Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:24, 24 lip 2012

Pierwsze pomidorki koktajlowe zjedzone

Nie wiedziałam że mam takiego czerwonego, późniejszego liliowca:

Pergole z fasolą wreszcie wyglądają jak trzeba. A poniżej siana przed urlopem szparagowa fasolka karłowa

Rudbekie szaleją:

I jeżóweczki:

Rabata frontowa prezentuje się tak:

A jeszcze miesiąc temu wyglądało tak łyso (zdjęcie wprawdzie z drugiej strony, ale jeżówek i rudbekii prawie nie widać)
ell 08:29, 24 lip 2012

pirwszy raz u Ciebie widzę przyczajone w ostróżkach ptaki. Pokaż jeszcze na innej fotce.
popcorn 08:47, 24 lip 2012

Ptaszki cykałam jak je kupiłam, jakieś 1,5 mca temu. Ale pstryknę jeszcze później
pozdrawiam!!
Tess 08:49, 24 lip 2012

Też chcę zobaczyć dokładniej te ptaszki Ciekawe są
greglis 08:54, 24 lip 2012

oj, jeżóweczki piękne )) czy obsiadają je u Ciebie motyle ? bo jak ja swoje kupowałam to na jednej siedziadziały co najmniej dwa. Poprosiłam je z motylkami
popcorn 08:54, 24 lip 2012

Proszę, tu były:

popcorn 08:56, 24 lip 2012

greglis napisał(a)
oj, jeżóweczki piękne )) czy obsiadają je u Ciebie motyle ? bo jak ja swoje kupowałam to na jednej siedziadziały co najmniej dwa. Poprosiłam je z motylkami

Witaj Kasiu,
tak, ciągle coś bzyczy Ale trzmieli chyba więcej niż motyli... Podobno motyle najbardziej lubią właśnie w ogródkach jeżówki i budleje (ale budlejka mi zmarzła i więcej nie chcę).
pozdrawiam!!
popcorn 13:01, 24 lip 2012

Odętki kwitną (wiosną podzieliłam sporą kępę na 4 mniejsze):

Rzut okiem na warzywnik i przed nim żwirową rabatę:

Agapant przed domem przekwita powoli, podczas urlopu wyglądał najładniej, teraz już mniej...:

Anabelka 3ci tydzień utrzymuje kwiatostan w niezmienionej formie:

A szpalerowa jabłonka będzie miała niedługo pierwsze jabłuszka

Podobnej wielkości, ale z 1 kolejnym piętrem jabłonka jest w Traczu na sprzedaż, za jedyne 229 zł
popcorn 18:24, 24 lip 2012

Właśnie wróciłam od mechanika... nowe auto, myślałam że zawału dostanę... jadę do banku, a odgłosy wydaję jakbym o łopatę zahaczyła i ją wlokła... zatrzymałam się na poboczu, zaglądam pod auto, nic... zatrzymał się jakiś miły pan i stwierdził że do koła musiało mi coś wpaść i stąd te odgłosy... zajechałam na 2ce do mechanika (dobrze że jeszcze pracował), odkręcił koło i tarczy hamulcowej wyjął kamyk wielkości 2mm... masakra... trzeba mieć szczęście

Piękna pogoda! Gabi z dziadkami w Jagłowie właśnie idzie się kąpać. Zazdrościmy
popcorn 18:25, 24 lip 2012

Aaa, kupiłam sobie pysznogłówkę i różowego przetacznika