Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 15:45, 27 mar 2013

Do góry
ale ładna miłka. I połączenie z czosnkiem skalnym. Chyba zostanę tu na dłużej.
Pozdrawiam.
Ogrodowe skarby 10:24, 27 mar 2013

Do góry
kupiłam jeszcze Magnolia 'Susan' już kwitnie ( nie wiem czy to dobrze?)

Róże pnące

Mogdałki 3 szt na pniu i śliwę wiśniową

Nowy miesięcznik "Zieleń to Życie" 21:36, 25 mar 2013

Do góry
A mnie siostra zrobiła niespodziankę i przed chwilą przyniosła z pracy "Zieleń to życie" i "Magnolia" Zmykam do czytania
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 25 mar 2013

Do góry
Irenko dziś obejrzałam twoją wizytówkę i jestem pod wrażeniem twojego zapału i determinacji jaką masz w sobie aby po tak drastycznej powodzi doprowadzić ogród do tak pięknego widoku- podziwiam cię.
Wszystko mi się podoba u ciebie
- duża magnolia,
- dorodne hortensje
- lawenda i żurawki cudne

wszystko u ciebie jest przemyślane a rośliny dobrze się komponują ze sobą naprawdę musiało to wiele wymagać pracy i cierpliwości.

Serdecznie cię pozdrawiam i na pewno będę zaglądać do twojego ogrodu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:56, 25 mar 2013

Do góry
a mały chodzi za mną i śmieje się że rozmawiam z rozsadą papryki pomidorowej ( Robertina nie ruszyła jednak)
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:54, 25 mar 2013

Do góry
ale ładne obrazki!

Wczoraj z 1.5 godziny zajmowałam się zmuszaniem mojego średniaka do porządnego potraktowania tematu pani Wiosny na obrazie A. Muchy Wiosna- motyw taki sam jak na Twojej ilustracji. Chłopak miał wysmażyć opis obrazu, ale leń go dopadł i stwierdził że nie ma nic do powiedzenia 'w tym temacie'
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:22, 23 mar 2013

Do góry
ja Ci wyślę Great Star i Tardivę- tylko moje sa młode, nie będzie z nich wiele pędów. Sąsiadka ma Tardivę , może zechce ściąć niebawem.
A chcesz patyczki od Dart's Little Dot'- u mamy jest ich 10 szt?- tylko od niej po świętach, bo narazie nie bywa na działce.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:42, 22 mar 2013

Do góry
wczoraj zorientowałam się że nie dostaję powiadomień od Kokoszki-polazłam tam szybko, podziwiałam rozsady. A dziś miałam coś napisać, żeby powiadomienia przychodziły i.... zapomniałam.
Gdzie szukać Magnolii - za parę minut u pediatry- trzeba zaszczepić najmłodsze na wścieklizny różne.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:50, 22 mar 2013

Do góry
a nie boli Cię bardzo że różanka została jednoodmianowa? Nie chcę żebyś patrzyła z niedosytem

Ja się trzymałam ostatnio, teraz powoli wymiękam- kończą mi się zasoby nadziei na wiosnę.

Kmicice wykiełkowały, a koraliki nie- małe, więc wredne.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:39, 22 mar 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
molinia 'Variegata',
sesleria heuflera- moge Ci podarować
Carex secta Tenuiculmis- ale teoretycznie, wg Smala zimuje, ja nie wiem
kostrzewa ametystowa 'Aprilgreen'
Imperata 'Red Baron'

Niektóre dość wysokie, ale prześwitujące Dzięki, będę analizować po południu. Na razie znikam.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:14, 22 mar 2013

Do góry
molinia 'Variegata',
sesleria heuflera- moge Ci podarować
Carex secta Tenuiculmis- ale teoretycznie, wg Smala zimuje, ja nie wiem
kostrzewa ametystowa 'Aprilgreen'
Imperata 'Red Baron'
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:45, 22 mar 2013

Do góry
też może być Poszarskiego
sesleria - kępa ok 30 cm, z kwiatem wyższa- ok 40cm

Przy rzece może coś jeszcze innego, ale nie poradzę, bo oczywiście zapomniałam z czym sąsiaduje.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:15, 22 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Na papierze łatwo idzie
Też mi się podoba, DZIĘKUJĘ za prowadzenie. Duża buźka się należy.

