Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:27, 10 kwi 2015

Krys napisał(a)
Hakonechloa, jak u Danusi,na okladce ksiazki zapowiadanej zobacz

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=493

Dziekuję Krysiu
ren133 21:32, 10 kwi 2015

polinka napisał(a)

Dobrze zapamiętałaś Najważniejsze podlewanie

Po cięciu możesz prysnąć jakimś środkiem grzybobójczym albo jeśli nie używasz chemii w ogrodzie to ekologiczną miksturą na grzyba.

Podlewam codziennie ale bez przesady, bo gdzieś czytałam, że jak jest zbyt mokro to marnieją. Kulkowanie będzie za kilka dni i potem zrobię oprysk.

Dziękuję za cenne rady

Wszyscy zachwycają się bukszpanami a mam je dzięki Tobie
ren133 21:34, 10 kwi 2015

Danucha napisał(a)
Reniu zajrzyj do mnie, potrzebuję pomocy w sprawie pewnej pakudnej studzienki. A zdjęcia kulkowania już częściowo są. Tak mnie dopadło tp kulkowanie, że nawet berberysy zza płotu powróciły do łask. Zaraz wkleję zdjęcia. I kupiłam dwa cisy i jednego dzisiaj wystożkowałam. Stożkowanie też mi się podoba

No noo, to szalejesz w ogrodzie
Już lecę...
ren133 21:47, 10 kwi 2015

Tylko napisze szybciutko, że pogoda dzisiaj była piękna, cudowna i tak czuć było wiosnę ...hmmm
Spędziłam na powietrzu niemal 12 h. Pracy u mnie co nie miara. Ostatnie prace przy tarasie dopilnowałam, myślę, należycie. Panowie nawet zgodzili się zrobić parę poprawek na istniejącej już kostce
Wybrałam ze wszystkich rabat stary żwirek - bardzo żmudne i czasochłonne zajęcie!
Na szczęście mam to już z głowy
Przekopałam cała rabatę przy jałowcach.
Mój M z synem zakopali ogromny "krater", który powstał po akcji przesadzania drzew.
Posprzątałam gruz po fachowcach i materiały, które zostały po układaniu kostki.

Napracowaliśmy się ale uprzątnęliśmy spory bałagan.

Jutro wkraczamy z glebogryzarką i M zaczyna wykopy pod nawadnianie
Danucha 22:06, 10 kwi 2015

Dziękuję serdecznie za namiar na kuleczki. Jutro zadzwonię
szemusia 22:09, 10 kwi 2015

No to poszalałaś
A jutro nadal piękna pogoda, więc prac cd.
ren133 22:26, 10 kwi 2015

szemusia napisał(a)
No to poszalałaś
A jutro nadal piękna pogoda, więc prac cd.

Oj jutro też dużo mamy do zrobienia.
M zruszy ziemię glebogryzarką a ja wszystko będę grabić, pielić, równać a potem ... wyznaczać rabaty

Przy takiej pięknej pogodzie, jak była dzisiaj, praca w ogrodzie jest przyjemnością

Pozdrawiam
Danucha 23:01, 10 kwi 2015

Ja też się spełniam. Czwartek, piątek- urop. Każdy mięsień czuję, ale raj dla duszy. U mnie tylko ja w ogrodzie, syn pomoże, bo pojedzie po interwencyjny zakup ziemi, jeśli jest w domu, a M do 17-18 w pracy. Idzie powoli, ale do przodu. Dawaj zdjęcia. Pokaż dalej tę swoją rabatę z bukszpanami, bo nie widzę tego trawnika. Jak to dalej leci?. Co do samej rabaty, trawki tam widzę.
ren133 23:04, 10 kwi 2015

Danucha napisał(a)
Ja też się spełniam. Czwartek, piątek- urop. Każdy mięsień czuję, ale raj dla duszy. U mnie tylko ja w ogrodzie, syn pomoże, bo pojedzie po interwencyjny zakup ziemi, jeśli jest w domu, a M do 17-18 w pracy. Idzie powoli, ale do przodu. Dawaj zdjęcia. Pokaż dalej tę swoją rabatę z bukszpanami, bo nie widzę tego trawnika. Jak to dalej leci?. Co do samej rabaty, trawki tam widzę.

Jutro wstawię zdjęcia.
I będziemy się zastanawiać co dosadzić
Kacha123 05:52, 11 kwi 2015

Zakupy bukszpanowe cudne i piękna rabata się zapowiada. Z Twojej relacji wynika, że się nieźle napracowaliście. O wybieraniu żwiru coś wiem