Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 09:06, 28 kwi 2013

irena_milek napisał(a)

podpisuję się pod tym, lanie się należy! mus wyzdrowieć
a ja też tak lubię jak przedmówczyni, sama i wieczorkiem, faktycznie niedoskonałości nie widać

Danusiu bardzo piękna wiosna u ciebie

Oj Irenko sama wiesz, jak trudno odpoczywac jak tyle pracy no i ta piekna wiosna w ogrodzie wiec sie rwie do pracy no tak juz mam: słaniam sie ale robie
danuta_szwajcer 09:08, 28 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Danusiu, czekam na pełnię kwitnienia magnolii. Zawsze podziwiam ich kwiaty, nie posiadam tego pięknego drzewa, ale zawsze podziwiam u innych.

Elu no nie dziwie Ci sie bo wokol tyle kwitnie magnoli i trudno im się oprzec by ich nie podziwiac i nie zauważyc Sa cudne
danuta_szwajcer 09:09, 28 kwi 2013

GorAna napisał(a)
Pięknie a moja magnolia jeszcze śpi

Aniu zapewne masz taka co pozniej zakwita i dobrze bo ta moja zawsze przemarza ale w tym roku chociaz udało sie i kwitnie
danuta_szwajcer 09:11, 28 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Danusiu, wiosna u Ciebie prześliczna. Serdecznie pozdrawiam

Agnieszko wszedzie teraz w koncu jest piękna wiosna a dzis w koncu pomoze jej deszcz i jeszcze będzie piekniej
danuta_szwajcer 09:12, 28 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)
Ale magnolia daje czadu, mam dwie, ale jeszcze pewnie wiele lat poczekam na taki spektakl,
wiosna śliczna wszystko tak cudownie kwitnie, napatrzeć się nie mogę

Malgosiu one sa piekne nawet jak są małe ale to tak fajnie jak co roku widac ile ma więcej pąków i kwiatów
danuta_szwajcer 09:13, 28 kwi 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Danusiu, poradź!
Wysadzać już lilie do gruntu czy jeszcze się wstrzymać? Te sadzone jesienią już u mnie wychodzą i nie wiem czy już można.
Śliczne te narcyzy/żonkile takie rozczapierzone
Pozdrawiam

Elu odpowiedziałam Ci u Ciebie ale potwierdze i tutaj ,ze juz czas sadzic do gruntu
danuta_szwajcer 09:14, 28 kwi 2013

Kasiek napisał(a)
Danusiu ,milej niedzieli zycze

Kasiu bardzo dziekuje i wzajemnie
danuta_szwajcer 11:55, 28 kwi 2013

Prace w ogrodzie powoli w koncu posuneły się do przodu a to dzieki pomocnicy Ciecie prawie zakonczone, jeszcze wymiana wody w oczku, trawe trzeba wykosic ale jak nie bedzie padac to zrobie to jutro jak wroce z pracy. Moj M musi przygotowac kosiarke do pracy Przesadzic fuksje, ktore, wyniosłam na dwor bo deszczyk pada no i posadzenie dali, canny no i plewienie bo po deszczu bedzie sie dobrze plewic. W ogrodzie juz taka wiosna, ze az oczy się śmieją. Kupiłam pierwiosnki, ktore tak bardzo mi sie podobały Kwitną tulipany botaniczne o różnych kolorach i zaczynają swój spektakl tulipany Kwitną też kaczence.Magnolia,ktore w tym roku kwitnie wyjątkowo pięknie a teraz jest juz w pełni rozkwitu
anna_g 12:18, 28 kwi 2013

Danusiu - kupiłam dzisiaj sobie jeszcze cebule lilii - tym razem już nie w markecie, ale w bielsku były w szkole ogrodniczej organizowane targi Kupiłam dwie orientalne o nazwie Lake Michigan (powiedziałam panu sprzedającemu że mają być: pachnące, różowe i nie za wielkie ) i jeszcze dwie którychy to nazwa całkowicie wyleciała mi z głowy Cebule są ogromne.
Dowiedziałam się tez że lilii nie należy sadzić z różami - bo róża je zapyli i zmienią kolory... czy to jest prawda? Jak wyglądają Twoje doświadczenia w tej dziedzinie?
Pozdrawiam - u mnie dzisiaj chlodno i deszczyk
anna_g 12:21, 28 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Prace w ogrodzie powoli w koncu posuneły się do przodu a to dzieki pomocnicy Ciecie prawie zakonczone, jeszcze wymiana wody w oczku, trawe trzeba wykosic ale jak nie bedzie padac to zrobie to jutro jak wroce z pracy. Moj M musi przygotowac kosiarke do pracy Przesadzic fuksje, ktore, wyniosłam na dwor bo deszczyk pada no i posadzenie dali, canny no i plewienie bo po deszczu bedzie sie dobrze plewic. W ogrodzie juz taka wiosna, ze az oczy się śmieją. Kupiłam pierwiosnki, ktore tak bardzo mi sie podobały Kwitną tulipany botaniczne o różnych kolorach i zaczynają swój spektakl tulipany Kwitną też kaczence.Magnolia,ktore w tym roku kwitnie wyjątkowo pięknie a teraz jest juz w pełni rozkwitu [img

Przecudnowna magnolia. Moje ciągłe marzenie - na razie niespełnione bo nie wiem gdzie mogłabym posadzić... Ale oczy cieszę i napawam każdą napotkaną magnolią - a teraz tyle ich kwitnie...

Cieszę się, że u Ciebie lepiej