Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 15:27, 07 maj 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, dzisiaj dopiero miałam czas na ucztę w Twoim tulipanowie. (O swoich napisałam u siebie).

Tulipany kwitną długo, można dobrać odpowiednie odmiany (próbuje zgłębić tę wiedzę).

W tym roku bardzo podoba mi się przekwitanie tulipanów, także w wazonie. Są tak artystycznie niedbałe.

I mnie wciągnęły tulipany (pomyśleć, że miałam je oglądać u Sary Raven w tym roku, dobrze że stworzyłam choć mini zagony u siebie) - będę na pewno sadzić więcej i eksperymentować z nimi.

Jak się nazywa ten żółty muśnięty czerwienią? Jest chyba wczesny?

Zielony zakątek z Antonówką 15:03, 07 maj 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Sjesta Gebcia (Gebelsa zwany wcześniej Silverem, zanim pokazał swój prawdziwy charakter )

Ale fajny kocurek

Pozdrawiam,

Przedziwny Ogród 14:54, 07 maj 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ale cudowne pole porzeczkowe

Agatko, masz cudowny ogród Fajnie, że Dorotka zrobiła te zdjęcia Co za perfekcyjne cięcie krzewów i te kwiaty w donicach - cudowności

Dziękuję bardzo Rzeczywiście, pole i nie tylko to, jest zadbane. Zawiązków jest dużo. Zobaczymy jaka będzie "zimna Zośka"....

W donicach planuje zmiany. Bratki pójdą na rabaty, a tu.... jeszcze nie wiem co

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:14, 07 maj 2020

Do góry
Montana zaczyna kwitnienie
Sezon 2017 u Hanusi 14:11, 07 maj 2020

Do góry
To tak jak z gotowaniem kisielu: Woda, cukier, kisiel, zagotować i zamieszać.
Wszystko ma swoją kolej. Inaczej nie uda się.

Tak jak i w ogrodzie. Przepis na sadzenie jest prosty: zielonym do góry.
Ale jakie obostrzenia! To jesienią, to wiosną, inne coś w połowie lata. I żebyś pękł, to od razu tego nie zgłębisz, chyba, że masz babcię, ciocię, mamę, które tobie podpowiedzą, Jak ktoś czytać nie lubi, to teraz nie powinien za super ogród się zabierać, Jedna dwie rośliny są do opanowania. Ale już 10 stwarza mętlik w głowie i nawet nazwy się nie pamięta. Mam, takie koleżanki na działkach. Tylko pracują zgodnie ze starymi przysłowiami.

Mądrości ogrodowej każdemu życzę, zwłaszcza własnej.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:08, 07 maj 2020

Do góry
gogo napisał(a)
To wiosną będzie morze kwiecia na nowych drzewkach, będzie czym się zachwycać
A klon jeszcze upolujesz
Właśnie idę posadzić dąbrówkę do skrzynki z różyczką Fortuna, lubię zestaw różowego z niebieskim
Ps
Obejrzałam ten dereń, bo go nie znałam.
Bardzo mi się podobają derenie pagodowe, a jeszcze te dwukolorowe liście, też będę się zachwycać

Ja się w Wojsławicach w nich zakochałam, miałam gdzieś lepsze zdjęcia, ale nie mogę znaleźć
Nawożenie, zasilanie trawnika 14:05, 07 maj 2020

Do góry
waldek727 napisał(a)

60ml żelaza/10 litrów wody. Roztwór 2,5-3,0 litrów wystarczy do oprysku 100m2 trawnika.

Dziękuję Bardzo !!
Studnia w ogrodzie 14:02, 07 maj 2020

Do góry
Chodzi Ci o coś takiego?

Przerwa na kawę... 13:55, 07 maj 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Wyszłam dziś rano na chwilę do ogrodu i przepadłam na godzinę. Ale było tak ciepło i ładnie...

Nie wiem jak to się dzieje ale jak tylko wychodzę to kotka zjawia się prawie natychmiast. Miłego dnia!

Też bym przepadła .
Świerk Inversa 13:41, 07 maj 2020

Do góry
Inversa
odpuściłem dalsze prostowanie

Ogród z wilkiem zamkn. 13:32, 07 maj 2020

Do góry
TAR napisał(a)
a moje runianki te co rosna od lasu sa limonkowe, jak dostane jezówki to runianki ida do cienia w miare mokrego. juz tam spora ilosc rosnie i to bardzo ładnie, nawet kret im rady nie daje

Tarcia jak już ogarnę się z nową częścią ,to pewnie też ją przeniosę .....chyba ,że wezmie się w garść jak narazie mam za mało cienia na działce -mało drzew i wszystko młodziutkie

czytałam u Ciebie jakie fajne zakupy zrobiłaś ,ale ostatnio nie wyrabiam ,żeby wszędzie zajrzeć i jeszcze coś napisać -czasem po prostu nie wiem ,co pisać -że pięknie ,że fajnie ...ech może zmęczona po prostu jestem i jakoś nie mogę się ogarnąć ....

trochę fotek z nowej części -jeszcze na efekt trzeba poczekać ...

TAR napisał(a)
ale ta Twoja wilczyca na fotce tarasu to jak pani na wlosciach

To jej ulubiona miejscówka -ma dobre miejsce do obserwacji a niech tylko zobaczy sarnę ,czy zająca -zaraz jest pod płotem i szaleje ( dlatego mam tam pas trawy zostawiony specjalnie dla niej )

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:21, 07 maj 2020

Do góry

Kłopoty - problemy z trawnikiem 13:18, 07 maj 2020

Do góry
RedBool napisał(a)
Witam. Jesienia zabralem sie za ogród bo wolał o pomstę do nieba i tak oto nawiózłem kilkadziesiąt ton ziemi kompostowe po czym to wyrównaliśmy i stało cała zimę. Teraz na wiosnę 23 marca zasialem trawę firmy Barenburg . Na dzień dzisiejszy moim zdaniem trawa nie wyglada obiecująco. Przed sianiem trawy zamontowałem system automatycznego nawadniania tak ze wilgoci raczej jej nie brakuje . W tym tyg zaobserwowałem ze trawa zmienia kolor na czerwony, praktycznie stało się to zcdnia na dzień, najprawdopodobniej jest to czerwona nitkowatosc trawy.

Powiedzcie czy brakuje jej substancji odżywczych czy poprostu jest jej za mokro??

Daj znać jak coś odkryjesz mam ten sam problem i trawę tej samej firmy. Tylko siana rok temu w maju. Wszystko spoko tylko po zimie się zaczeły problemy.

Ogród z wilkiem zamkn. 13:16, 07 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Madziulka, masz taki niepowtarzalny, nietuzinkowy, piękny ogród

Aniu dziękuję Kochana powiem ci po cichutku ,że bardzo mi zależy ,żeby był tylko taki mój ,nie odgapiany .....chociaż wiele połączeń mam poodgapianych ,ale ogólnie w całokształcie ,żeby był taki ,że czymś się wyróżnia ....nie wiem ,czy mi się to uda ,bo nie mam ,aż takich zdolności , ani wiedzy ogrodniczej i wyobrazni projektantów .......

oczywiście nie zapominam również ile Kochanych osób z Forum ma wkład w mój ogród
bez Was nie udało by mi się osiągnąć tego etapu co jest teraz
nie chcę wymieniać ,żeby nikogo nie pominąć ,ale to dzięki Wam i temu Forum zaczynam czuć się dobrze w swoim ogrodzie .....jeszcze sporo pracy zostało ,ale lubię to

skończyły mi się nowe fotki ,pewnie się już powtarzam

Plamy na trawniku 13:12, 07 maj 2020

Do góry
Dzień dobry,

Borykam się tej wiosny z problemem żółtych plam na trawniku, trawa w tych miejscach praktycznie nie rośnie.
Trawa siana w zeszłą wiosnę - mieszanka Barenbrug Sport.
Nawoziłem koniec marca - Yara hydrocomplex , polowa kwietnia Yara tropicote.
W niektórych miejscach trawa rośnie bardzo ładnie ma piekny. zielony kolor.
W miejscach żółtych plam źdźbła mają żółty a czasem pomarańczowy kolor.
Wertykulacja mechaniczna była wykonana jesienią.
Wiosną w marcu po pierwszym koszeniu wygrabiłem jeszcze bardzo dużo filcu i zeschniętej trawy.
podlewana puki co doraźnie - system nawodnienia.
Czy dać jej więcej wody, czy może spryskać bo to jakiś grzyb? Nawóz rozsypywany ręcznie ale raczej równomiernie.

co robić, lać wodę?
nawozić te miejsca?
czy dosypać ziemi w tych miejscach?

Wizytówka - Żwirowy ogród na skarpach.... 13:08, 07 maj 2020

Do góry
Maj 2020 zapraszam do wątku

Nawożenie, zasilanie trawnika 13:07, 07 maj 2020

Do góry
Jasia napisał(a)

Bardzo dziękuję !
Czyli 100ml na 10 l !
Aha... 10l wystarczy na 600m2 trawnika ?
Tomaszu, jak często powtarzasz zabieg ?

60ml żelaza/10 litrów wody. Roztwór 2,5-3,0 litrów wystarczy do oprysku 100m2 trawnika.

Ogród z wilkiem zamkn. 13:06, 07 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Powtórzę - skalniak obłędny! Klony cudeńka! Bardzo mi się podoba jak tworzysz - nowocześnie, elegancko i gustownie

Kasiu
Kochana dziękuję bardzooooo ....bardzo się cieszę ,że nie tylko mi się podoba
w domu nikt nie podziela mojej pasji ,więc tym bardziej cieszę się z tutejszego wsparcia
widziałam u Ciebie rozpierduchę schodów -na pewno wymyśliłaś coś tak fajnego ,że szczęka opadnie
Buziaki
chyba już nie mam nowych fotek jeśli się powtarzam ,to sorki

Ogród z wilkiem zamkn. 13:01, 07 maj 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)

Ja z runianką miałam podobnie. Rosła u mnie na rabatach przy ulicy. Zamieniłam ją na trzmielinę. I teraz zamierzam ją ciąć w szeroki żywopłot o wysokości około 40cm.

Basiu tak,jak pisałam w poprzednich postach -na razie dam jej szansę ,bo zajmuje mnie nowa część ....ale jak już się odrobię ,to wtedy albo się wezmie w garść i zostanie ,albo pozmieniam
Buziaki
ps.
obsadziłam donice z własnych roślin -jeszcze liche ....może coś dokupię do nich i dosadzę

Ogród z wilkiem zamkn. 12:58, 07 maj 2020

Do góry
ajka napisał(a)
Przychylam się do pochwał. Cudnie jest. ❤️

dziękuję bardzooo

Johanka77 napisał(a)

O to to to to to!!!

pożyjemy ...zobaczymy ....narazie musze skończyć z perzem ,żeby brać się za nowe rzeczy
poza tym tu zbyt wiele miejsca nie zostało od basenu do domku .....
raczej jestem za pomysłem Hani i pnączami na obudowę basenu

andzia458 napisał(a)
Jejciu, jak mi się podobają te ostatnie Twoje zdjęcia.! No wymiatają

bardzo bardzo dziękuję uczę się cały czas tych ładnych fotek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies