Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Kondziowy ogrod cz II 23:02, 10 kwi 2015

Do góry
Konrad dobrze, że jesteś i gratuluję pracy
Początki w Kruklandii 22:30, 10 kwi 2015

Do góry
No nareszcie zdjęcia Marudzisz, że tu nie tak, tu coś Ci nie pasuje a wszystko równo, czysto! Po takiej porcji zdjęć zamykam się w sobie...

Miłego weekendu i przyjemnej soboty z trawnikiem
Mój ogród pod górkę... 22:28, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Trochę mi głupio ale dopiero jak Juzia napisała ile masz roboty to sobie uzmysłowiłam ile potrzebujesz siły i energii do zmian! Dobrze, że masz projekt to chociaż nie będziesz tracić czasu na rozważania

Dzięki Polinko. Mam szczęście, że małżonek pomaga, bo inaczej to kiepsko by było. Projekt jest a rozważania też są - tak na pocieszenie
Mój ogród pod górkę... 22:24, 10 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale masz roboty! Odgarniać żwir, ściagać szmatę?, wysadzać co jest, sadzić nowe, sypać żwir.... masakra!
Nie zazdroszczę takiej roboty

A trawnik masz idealny! A może to sztuczny? hehe

Trochę mi głupio ale dopiero jak Juzia napisała ile masz roboty to sobie uzmysłowiłam ile potrzebujesz siły i energii do zmian! Dobrze, że masz projekt to chociaż nie będziesz tracić czasu na rozważania
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:15, 10 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ale równiutko u Ciebie

Muszę się przyznać, że kostki wyszły prawie idealne ale kule to tak różnie
Tych poduch nawet nie pokazuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:13, 10 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Pięknie !

A wiesz, że miałam wątpliwości jak ta żurawka będzie wyglądać z buksami...ale już jest ok.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:11, 10 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I następna mistrzyni cięcia na O. Pięknie u Ciebie

Kasiu, do mistrzostwa jeszcze daleko Największe mistrzostwo jakie osiągnęłam to rekord szkoły w biegu na 60m. i 600m. Pewnie już dawno rekord pobity
Moja codzienność - ogród Oli 22:08, 10 kwi 2015

Do góry
Olik, u Ciebie nawet w trakcie budowy musi być porządek Zarys fajny, już widać,że będzie elegancko!
Ogród na glinie 22:08, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki za wyjaśnienie. Od tamtego roku obserwuję zachowanie roślin w różnym podłożu. We właściwym ogrodzie ziemię pod każde nasadzenia dokładnie przekopuję, wybieram gruz i do każdego dołka sypię kompost. W tamtym roku robiłam tak na szybko rabatę w części gospodarczej, bez przekopywania, wybierania itd. Dołki kopałam między kamieniami jak tylko udało się wcisnąć szpadel, w to sadziłam roślinę i taką byle jaką ziemią zasypywałam

Wiesz jakie mam obserwację?? Tam wszystko szybciej rośnie a żadnych nawozów tam nie stosuję Rośliny są pozostawione same sobie a różnica jest kolosalna między tymi pielęgnowanymi każdego dnia a tymi zapomnianymi.

czyli te zapomniane lepiej rosną?
może zależy od rośliny
jak któraś lubi te kamienie i słabą glebę, to jej dobrze
a może Ty masz dobrą glebę w ogrodzie....
Ogród na glinie 22:05, 10 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Wiesz co, nie kopałam tam zbyt głęboko i mogą być jakieś resztki budowlane, których blisko domu nie brakowało. Kulki rosnące na podwyższeniu, bo tak idzie kostka, gdzie więcej ziemi usypałam są zielone i mają przyrosty, a traktuję je jednakowo. Stąd moje podejrzenie.

Dzięki za wyjaśnienie. Od tamtego roku obserwuję zachowanie roślin w różnym podłożu. We właściwym ogrodzie ziemię pod każde nasadzenia dokładnie przekopuję, wybieram gruz i do każdego dołka sypię kompost. W tamtym roku robiłam tak na szybko rabatę w części gospodarczej, bez przekopywania, wybierania itd. Dołki kopałam między kamieniami jak tylko udało się wcisnąć szpadel, w to sadziłam roślinę i taką byle jaką ziemią zasypywałam

Wiesz jakie mam obserwację?? Tam wszystko szybciej rośnie a żadnych nawozów tam nie stosuję Rośliny są pozostawione same sobie a różnica jest kolosalna między tymi pielęgnowanymi każdego dnia a tymi zapomnianymi.
Ogród na glinie 21:50, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Małgoś czemu twierdzisz, że buksy marnieją od bliskości kostki?? U mnie rosną jeszcze bliżej granitu...

Wiesz co, nie kopałam tam zbyt głęboko i mogą być jakieś resztki budowlane, których blisko domu nie brakowało. Kulki rosnące na podwyższeniu, bo tak idzie kostka, gdzie więcej ziemi usypałam są zielone i mają przyrosty, a traktuję je jednakowo. Stąd moje podejrzenie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:48, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek jesteś mistrzem w cięciu buksów Wyszły idealne!
Ogród na glinie 21:40, 10 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Karolku dzięki, ale idą do przesadzenia, bo są potrzebne na kulkowisko
2 z nich ubiegłego lata nie miały przyrostów i podżółkły. Wygląda mi na to, że coś w glebie mają nie tak - blisko kostki. Przy okazji sprawdzę grunt, bo tu będzie żywopłocik bukszpanowy.

Ale sama je formowałam

Małgoś czemu twierdzisz, że buksy marnieją od bliskości kostki?? U mnie rosną jeszcze bliżej granitu...
Mała Eleczka 21:33, 10 kwi 2015

Do góry
Prawdziwa wiosna u Ciebie, jakby inna strefa klimatyczna

Szafirkami za każdym razem zachwycam się u Ciebie i czekam na moje liliputy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:32, 10 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Dobrze zapamiętałaś Najważniejsze podlewanie

Po cięciu możesz prysnąć jakimś środkiem grzybobójczym albo jeśli nie używasz chemii w ogrodzie to ekologiczną miksturą na grzyba.

Podlewam codziennie ale bez przesady, bo gdzieś czytałam, że jak jest zbyt mokro to marnieją. Kulkowanie będzie za kilka dni i potem zrobię oprysk.

Dziękuję za cenne rady

Wszyscy zachwycają się bukszpanami a mam je dzięki Tobie
Czasem słońce czasem deszcz 21:27, 10 kwi 2015

Do góry
Ewuś ale masz śliczną ławkę i zakątek ławkowy bardzo przyjemny Z takimi nowymi sprzętami to pewnie robota będzie palić się w rękach

Życzę przyjemnego strzyżenia jutro
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:21, 10 kwi 2015

Do góry
Cięcie kostek buksowych zakończone.

Kostka nr 1 i nr 2 Nr 3 dopiero w planach do zrobienia.

Rabata hortensjowa skończona, kulki przycięte. Pozostało tylko korę wysypać ale to dopiero jak ziemia osiądzie.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:15, 10 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka jak Ty pięknie równiutko tniesz, bardzo ładnie, estetycznie to wygląda. Ja też zaczynam ciąć. Na pierwszy plan poszły tuje

Mirelka muszę do Ciebie zajrzeć na te thujki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:14, 10 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Moje proso jeszcze spi więc spox...może i twoje tez śpi po prostu
Widziałam prace w związku z "fisiem" geometrycznym i wcale sie nie dziwie bo tez tak mam że czasem 10 cm mi robi róznice...
Okolica Doliny Baryczy piekna..naprawde i te Wasze - twoje i Agi opowiesci o spływach kajakowych i o urodzie tych okolic ...zazdroszcze Chociaz wiem że teraz twój "nowy" ogród oddalony jest od tamtego "starego" ale i tak to nieduża odległośc więc zawsze możesz do tych pieknych okolic dojechac i podziwiac....
U mnie tez jest rzeczka za domem, jakies 10 minut przez las ale moja maleńka choć i tak cieszy...szczególnie latem mojego psa który namietnie moczy w niej łapy i brzuch bo ona wysoka dobermanka jest..

Pierwsze koszenie trawy robie dzis, jutro wertykulacja i nawożenie...
Pozdrawiam!

Małgosiu jak ja lubię zawsze czytać co napiszesz

Tak, to prawda, że Dolina Baryczy piękna, mamy nawet park krajobrazowy i Natura 2000. W starym miejscu zamieszkania całą tą piękną przyrodę miałam na wyciągnięcie ręki i niepotrzebny był samochód czy inny środek lokomocji aby odpocząć, nacieszyć się tymi wspaniałymi widokami. Teraz robimy sobie wycieczki w takie miejsca...i mój psiak też tam był bardziej szczęśliwszy ze względu na rzekę, stawy i duże puste przestrzenie...

Moja codzienność - ogród Oli 20:17, 10 kwi 2015

Do góry
agam napisał(a)
Zaglądam i czekam na fotki

polinka napisał(a)
Czyżbyś na dzisiaj obiecała fotki, że tu tylu czekających na zdjęcia?

wiem wiem... obiecałam... ale siła wyższa

większość dnia spędziłam dziś w przychodni i szpitalu z babcią, w ogrodzie niespełna dwie godzinki wieczorem także zdjęć nie mam

Pokażę tylko stan na dziś jakiś zarys już widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies