Kasiu wiele zależy od roztropności i uczciwości ludzi teraz. Nie mam możliwości sprawdzenia z kim się stykam. Zachowujemy środki ostrożności, tyle możemy ale przecież istnieją inne choroby i ludzie muszą przyjść do lekarza czasem.Dzisiaj za to się izolowałam w miłych okolicznościach
Iwonko brabanty były tak szerokie i brzydkie że nie było wyjścia. Dzięki temu zmieściłam tyyyyle roślin
Dzisiaj pierwsza kawa w ogrodzie z książką w ręku Cudny dzień
Basiu nie wiem czy pytanie dotyczące zakupu dalii wciąż aktualne ? Podeślę Ci namiary gdzie w tym roku zamawiałem. Bulwy dobrej jakości, cena też niczego sobie i tyle. Jak zakwitną to dopiero wtedy będę mógł polecić z czystym sumieniem.
Wybacz Mireczko że tak długo musiałaś czekać na odpowiedź, czas dla mnie nie jest łaskawy a w obecnej sytuacji to nie wiadomo czy będę go miał więcej czy może jeszcze mniej.
Cieszę się ogromnie że podsumowanie przypadło Ci do gustu, fajnie było powspominać sezon ale to szukanie zdjęć w milionach folderów i ich wybieranie to koszmar.
Bardzo długo czekałem na kwiaty mojej śliwy wiśniowej Pissadrii. Kupiłem ją za pierwsze ,,poważne,, zarobione pieniądze, pierwsze drzewo jakby nie było w moim ogrodzie wiec z przytupem Posadziłem za wysokim murem, miała mało słońca i marnie kwitła. Dopiero gdy korona wyszła ponad mur tak obficie obsypała się kwiatami.
Bukietów planuję od groma w tym roku, materiał już czeka by go posadzić, oczywiście te łany będą w warzywniku bo zdradzę Ci że powiększył powierzchnię.
Rower relaksacyjnie, kto by mi się kazał jeszcze na nim męczyć Najczęściej w niedzielę jeździmy ze znajomymi, mamy swoje trasy w okolicach.
Muszę wpaść do Ciebie bo jeszcze nie chwaliłem po emisji, oczywiście że oglądałem
Proszę o radę i pomoc.
To jest brzoza Youngi kupiona rok temu. Na korze pojawiło się takie pęknięcie, wygląda ta tak jakby w środku rozrastał sie jakiś drugi pęd To robi sie coraz większe.
Zobaczyłam dzisiaj jednej z gałęzi klona palmowego Atropopurpureum czerwono pomarańczowe kropki. Czy to jest może rdza? Wyciąć, pryskać? Jeśli tak to czym i kiedy? Na pozostałych gałęziach nie widzę aby to było.
Eda ale jak tak patrzyłam to inne idą w liście, brak pąków
Będę robić sadzonki kaliny i porzeczki krwistej, możesz się załapać
napisz mi tylko na priv. to będę pamiętała o tobie.
Te zrobione w ub. roku zadołowane i czekają do wysłania mają już adresatów