Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:59, 06 mar 2020

Do góry
Informacja dla koleżanek skupionych wokół Lublina ,aktualnie są w OB. .I dużo jest te pi 21 zeta ,te stoja w ogrodzie tym duzym na zewnatrz Są też jeszcze białe na zewnątrz budynku prxy wejściu głównym chyba po 15 zeta

Ogród Cioci cz. 3 16:35, 06 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne te pierwsze kwitnienia i mistrzostwo w upychaniu kontrolowanym chyba pustego miejsca u Ciebie by nie znalazł, każdy kącik wypełniony

Najgorsze że zapominam o tym i ciągle chcę więcej
Ogród Cioci cz. 3 16:31, 06 mar 2020

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ale ładnie i wiosennie. Widzę, że róże już pocięte wzorcowo

Iwonko ja tnę róże jesienią
W samym słońcu 16:31, 06 mar 2020

Do góry
Zdjęcia z końca września.
Candle zielona z lekkim muśnięciem różu

Za to mont blanc był biały, ledwo go widać zza trawki

Candle mam 3-letnią a Mont dopiero roczny. Podpytaj Anbu bo ona ma starszą sadzonkę.
Ogród Cioci cz. 3 16:25, 06 mar 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Gosiu, pięknie Po śniegu ani śladu i d razu wiosnę masz
Tych irysków musisz mieć więcej. Ślicznie wyglądają na tej rabacie

W górach jeszcze białe widzęOgłosiłam donicową wiosnę
Ogród w remoncie 16:06, 06 mar 2020

Do góry
Dziś w końcu wzięłam się za wymianę szmaragdów na cisy. Udało się mimo nie najlepszej pogody. Tuje zadoniczkowane czekają na miejsce, cisy posadzone, przycięte i podlane fosforem. Ledwo je widać

Obowiązkowo zapory p/psowe

Ktoś mnie pytał jak wyglądają pąki kwiatowe dereni

Zrobiłam też sadzonki z patyczków dereniowych, wsadziłam wprost do gruntu bo nie chciało mi się do doniczek. Zobaczę co z nich będzie
W samym słońcu 15:53, 06 mar 2020

Do góry
jak chcesz nieprzebarwiającą to polecam Magical Candle lub Strong Anabelle
tu na pierwszym planie Candle a z tyłu pod wierzbą Strong

potem usunę
Zielony AZYL 15:21, 06 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Kiedy przycinasz tą lawendę i czy dajesz jakieś nawozy? Podlewasz ją dodatkowo,czy liczysz tylko na opady?

Aniu przycinam wiosną szare łodygi. Kwiat ścinam 2 razy, odżywką podlewam bardzo rzadko tzn 3-4 razy w roku to max- przy okazji podlewania innych kwitów to podleję jak mi zostanie w konewce. A zwykłe podlewanie to co drugi dzień w upalne dni, ale ona nie potrzebuje nawet tego. Przecież to śródziemnomorska roślina- lubi wygrzewać się na słoneczku

dla porównania rok 2017, 2018, 2019 to samo miejsce- donica tarasowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:17, 06 mar 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Bardzo stylowe narzędzia, aż szkoda ich używać.

Basiu, to dekoracja. One nie nadają się do użytku... ale jak ktoś się uprze
Przerwa na kawę... 14:42, 06 mar 2020

Do góry
Pierwsze iryski. Jakoś niezbyt dużo ich po 3 latach się zrobiło. Na razie kilka sztuk się pokazało a była setka
Ogród Anety 14:42, 06 mar 2020

Do góry
karo11inka napisał(a)

Witaj, możesz mi zdradzić jaka to konkretnie odmiana tawuły japońskiej i jak wysoko rośnie?. Piękna ta rabata

No ta rabata cudna, ale tego domu to Ci nie zazdroszczę... kurde okna prosto na Twoją działkę... masakra
Ogród bez reguł 14:38, 06 mar 2020

Do góry

Przerwa na kawę... 14:28, 06 mar 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
czemu w miejscu skrzyń? Skrzyń nie będzie? pewnie mi coś umknęło...
skrzynie się powoli kończą. Górne belki do wymiany bo popękały. Całość trzeba odmalować. Mają pewnie z 7 lat. I jakoś mi się znudziły. Teraz odstają od rabaty z ławką. Zajmują bardzo dużo miejsca ale nie potrafię ich odpowiednio wykorzystać. Na warzywa to jest tam zbyt mało słońca. Zioła mam głównie w doniczkach i za daleko mi latać za dom.
Chodzi o to miejsce. Asia jeszcze fajny pomysł zapodała i się nad nim zastanawiam wstępny projekt zmian

A tu jak to teraz wygląda - no za dużo finalnie też jest kostki.

