Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Luki 20:48, 15 lut 2015

Zimą jak dla mnie też jest ładny, ale jeżeli chcesz coś kwitnącego to Marzenka ma mocne miskanty przy ogrodzeniu i z tego co wiem to dużą odmianą i kwitnącą jest chyba Malepartus, ale co i jak to nie wiem bo nie mam
Kasik 21:08, 15 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zimą jest suchy a psy nie dadzą mu rady. Tylko wiosną trzeba go wyciąć .

Gosiu wiem, że się wycina, ale jak się przyzwyczają do nich przez lato i zimę , to może nie będą tam szalały.
Moja Zara to owczarek długowłosy, Idzie w róże jak ta lala, tak, że i berberysy jej nie zatrzymają. Myślę , że może trawy- one przy tym maja taki urok i zwiewność.
Kasik 21:12, 15 lut 2015

Luki napisał(a)
Zimą jak dla mnie też jest ładny, ale jeżeli chcesz coś kwitnącego to Marzenka ma mocne miskanty przy ogrodzeniu i z tego co wiem to dużą odmianą i kwitnącą jest chyba Malepartus, ale co i jak to nie wiem bo nie mam

Już Marzenkę prosiłam, - może wpadnie.

Idę doglądnąć tego Maleprtusa

......No - kwitnie ładnie, ale troszkę szuwarowy nie?
Madzenka 22:06, 15 lut 2015

Moje miskanty przy ogrodzeniu są wielkie i w fazie kwitnienia (kwitną co roku) mają 2,5 M. Mam silberfeder i grosse fontaine. Bardziej polecam tego drugiego bo ma bardziej zwarty pokrój a silberfeder od wiatrów się przechyla na boki.
Ale aby zaslonic ogrodzenie przydatny tez będzie gracillimus, jest niższy a bardzo gęsty

Nie walcz z psami, zrob im miejsce przy ogrodzeniu bo i tak Ci wszytsko startują. Ja mam miejsce do biegania dla psa.....
Kasik 22:14, 15 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Moje miskanty przy ogrodzeniu są wielkie i w fazie kwitnienia (kwitną co roku) mają 2,5 M. Mam silberfeder i grosse fontaine. Bardziej polecam tego drugiego bo ma bardziej zwarty pokrój a silberfeder od wiatrów się przechyla na boki.
Ale aby zaslonic ogrodzenie przydatny tez będzie gracillimus, jest niższy a bardzo gęsty

Nie walcz z psami, zrob im miejsce przy ogrodzeniu bo i tak Ci wszytsko startują. Ja mam miejsce do biegania dla psa.....

Dzięki Marzenko- zaraz je sobie pooglądam.

Ja bym z nimi nie walczyła, ale mam dość słuchania sąsiedzkich przytyków. Te psy ujadają na nich niemożliwie. Trzeci rok.

Jeszcze raz dzięki.
Madziarzeszow 05:44, 16 lut 2015

Kasiu miałam ten sam problem w 2013 odsuwałam rabaty od siatki robiąc wybieg dla mojego psiaka witał wszystkich przy siatce również nie zważając na to czy coś rośnie w tym miejscu lub rosło Natura psiaka , on był pierwszy na podwórku. Miejsce jest wybiegane i niezbyt reprezentacyjne , więc zasłoniłam je tujami , są na podwyższeniu , więc obsadziłam roślinkami
Zdjęcie u mnie , nie chcę u Ciebie śmiecić

Kasiu musisz uwzględnić również dla swoich takie miejsce Z naturą nie wygrasz
malgorzata_s... 19:01, 16 lut 2015

Kasiu co za wiadomość Czy możecie? Musicie!!!
Nikita 10:04, 18 lut 2015

Puk, puk zaglądam co słychać.
U mnie Dakar też sobie upatrzył taki narożnik w ogrodzie. Jak wracam ze sklepu to tam właśnie siedzi i czeka na mnie...oczywiście po drodze tratując 2 małe cisy, jeszcze mniejszą różę PINK FAIRY, moje ukochane hosty i niezliczoną ilość żurawek...nie ma rady na tego futrzaka....taka natura.
Buziaczki zostawiam… cmok, cmok
Toszka 10:53, 18 lut 2015

berberysy już niejednemu psu wbiły swe kolce w oko Przestrzegam.
Osobiście proponuję zadbać o tuje i na razie zrobić prowizoryczną, ale mocną drugą siatkę niepozwalającą psom na dostęp w to miejsce. Najpierw trzeba odzwyczaić je od wchodzenia w ten róg. Trawy jak by nie patrzeć przez ok 3 miesiące są ścięte.

Tuje trzeba podlewać, przycinać by się szybko zagęściły.
JulkAd 08:33, 19 lut 2015

Ach te piesy...musiałabyś widzieć mój trawnik po zimie...jak go moja Kora załatwiła...oczywiście bieganiem za piłeczką...patrzeć nań nie mogiem....ale zaczynam się przyzwyczajać, że co roku tak będzie...
...co do traw (nie znam się), ale faktycznie szukaj odpowiednich, bo fajnie będą wyglądały...miłego dzionka...