Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Zana 22:57, 30 maj 2020

Tak, o tę mi chodziło. A to chyba faktycznie trochę prześwietlone. Remota chyba nie jest taka żółtawa?
Magara 23:01, 30 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Jak Wam się podoba?

galgAsia napisał(a)

Na drugim zdjęciu zdecydowanie lepiej wygląda
Fajny jest, taki cieeeemny, choć to pewnie kwestia oświetlenia, on w cieniu jest, ten płot?
A szałwia podobna do tej, na którą czekam, a obecnie już czekam na trzy zamówienia z netu, pecha jakiegoś chyba mam
A co do reszty - no wiem, że muszę nauczyć się z pewnymi sprawami żyć, choć to nie po mojemu żeby się poddawać bez walki
Gruszka_na_w... 23:01, 30 maj 2020

galgAsia napisał(a)

No właśnie sama nie wiem... To jest takie trudne miejsce w sensie światła i boję się trochę, czy jednak nie wyszedł za ciemny.

Na tym wcześniejszym zdjęciu wyszedł bardzo ciemny, ale na tym, które wkleiłaś teraz wygląda bez zastrzeżeń.
Ze zdjęć trudno wywnioskować, bo raz, że aparat przekłamuje, dwa, że natężenie światła się zmienia. Zarówno mur jak i te panele, nie będą cały czas wyglądać jednakowo. Najważniejsze, że to kolejny krok ku spójności. Te szarości dobrze się dopełnią z zielenią i ulubionymi przez Ciebie kolorami kwiecia.Będzie dobrze!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 23:02, 30 maj 2020

galgAsia napisał(a)

Na dzisiaj tyle. Skończyła się farba... No i były inne, pozaogrodowe, rzeczy do zrobienia...
Chyba dobrze, choć stuprocentowej pewności nie mam... Jak to ja...

Stuprocentową będziesz mieć, jak go w stu procentach pomalujesz
Gosiek33 08:38, 31 maj 2020

Szałwie mnie zachwycają

Kolor paneli mnie szokuje. Czekam aż resztę pomalujesz i zobaczę szerszy kadr. Czekam na rośliny na tym tle. Dopiero wyraziste będą
galgAsia 09:32, 31 maj 2020

Musiałam to zrobić, żeby samej zobaczyć - wczorajsze zdjęcie muru i płotu
To jest w zasadzie ten sam kolor
galgAsia 09:40, 31 maj 2020

Dla Helen - zestawienie trawek

Carex remota - w słońcu jest limonkowa, ale na pewno nie żółta

Carex montana - ma ciemniejszą zieleń i szersze listki

Sporobolus jeszcze w obserwacji . Rośnie w słońcu, być może w półcieniu byłby ładniejszy...
Zana 10:27, 31 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Dla Helen - zestawienie trawek

Carex montana - ma ciemniejszą zieleń i szersze listki

Jakoś mi nie wygląda na carex montana, tak jakby trochę za szerokie te listki. Kwitła czarnymi kłoskami? Czy obok to rozłogi te małe kępki? Montana się nie rozłazi, rośnie zwarta w kępie. U mnie carex montana na postruderowej przy brzegu. Zielone kępy z cienkimi listkami, cudnie wczoraj falowały na wietrze.
Zana 10:27, 31 maj 2020

Ajaj, a kolor paneli super. W innym świetle już całkiem inaczej wygląda, będzie git
deszczowymaj 10:28, 31 maj 2020

Asik cudny kolor wybrałaś ..faktycznie wydaje się być ciemniejszy od muru ..a nie jest Pięknie pięknie

ja przez Ciebie ..co chwila zerkam do moich różyczek czy one już kwiat pokazują ..ale nie jeszcze nie ..czekam