W końcu jestem na bieząco. Nie miałam kiedy zajrzec a stron przybyło ogromnie duzo. Mnie nienieskie jeziorkowe jeszcze nie pokazały że żyją więc musze pozekac. Wiosna u Ciebie piękna oczywiście a ten galimatias mnie bardzo urzeka bo ja też mam galimatiasowaty charakter.
nie bij.....tłumacz......bezstresowo teraz się chowamy .ha, ha ,ha
niebieski to żagwin, na skalniak typowy, dopiero zaczyna kwitnąć.. potem widać tylko niebieskie..albo odcienie lila.... ,albo mam różne odmiany, albo tak sama z siebie się mieni odcieniem..
Magnolia sie zwie Magnolia 'George Henry Kern'
cytuję za ZSP Zwarty, powoli rosnący krzew. Kwiaty pięknie uformowane, 8-10 płatkowe, zewnątrz lila, wewnątrz białe.
Przy czym aż tak wolno to wcale nie rośnie.. faktem jest że inne szybciej, ale Heniuś też przybiera na wzroście i szerokości.. Swojego Heniusia posadziłam w 2010 roku wiosną..
To kwiat Heniusia (wielkosć każdego podobna), bardziej biały w środku i na krawędziach niz Susan i kwaty bardziej przypominaja tulipany
To Susan, jak rozkwita to płątki sie tak wyginają we wszytkie strony
A nigra jeszcze w pąkach
a to NIgra z poprzednich lat... w paku jest bardzo ciemna..
Dziś mi się czaiła do kałuży inna żaba... inny kolor... jeszcze troszkę to będziesz mogła wybrać kolor i gatunek.... będę eksportować żabie udka na wynos.......
Tulipki Maja pasuje już przesadzić bo są drobniejsze...... albo w końcu im dac jakiego nawozu.. bo jeszcze nigdy tego dobra nie widziały ,a kwitną już 4 raz w tym miejscu bez wykopywania.
I te też......
Tu jeszcze są narcyzki Thalia... ale nie spieszą się...... a tulipki miały być jak różyczki i w kolorze innym..... ot.... nie to co na obrazku
absolutnie obezwładniający koszmar ... Anek pozazdrościłam płucek i mam ... swoje ... a co ja gorsza ... kuracja wdrożona ... rosołek z lubczykiem bo krzak już wyrósł ... herbatka z miodkiem od Pszczółki i imbirem ... i mufinki w skali makro ... oj ... te mufinki chudsza nie będę ale szczęśliwsza na pewno
Tu ładnie prosto i jak do linijk... oczywiscie ta dalsza część wiec powtórzę zdjęcie z wczoraj ale w lepszym oswietleniu... hmmm wczoraj było ciemno, a dziś foto robione w deszczu...
Nie bierz złych przykładów.... zawsze to powtarzam....... a tak swoją drogą to Twój lubczyk wylazł z ziemi i mówi, ze rośnie Chociaż lokum ma fatalne.. ale pójdzie w nowe
A miodku od Pszczółki, że nie nabyłam..to sama się sobie dziwię jakim cudem i dlaczego NIE???
No to Ci dam jeszcze serduszkę Zaczynają kwitnąć wszystkie.. mam razem dwie pory roku.. wiosnę i lato...