To znaczy, że mogę zliczać i zamawiać?

licz i zamawiaj.
Jakoś uciekło mi napisanie tego co miałam w głowie- przyłączam się do gratulacji.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:43, 21 mar 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Plan jest dobry moim zdaniem. Zastanawiam się nad trawkami w środku- fajnie by było nie dawać za jasnych, żeby nie zlewały się z jasną stipą ( ma jasne kłosy , więc daje jasny efekt), tylko ładnie z nią kontrastowały- zielone jakieś , niewysokie. Widziałabym tam Beatlesy, ale już masz ich w planie sporo, i do nich znowu żurawki powinny być niskie. Także można jeszcze pomyśleć nad nimi.

Miłorzęby- to jak rosną wydaje się nie przeszkadzać. natomiast nie bardzo mi 'leży' że środkowy to Califorian S.- dziwnie tak- dwa kuliste , a w środku smukły- nie bardzo widzę tu taka kompozycję. Może C.S wysadzić stąd- nawet na brzeg stipy, tuz przed świerk kłujacy- bedzie nawiązywał do marikenów gatunkiem, ale z daleka kontrastowała formą.Tylko jesli koln jest duży to za blisko niego.
A Marikeny zbliżyć do siebie, albo dosadzić trzeci. Jesli dosadzać, to juz zrobić z nich łuk jak kształty na rabacie.

Co do miłorzębów - jestem skłonna wysadzić tego środkowego (pisałam, ze to pomyłka, kupiłam bez liści jeszcze) i dokupic Marikena w jego miejsce. A tego Califorian Sunset całkiem w inne miejsce w ogrodzie zaadoptować.
Tylko ten łuk poprawię bo one w takim ładnym łuku to nie rosną...

Trawka w środek - te Beatlesy bardzo mi się podobają - ale widziałam je jedynie na zdjęciach. One chyba mają tą zieleń taką ciemniejszą, prawda? WIęc fajnie by ze stipą sąsiadowały.

ha, a stipa na razie strajkuje - ani ździebełko nie wyszło

Magnolio, chyba dokładniej to omówimy w przyszłym tygodniu - bo w tym jak ja już jestem w domu, to ciebie już nie ma przy kompie.
W przyszłym tyg przed południem dam rade być

Dziękuję ślicznie i duuużo życzę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:43, 21 mar 2013

Do góry
dorzucić. Jest świetnie
Pszczelarnia 12:08, 21 mar 2013

Do góry
No wlaśnie dobrze to ujęła Magnolia. Ja nie widzę pozostałej części ogrodu i tej przestrzeni, więc tak naprawdę ciężko doradzić co z czym pasuje. Musisz Ewo sama pokombinować jak będzie najlepiej w stosunku do pozostałej przestrzeni ogrodowej. My tylko podsuwamy różne rozwiązania patrząc na zdjęcia, a to trudno tak idealnie dopasować wszystko ze sobą. A może wystarczy pozaokrąglać troszke ten układ? Juz sama nie wiem, musisz spokojnie pomyśleć, porysować trochę, może jeszcze coś innego wpadnie Ci do głowy? Życzę owocnych pomysłów.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:48, 21 mar 2013

Do góry
fajnie to wychodzi moim zdaniem
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:47, 21 mar 2013

Do góry
Przed magnolią od str. tarasu czy między magnolię a bukszpany?- i tu i tu. Jak magnolia mała, to tam pusto będzie.
Bukszpany w dzwonkach- wydaje mi się świetne
Te matrony sa w 1 plamce-- jeszcze gdzieś je dodaj, nawet zamiast seslerii gdzieś. Wiosna możesz je rozmnożyć- z każdej gałazki nową sadzonke da się zrobić- do wilgotnej ziemi i jest.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:43, 21 mar 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
tak, tak. Tylko przed magnolią może więcej , żeby pusta ziemia nie została

Przed magnolią od str. tarasu czy między magnolię a bukszpany?
Pamiętasz, był pomysł na zurawki przy bukszpanach, ale może za dużo dobrego? Może tam dzwonki? Miał ktoś już bukszpany w dzwonkach???
W tym miejscu Matrona? Te brązowe plamy, czy jeszcze gdzieś?

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:36, 21 mar 2013

Do góry
narazie puste, a za rok rozsadź sobie byliny/seslerię tam. To łatwe gatunki, bez dodatkowych wydatków sobie na kilka lat wypełnisz nimi pustki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies