Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:03, 21 lut 2020

Do góry
Dzień dobry ciąg dalszy poszukiwań wiosny póki co w marketach

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:53, 21 lut 2020

Do góry
Dzisiaj przy okazji załatwiania spraw rodzinnych ,krótki i szybki rekonesans zakupów w Obi

Tanie prymule 1,88 zeta

Tanie ciemierniki ,ale były tylko białe 18 zeta

Takie tam

Jest b duży wybór cebulowych i nowości wśród cebulowych,sporo jeżówek warto już zaglądać
Ogródek Ewy 19:41, 21 lut 2020

Do góry
Nallar napisał(a)

Zawlce rosną jak szalone i jeszcze szybciej się rozmarzają. Wczoraj wyrwałam ok 20 sztuk bo wylazły tam gdzie im pasowało.
Roślina nie potrzebuje opieki. Przycięcie równo z ziemią jesienią lub wiosną, odrobina wody i to wszystko.
Poszukam jutro fotki.
Kocica chciała udowodnić że nie boi się wody.

Cudna jest...
Ogródek Ewy 19:36, 21 lut 2020

Do góry
Nallar napisał(a)
Zupełnie nie wiem co to jest za roślinka. W ubiegłym roku była jedna a w tym już cztery.

to żywokost czy naparstnica jaki był kwiat ???
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:32, 21 lut 2020

Do góry
I żeby zakończyć optymistycznie dzieciarnia moich biedronkowych ciemierników
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:30, 21 lut 2020

Do góry
tak wyglądała mata do wysokości kolan

nóż do kantów się przydał

na razie tyle zrobione, jeszcze Emuś musi kanty wyprostować jutro, a ja trochę trawsko powyrywać bo wrosło daleko w rabatę

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:29, 21 lut 2020

Do góry
sierotka napisał(a)

Witaj Basiu dziękuję za info a masz moze foteczki ?
Posadzę na próbę do donic ,potem chciałabym może rozmnażać na pas taki prxy ogrodzeniu od jezdni

Jestem na ogrodowisku od niedawna także z fotkami u mnie narazie krucho, ale coś tam mam, zielony z trochę czerwonym środkiem i kwitnie na czerwono trochę słabo widoczny, tak na środku
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:27, 21 lut 2020

Do góry
wkurzały mnie też liliowce, ale uwielbiam je sprzątać bo chyba łatwiejszego nie ma zbiera się i tyle, gotowe, a za pare tygodni będą już ładnie rosły

ale ponieważ były zalane powodzią to cegła cała pod mułem, trzeba odkopać
Tak jak i tu

nie zdążyliśmy w zeszłym sezonie, a teraz nie wiadomo od czego zaczynać
miejscami 10 cm pod zimią
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 19:24, 21 lut 2020

Do góry
Jeszcze moje pobojowisko i eMek który przejął się swoją rolą

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:20, 21 lut 2020

Do góry
potem z Emusiem wytyczyliśmy rabatę koło warsztatu gdzie gruszka była

i aż mi sie prosi otoczyć ją zimozielonym żywopłotem, ale już chyba nie buksem...nie wiem cis, albo suchodrzew, wysokość bym chciała taka samą jak buksowego

chyba wiśnia tybetańska tam zagości
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:17, 21 lut 2020

Do góry
Kształtu też jeszcze nie jestem pewna...

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 19:16, 21 lut 2020

Do góry
Zastanawiam się czy mam przyciąć moje bidne cisy
sadziłam je w lipcu i sierpniu
I jeszcze jedno , czy mogę prysnać je promanalem ?

Ogród Basi i Romka 19:15, 21 lut 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Nasza Diana ma 11 lat, pierwszą naszą forsycje pokazała nam jak się przycina, odbiła i rośnie do teraz, najgorsza jest wiosna, myśli że jak mało roślin to można deptać szczególnie po świeżo wysianym warzywniku

Piękny piesio cudny
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:15, 21 lut 2020

Do góry
po prawej jest forsycja co jeszcze babcia tam wsadziła, tnę ja w pseudo kulę, pod orzechem wyowijany klon atropurpureum. forsycja czasowo musi zostać, w przyszłości nie wiem, ale między nimi chcę rozlokować trzy rodki i jedną azalię, między nimi jakieś paprocie i nie wiem miodunki może.....co jeszcze by pasowało do tej z tyłu i tej przy oczku?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:10, 21 lut 2020

Do góry
Taki okaz znalazłam już

co za ona?

Emuś potem marzł na dachu

tyle zdążył zrobić nim zamarzł i skończyły się podkładki

Ja w tym czasie troszkę się odźwigałam, ale ułożyłam wstępny plan nowej rabaty w podwórku na którą chyba przeniosę rodki co były utopione koło oczka, tam będzie zmiana, a one się męczą w tej ziemi co powódź naniosła. Może tu im będzie lepiej i nawiążą do tej rabaty z tyłu.

W samym słońcu 19:07, 21 lut 2020

Do góry
April napisał(a)

Piekny ten Humello. Na jakim stanowisku u ciebie rosnie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:53, 21 lut 2020

Do góry
Pogoda w kratkę i zimny wiatr, ale nie możemy sobie pozwolić na obijanie się jak jest chwila czasu. Sezon odpaliły rośliny, a w tym przoduje chwast
Pierwsze w tym roku plewienie rowu, w warunkach ekstremalnych Emuś ażury czyścił ja brzegi.
Szmata wygląda okropnie, ale wyjścia za bardzo nie ma bo wszystko co damy na wierzch z fala popłynie, szkoda kosztów na chwilkę, a za moment większa część schowa się pod roślinnością i nie będzie straszyć
Rabata wzdłuż rowu ma długość 25 metrów to tak do zobrazowania jej powierzchni, a ciągnie się po obu stronach rowu, od łąki jest na jakieś dwa metry szeroka, ale udało się jest względnie czystoUfff

floksy po powodzi kiepskie, mam nadzieję odbiją szybko bo plan był, że zakryją ażury

słupki do wymiany bo przy cięciu wiśni połamały się jak gałęzie leciały i teraz tak smętnie sterczą, ale już mam kupione na wymianę
Ogród pod Górą 18:42, 21 lut 2020

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Tyle na dzisiaj

Pięknie ♡
Ogród w remoncie 18:36, 21 lut 2020

Do góry
Moje tu widać, fotka zeszłotygodniowa na cięcie czekają

a tu przy suchym strumieniu całą zimę takie jasno zielone poduchy. W zależności na jakiej ziemi i ile słońca ile wody to kolor inny u mnie. Jasnozielony na wygwizdowie totalnym, w sezonie przez całą suszę nie podlane ani raz i świetnie dały radę

myślę teraz czy nie wziąć na żywopłot przy nowej rabacie w podwórku, łatwo się przyjmuje szybko rośnie to atuty, częstsze cięcie to minus( na razie jedyny jaki znajduję)
Podmiejski ogródek 18:27, 21 lut 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Bardziej cisy niż bukszpany bym proponowała. Hortka to dobry pomysł tylko ona tak jak rododendron wody potrzebuje. Ja bym jeszcze jakieś małe drzewko dała lub krzaczek. Brakuje mi półpiętra. Może sosna taka kolumnowa Green Tower. Albo oczar? Ciekawe też czy jako zadarniacz hosta babkolistna by radę dała...

Cofam sosnę, tu brakuje letniego kwitnienia. Parzydło??

Wiem, że cisy lepsze niż bukszpany, ale mam już te buksy, to bym się ich trzymała. Zwłaszcza na kwaśnej rabacie

Półpiętro - masz na myśli coś kolumnowego, co by łączyło te nasadzenia z wysokimi świerkami?
Też o tym myślałam, tylko musiałoby rosnąć bardziej z tyłu (przy podjeździe), żeby nie zabierać resztek słońca.
Tylko ja rozważałam raczej coś wysoko szczepionego (jak ten dąbek od Ciebie), bo liczę się z tym, że ten rodek i orszeliny jednak się rozrosną i dadzą tam dużo masy.

Orszelina na początku sierpnia:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies