Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:34, 16 lut 2015

Do góry
Wiunia, Ewa, Monika, Jola, Marta, Agnieszka miło, ze zagladacie .
Widać energię wiosnną na całym forum. Aż strach sie bać co będzie w następny weekend, bo w całej Polsce ciepło zapowiadają !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:32, 16 lut 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

Jedynie co powiem w tym temacie to za każdym razem gdy jedziemy do Polski to w pasmach reklamowych uderza mnie ilość reklam leków - od przeciówbolowych, do bóg wie jakich i na co. Mieszkam w Belgii, tv mało oglądam, ale w radio prawie wcale nie słyszę reklam medykamentów i tym podobnych. Ale reklama po paru latach nagania rynek i początkowy sceptycy w końcu się uginają i kupują specyfiki wierząc że one działają. A potem już tylko przewód pokarmowy i wątrobę i nerki trzeba leczyć... i biznes się kreci!

Ilość reklam leków w poskich mediach to ewenement na skale światową... Głownie za sprawą jednego prooducenta, największego reklamodawcy w Polsce... Ale to nie temat na to forum

Moja recepta na zdrowie - ruch w ogrodzie !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:29, 16 lut 2015

Do góry
Wow energetycznie sie zrobiło! Czekam na kultowe Witkowe mycie mebli teakowych karcherem To będzie dla mne inauguracja już 4 sezonu z Toba szefowa!

Bardzo jestem ciekawa tych drzew w donicach, czy murowane, drewniane, czy jeszcze jakiś inny koncept?

Ps. U mnie wiosna ma w tym roku opóznienie 1 tygodniowe, jest szansa, źe u Ciebie przyjdzie o tej samej porze co rok temu.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:17, 16 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
I jak tam? Obejrzałaś właściwy odcinek? Ogród z rozmachem. I dobrze. Nawet, jeśli komuś nie pasuje stylistyka, to powinien docenić spójność i konsekwencję. A kiedy czytam komentarze pod takimi odcinkami, niedobrze mi się robi. Bo jestem przekonana, że każdy z krytykujących wiele by dał, by wpadła do niego firma i machnęła taki ogród

Dopiero wieczorem skladanie prania i ogladanie Maji Cenie sobie zupełnie inne kształtowanie przestrzeni i otoczenia, cenie oryginalność więc tym chętniej obejrzę ten odcinek
Z zasady nie czytam postow pod ... To mój prostest song wobec hejeterów.

Wrocił jeszcze ładniejszy avatarek!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:15, 16 lut 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
Marzenko myślisz, że mogłabym już teraz przesadzić moje małe graby Niestety jak na nie popatrzyłam to się okazało, że za blisko obrodzenia są i jak będą rosły to się zrobi trochę kłopot. czy może się z tym kombinowaniem wstrzymać do jesieni ??

U mnie można już przesadzać bo gleba wogóle nie jest zamarżnięta i nie zapowiadaja mrozów. Wstrzymaj sie jeszcze z 1-2 tygodnie bo u was bardziej srogi klimat . Zasadniczo sadzenie, przesadzanie drzew lisciastych zaleca sie przeprowadzać w teminie 15 marca do 15 kwietnia. Ale w tym roku zima łagodna, to wg mnie można zacząć na początku marca. Chyba że bedzie nadal tak ciepło u was, gleba nie będzie zamarźnieta to mozesz zaryzykować za tydzień. Ale czy warto ryzykowac?, ja bym jeszcze poczekała aż temepratura się ustabilizuje
Ogródek Iwony 18:09, 16 lut 2015

Do góry
Ufff u mnie sie stipa sama na rabatach wysiewa mam zapas na różankę
Miejsko & sielsko 08:51, 16 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Madżenka ma w kalendarzu, że niedługo trawy tniecie
Ale macie fajowo, w plener wyjdziecie

wyjdziemy wyjdziemy a Ty z tych papierów kiedy ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:58, 16 lut 2015

Do góry
Jak to kolejek brak? U nas tłumy wszędzie... Wielkopolska i Lubuskie zaczęli ferie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:50, 16 lut 2015

Do góry
Macham do Ciebie. Jak tam pogoda? Czy u Ciebie juz też czuc powiew wiosny? Oewnie za kilka dni krokusy na połaciach bez sniegu zobaczysz!
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:48, 16 lut 2015

Do góry
Sylwia cudowne widoki jesienne nam pokazałas. Ciekawa jestem czy śnieg już ucieka z Twojego ogrodu?

Ps. Ślady zbrodni pozostają, ja mam na to sposób .... Żaluzje aluminiowe.....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:43, 16 lut 2015

Do góry
To ja czekam sobie na fotki z ogrodu poleniuchuję troszkę, to Ci dobrze zrobi. Zalicz długie spacery w poszukiwaniu kotek na wierzbach, u nas już są
Postawić trawkę nad i... 22:12, 15 lut 2015

Do góry
Wiosna na całego!
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:06, 15 lut 2015

Do góry
Moje miskanty przy ogrodzeniu są wielkie i w fazie kwitnienia (kwitną co roku) mają 2,5 M. Mam silberfeder i grosse fontaine. Bardziej polecam tego drugiego bo ma bardziej zwarty pokrój a silberfeder od wiatrów się przechyla na boki.
Ale aby zaslonic ogrodzenie przydatny tez będzie gracillimus, jest niższy a bardzo gęsty

Nie walcz z psami, zrob im miejsce przy ogrodzeniu bo i tak Ci wszytsko startują. Ja mam miejsce do biegania dla psa.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:44, 15 lut 2015

Do góry
Dziewczyny już za chwileczkę, już za momencik i u Was będzie cieplej. Zykle wiosna rusza na Dolnym Śląsku i w Lubuskiem. Czasami tylko Rzeszowszczyna nas wyprzedzi Za chwilę nocne mrozy osłabną i ruszy przyroda. Niech sie ona tak jednka nie spieszy.... Bo mnie trafia gdy pod koniec kwietnia lub w maju zaskakuje nas np -10..

Zatem wiosna niech sobie powoli wkracza do naszych ogrodów, będzie czas wszystko spokojnie obrobić powoli opryski, cięcie krzewów, wybieranie opadłych lisci, wycinanie bylin, porządki, przygotowanie warzywnika pod rozsady, przesadzanie drzew i krzewów., nicienie, wysypanie rabat żwirkiem . Przeciez ja się ledwo do konca marca z tym wyrobię
Nie lubie gdy zima długo trwa, potem jakis wyjazdtygodniowy na narty i wiosna pełna parą, nic zgodnie z planem wtedy nie robię
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:35, 15 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
...a ja z zupełnie innej beczki...
Marzena - siedzisz w medykamentach i wypowiadałaś się nawet ostatnio u kogoś na temat leków proponowanych na wirusy /BTW ja też w nie nie wierzę/, więc zapytam, czy Ty się szczepisz przeciw grypie?

Wybacz offtopic, ale po tym, co przeszłam w ostatnim tygodniu, zbieram informacje...

Nie szczepię sie... I nikt w mojej rodzinie. Teściowa i M po szczepieniach stale zapadali na grypę... Jestem zwolenniczką przebywania na swieżym powietrzu zimą, duuuuuuużo czasu, ruch i zdrowa dieta i brak stresu.... Gdy ktoryś z tych parametrów zaburza np. zestresowana leźe na kanapie i objadaj się słodyczami choruje....

Gdyby ten lek, ktory jest tak inetnsywnie teraz reklamowany pomagał to od 30 lat inny producnet tego leku by był najbogatsza firmą. Wot siła reklamy a nie specyfiku...
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:42, 15 lut 2015

Do góry
Madżenka - u Ciebie po myciu ślady zbrodni również widać , bo u mnie tak i muszę wymyśleć na to sposób ....

Ewa - jak by tylko ogrodnik wystarczył to było by perfekcyjnie ... ale nie wyręczy mnie z wszystkiego innego niestety

Jazzy - witaj

Sonka - ja również kocham patrzeć na mój ogródek ale już nie koniecznie w nim pracować

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:40, 15 lut 2015

Do góry
marzena napisał(a)
witaj, pooglądałam trochę pięknych obrazków-trudno sie do nich 'dokopać'- tyle słowa pisanego
ale przy okazji poczytałam o miedzianie...bo ja właściwie nigdy go nie używałam...ale może warto ? ale jakie rozcieńczenie robić ? wszystko będzie na opakowaniu ?

Warto, nie mialam problemu z chorobami grzybowymi zwlaszcza na rozach i magnoliach gdy go wiosna stosowałam. A ubiegłej wiosny mi zabrakło czasu, pojechałam na narty i gdy wrociłam było za pózno....
To prosze do sporządzaniu roztworu wodngo, wszystko Jest na a opakowaniu napisane.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:38, 15 lut 2015

Do góry
krokusy na gabionach

Wersja mini mini 17:33, 15 lut 2015

Do góry
U mnie wszystko wyłazi ekspresowo, wiosna jak nic!
Mała Eleczka 17:33, 15 lut 2015

Do góry
Nagdarstkiem ruszać dzisiaj nie mogę..... Za rok kupuje akumulatorowy sekator do cięcia traw......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies