganiać ze szlauchem
Mam nadzieję,że noc będzie ciepła i prysznic nie zaszkodzi kwiatom ,którym też dostarczyłam trochę płynu

Skończyłam tuż przed 22-ą słyszałam pojedyncze koncerty świerszczy, niebo odsłoniło gwiazdy będzie piękny dzień

Oj, czytamy, czytamy
A zdjecia efektów kulkowania pokażesz? Ja pierwszy raz w życiu strzygłam, kulki nijak wyjść nie chciały, elipsy jednak mam
A czym strzyżesz tuje - widze, że jakąś piłą elektryczną. Mozesz przybliżyć, czym i czy zadowolona jesteś z tego narzedzia?
No i zdjątka koniecznie, zdjątka poproszę
W Gąszczu u Tess 11:03, 24 lip 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)
A Ty szczęściaro, działasz na dwa ogrody
A ja nie mam ani jednego, tylko tyci balkon. Ale już niedługo

No mam dwa, ale i roboty dwa razy więcej
A to "niedługo" to kiedy ma nastapić?
W Gąszczu u Tess 11:00, 24 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Tereniu - Twój milin wygląda jak glicynia na pergolce u Kapiasów! Taki dorodny! Zawsze mi się podobały kwiaty milinu, ale nie widziałam takiego dużego egzemplarza Fajny daszek:
A jak robiłaś sadzonki z cisa? do ukorzeniacza i już?
A żurawek cytrynowych Ci zazdroszczę.. ja mam same bordowe...

Sadzonki w ukorzeniacz i już Ale czy coś się ukorzeni, nie wiem, podobno cisy trudno się ukorzeniają.
Przykryłam folią, wstawiłam w kąt ogrodu,pod daglezję i czekam

Citronellki to było moje marzenie, odkad na Ogrodowisko trafiłam i ogród nie tylko bukszpanowy zobaczyłam Pojechałam po nie aż do Woli Mrokowskiej - kto zna Warszawę, wie, że z Bemowa przez korki to nie lada wyprawa

Maleństwa kupiłam, a teraz są już takie duże, że mogłam sadzonki zrobić. Mam już dla nich miejsce, wieczorem pokażę przymiarkę, poproszę o ocenę, czy dobrze myślę

Milin faktycznie mam dorodny, ale ma też sporo lat. Pergolę M. zrobił w 1996 r., i wówczas go posadziłam. To ma już 16 lat (?! -aż sie zdumiałam nad tym upływem czasu).

Obok (choć tego nie widać) rośnie też glicynia, ale M. nie chce, żeby po murze domu się pięła (elewacja się zniszczy, jego zdaniem), więc ją stale przycinam.
I serca do niej nie mam, bo kwitła tylko raz, a i to kiepsko - miała jakieś dwa kwiatuszki.
Może ją przesadzę? Tylko że to już stary egzemplarz, nie wiadomo, czy się przyjmie.
No i nie mam drugiego tak słonecznego miejsca w ogrodzie, choć murów mam dostatek
To będzie zaczarowany ogród 09:46, 24 lip 2012

Do góry
Co to wizyta w angielskich ogrodach robi z człowiekiem

greglis napisał(a)
Wiry przeróbek to ja już widziałam od pierwszego dnia A to taka mała wizja przed i po

przed

po

Piękna wizja

Miniaturowy ogródek 09:36, 24 lip 2012

Do góry
Gabi, wpadłam zobaczyć, jak mój ulubiony ogród nie-tylko-żurawkowy obecnie wygląda, a tu zdjęć niet

I wieści niedobre (szczerze współczuję).

A donice - wymiatają Ale masz zdolnego M I pomysł z folią w płynie rewelacyjny ! (pojęcia nie miałam, że coś takiego istnieje).

Miłego dnia

Ps. Daj te fotki, zlituj się
Dla odmiany czas na zmiany... 09:11, 24 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

no dobra, dobra, już nie krzycz

Tym się nie wykręcisz zrobimy Ci odpytywanie z lektury obowiązkowej

Pani Profesor , bez odrobienia lekcji na forum się nie pokażę
Kubusiowo 09:05, 24 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...a tak w ogóle to ja na prawdę jestem walnięta. Obskakuje już dwa ogrody Dzisiaj u teściów trawke skosiłam bo wysoka była i mnie drażniła... Wczoraj przycięłam Hakuro ( Teściowa mnie przeklnie bo ciachnełam krótko coby sie zagęściła, więc nie wygląda teraz za dobrze), tawułę bo rysowała po samochodzie... Jutro mam zamiar wypielic dwie rabaty.... I chciałabym zrobić im niespodziankę i obsadzić jedną rabatę po swojemu ale niestety funduszy brak.... Może innym razem się uda

Przez grzecznosć nie zaprzeczę
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:49, 24 lip 2012

Do góry
Też chcę zobaczyć dokładniej te ptaszki Ciekawe są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies