Glina i zielsko
19:52, 02 kwi 2025
Kochane Ogrodnicze Towarzystwo, dziękuje za wsparcie.
Dziś dopiero po 14 mogłam wyjść do ogrodu.
Wypieliłam, przyciełam carexy, oczyściłam żurawki i rozsypałam korę na rabacie w przedogródku, rodkowej i hortkowej aż do tarasu.

Kępki tulipanów tu teraz najlepiej widoczne.
Horty opitolone na jeżyka
konewka ma poj 1 litr dla skali.
Tym samym porządki po lewej stronie ogrodu patrząc od podjazdu mam zakończone.
Podebrałam przy okazji sadzonki konwalnika i wsadziłam pod tujki w donicach przy wiacie na auta. Miałam tu floksy niskie ale latem obsychały i straszyły. Może konwalnik da radę.
Róża lola przy garażowej ścianie dostała w nóżki bodziszek korzeniasty. Ależ on pachnie jak sie go rusza. Musze jeszcze jej ładniejszą drabinkę kupić.
Rozstawiłam doniczki z przetacznikiem na Kortowej i od sadzenia jutro zacznę robotę.
Jutro dzień bez wyjazdu. To więcej podziałam.
Dziś dopiero po 14 mogłam wyjść do ogrodu.
Wypieliłam, przyciełam carexy, oczyściłam żurawki i rozsypałam korę na rabacie w przedogródku, rodkowej i hortkowej aż do tarasu.

Kępki tulipanów tu teraz najlepiej widoczne.
Horty opitolone na jeżyka
Tym samym porządki po lewej stronie ogrodu patrząc od podjazdu mam zakończone.
Podebrałam przy okazji sadzonki konwalnika i wsadziłam pod tujki w donicach przy wiacie na auta. Miałam tu floksy niskie ale latem obsychały i straszyły. Może konwalnik da radę.
Róża lola przy garażowej ścianie dostała w nóżki bodziszek korzeniasty. Ależ on pachnie jak sie go rusza. Musze jeszcze jej ładniejszą drabinkę kupić.
Rozstawiłam doniczki z przetacznikiem na Kortowej i od sadzenia jutro zacznę robotę.
Jutro dzień bez wyjazdu. To więcej podziałam.

A to już moje, na rabatach