Przybijam piątkę z Emusiem, też mnie nieźle wywiało w czwartek Niby pogoda dobra na cięższe prace, ale w powietrzu jeszcze ziąb. Dziś słońce, niestety na razie koło zera. Może się nieco ociepli.
Pomysł z rodkami w podwórzu jest super. One wolą takie spokojne, zaciszne miejsca z większym cieniem. A słoneczka i tak trochę będzie bo drzewka macie prześwietlone.
Owocnej soboty życzę
Dawno nie byłam u siebie, dopadła mnie grypa i nadal trzyma.
Pogoda różnie i wiosennie i jesiennie, zimy brak.
Agata trawy będę ciąć wiosną, mam bałagan na rabatach. Okropne wiatry i wszędzie leżą połamane kłosy traw.
A wczoraj zrobiłam drugi wianek wiosenny, na własnoręcznie zrobionym z winorośli podkładzie. Ale chyba ten mchowy lepiej wygląda na drzwiach? I może niech on dalej wisi na wiosnę? czy tak? Ten drugi jakiś rozczochrany mi wyszedł.
Iwonka, zrobiłam zdjęcia powojników zaraz przy ziemi.
Było 5 szt., teraz widzę że najsłabszego presidenta już nie ma. Czyli mam 2 presidenty i 2 yukiokoshi.
Megi, dzięki.
W najmniejszej donicy ciemiernik niger, w średniej stokrotki i bluszcz, w największej - misz-masz: fioletowe bratki, 2 prymulki, 3 turzyce morrowa variegata i trzmielina. Tu o dziennym świetle:
Witam. Mam pytanko, to drzewo z karmikiem to sumak octowiec, jeśli tak to czy ma odrosty, zastanawiam się czy sobie nie posadzić, ale obawiam się tych odrostów gdzieś przeczytałam, że to zemsta sąsiada, u mnie jeden u niego całe stadko