Za tymi skrzyniami jest to

Więc sama rozumiesz, jakoś mi te 2 części nie bardzo ze sobą współgrają. Na razie eM ma focha bo trawnika znowu zabraknie ale pracuję nad nim
Ogród Karoliny 14:14, 06 mar 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
Nie umiem Ci poradzić w sprawie lepszej odmiany tawuły - nie znam ich na tyle.
W każdym razie, moja tawuła japońska jesienią bardzo ładnie się przebarwia

Tawuły bym zostawiła, natomiast trawy zielone bym posadziła przed i pomiędzy nimi, jako zadarniacze.

Berberysy tutaj tak średnio. One są piękne (widziałaś ogród Jagody "Moja przyziemna pasja"? ma fantastyczną ścianę z berberysami) ale nigdzie indziej ich nie masz. Skoro planujesz taki minimalistyczny ogród, to albo bym z nich zrezygnowała, albo dodała gdzieś indziej.

Makadamia, świetna ta ściana z berberysami po podwórku mam porozrzucane z 10szt berberysów kolumnowych bordowych ale nie wiem jaka odmiana i muszę je gdzieś wcisnąć i właśnie przy miejscu na altankę chce dać rząd tych moich wszystkich berberysów a przed nimi lawendę której też mam trochę porozrzucanej. Tutaj na zdjęciu miskant 'Morning Light' i on pójdzie na rabatę nr 1 lub 2. W tych rabatach stawiam na tego miskanta, pasuje do Buka 'Dawyck Gold'przed którym bedą rosły?
Migawki z ogródka 14:13, 06 mar 2020

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:44, 06 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)
Doniczki przygotowałam, ale sadzenie trzeba celebrować.

Czas krokusów botanicznych - zawsze się zastanawiam które lepsze botaniczne czy wielkokwiatowe - no nie widomo bo nie wiadomo jaka pogoda się trafi - to lepiej miec jedne i drugie

Ale teraz wieje, w kolejnym tygodniu deszcz może je załatwić i przebiśniegi i iryski

Mirka krokusy czy irysy cieszą dłużej?
Jeżówkowe-Love 13:43, 06 mar 2020

Do góry
Muszę się Wam pochwalić .. co ja wczoraj w ogrodzie wyczyniałam

W godzinkę ogarnęłam wykopanie trzech wielkich.. starych ..prehistorycznych..chorujących krzaków porzeczki

tylko szkoda ,że zdjęcia nie zrobiłam , tak dla zobrazowania wielkości korzeni ..no ale to można sobie wyobrazić ..wielkie były bo same krzaki mojego wzrostu ,czyli w granicach 166cm

mam ich zdjęcie z jesieni , tu za kaliną te krzaczory

A teraz jest pięknie przejrzyście

I w tym miejscu pomalutku tworzę rabatę owocową jeszcze nie spotkałam się u nikogo z taką zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Ma być ładnie i smakowicie
Zielony AZYL 13:37, 06 mar 2020

Do góry
Poranny szron

Ogród Karoliny 13:31, 06 mar 2020

Do góry
AlinaP, mówisz o rabacie oznaczonej nr 7 na zdjęciu poniżej? pytam żebyśmy się napewno dobrze zrozumieli

Planuję tam robić też rabatę , tylko czekam bo tam jeszcze będą kopać kanalizację.
Tam są wielkie klony sąsiada, no ale w sumie tuje jako tako rosną, więc może i tawuły dadzą radę - będą przecież bardziej oddalone od płotu. Pomysł z klonami też mi się podoba
Czyli w rabacie przed drogą nie byłoby już drzew ? Tylko tawuły japońskie i miskanty.
Powiem ci ,że pomysł super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies