Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kuba 16:39, 21 lut 2020

Do góry
Okolice Vinales można przemierzać pieszo, na rowerze, w siodle lub bryczką. My wybieramy pierwsze trzy opcje.
Dwa kółka bardzo lubię wykorzystywać do buszowania po okolicy. Na Kubie zwierzęta są "szczęśliwe". Nie są jak u nas pozamykane, że świata nie widzą. Spotkać można je na każdym kroku.
Konsternacja - jechać do przodu czy zawracać

eM każe jechać

Co te woły tu robią? Pare metrów dalej i zagadka rozwiązana. Są wykorzystywana do orania.

Za za wołami szczęśliwe kurki maszerują.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:42, 21 lut 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Kazdy nowy kwiatek to duza radość
Mam chec posprzątać jesienny bałagan

Witaj, cudne masz iryski U mnie coś nie chcą rosnąć. Chyba jednak jeszcze raz w przyszłym roku spróbuję. Mnie też bardzo korci, żeby zacząć sprzątać w ogrodzie, ale...w marcu będą jeszcze przymrozki i ćwiczę cierpliwość..
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:35, 21 lut 2020

Do góry

A ja chciałabym spytać o te iryski, co to za odmiana, bo strasznie piękne są! czy to są holendry?
Pamiętajcie o ogrodach 15:20, 21 lut 2020

Do góry
kwitnie rozmaryn

śliwa wiśniowa

i pozostałość żurawkowa
Pamiętajcie o ogrodach 15:14, 21 lut 2020

Do góry
Dario wykorzystałem pniaki ściętych sosen trochę dla przystroju a trochę zasłona.Zresztą przed nim mam jałowca takiego 5metrowego i on mi choruje, więc nie wiem czy nie pójdzie pod nóż, ale to zadecydują eksperci z mojej szkółki.
widok z tarasu

i okna mojego pokoju

wczoraj piękna słoneczna pogoda bez wiatru i 15 st. dziś wieje, leje i kicha

Perch Hill - z wizytą u Sarah Raven 15:12, 21 lut 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak się nazywa ta piękna róża?

To jest Rosa moyesii 'Geranium' Najpierw ma żółte owoce,które z czasem ciemnieją na pomarańcz.

Dzięki Ewka za relację z tego ogrodu, już jestem zadaliowana na max
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:33, 21 lut 2020

Do góry
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:24, 21 lut 2020

Do góry
Dzisiaj bardzo ponury dzień u nas. Całe szczęście, że mam wiosnę w pracy nawet pachnie

Podmiejski ogródek 14:17, 21 lut 2020

Do góry
Wyjątkowe świństwo Ci zrobił! Za karę powinien przełożyć je tam, gdzie trzeba.

Ale tak ogólnie, to gdybym miała robić jeszcze raz, to bym zrobiła obrzeże z taśmy metalowej....

Przyznam się Wam do czegoś.
Ponieważ plany nowej rabatki upadły (ale żałuję nieustannie), plany okołościankowe czekają na przypływ gotówki, a mnie nadal nosi, to wpadłam na pomysł, żeby przerobić rabatę kwaśną. Potrzebuję Waszej akceptacji

Oglądałam zdjęcia z zeszłego roku, i z rabat słonecznych, w tym z mikrorabatki, mam mnóstwo zdjęć. A z tej kwaśnej - prawie wcale. Nudna jest jak nie wiem co. A ona ma już trzy lata i czas najwyższy, żeby coś pokazała.

No więc, wymyśliłam, żeby trochę tam namieszać. Dać więcej bylin, a zabrać trochę azalii.
Azalie posadziłabym gdzieś pod lipami. Jakby mniej obficie kwitły, to może byłoby nawet lepiej, bo te żarówiaste kule jakoś przestały mi się podobać.

A na kwaśnej bym na pewno posadziła z jedną hortensję (za dużo nie mogę, bo przecież orszelina urośnie w duży krzak, i rodek też, a ich nie chcę zabierać). Co jeszcze bym mogła tam dać, najchętniej z tych kwiatów, które już mam?

Na pewno chcę na brzegi rabaty przesadzić tiarellę, bo jej jasnoróżowe kwiaty nie pasują na lipowej, i tą fioletową paproć, co ją w zeszłym roku przesadzałam.

Przydałyby się jakieś wyższe byliny na czerwiec. Lilie orientalne podobno lubią kwaśne. Zawilce honorine jobert podobno nadają się jako towarzystwo do wrzosowisk, ale u mnie jakieś marne są. Jakieś rady?
W samym słońcu 14:15, 21 lut 2020

Do góry
April napisał(a)

Jak lubisz niebieski to super zadarniaczem jest przetacznik siwy, kwitnący na niebiesko. Zdjęcie jest bardziej fioletowe.

Na drugim zdjęciu wyżej są właśnie hortensje

Zobacz jak wygląda czyściec Humello w pierwszym roku od wsadzenia.
Sorry za jakość zdjęć ale robione telefonem

Super te rośliny! Narazie wezmę pod uwagę ten czyściec Hummelo, a ten drugi zapisze i zdjecie i nazwę
Dziękuję za zdjęcia
Ogród Cioci cz. 3 14:00, 21 lut 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Gosiu, w tym roku wszystko szybciej się budzi. jak zwykle proszę o radę - kiedy ciąć trawy?

Ewciu ja tnę trawy po połowie marca.Co chwilę u mnie pada śnieg i mrozi jeszcze w nocy więc nie ma się co spieszyć.
Ogród Cioci cz. 3 13:57, 21 lut 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Twoja wiosna Gosiu, jest bardziej rozwinięta niż moja.
Już robi się coraz ładniej i z kolorami.

Mpja
wiosna kapryśna bardzo.
Rano

Po 14.00
W samym słońcu 13:56, 21 lut 2020

Do góry

Jak lubisz niebieski to super zadarniaczem jest przetacznik siwy, kwitnący na niebiesko. Zdjęcie jest bardziej fioletowe.

Na drugim zdjęciu wyżej są właśnie hortensje

Zobacz jak wygląda czyściec Humello w pierwszym roku od wsadzenia.
Sorry za jakość zdjęć ale robione telefonem

Przerwa na kawę... 12:13, 21 lut 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Iwona, miejsce z metalowo-drewnianą ławeczką nadal wygląda uroczo. Odhaczamy kolejną porę roku jako udaną w tym miejscu.
skłamała bym gdybym powiedziała, że nie lubię tego zakątka. O dziwo teraz dobrą robotę robi bambus i sosenka bo dzięki nim jest tam nadal ładnie zielono.

A turzyce też ścinam prawie na jeża, wręcz je okrajam, potem wyskubuję jak nowe źdźbła są a stare podeschną. Odrosty ukorzeniam w innym miejscu. Mam Ice Dance i drugą taką cienką delikatną (tę wolę mówiąc szczerze). One dla mnie nie wyglądają dobrze jak są takie rozlazłe i bardzo masywne. Wolę małe takie kopki
Ogród pod Górą 12:13, 21 lut 2020

Do góry
Działamy
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:13, 21 lut 2020

Do góry
effka napisał(a)

Aniu, budleję tnę niziutko przy ziemi w lutym. W zeszłym roku cięłam 17.02. a w tym jak pogoda pozwoli będę cięła w najbliższy weekend.
Tu fotka zeszłoroczna z marca:

o dziękuję, to ja też jutro zrobię cięcie.
Royality będę też pierwszy raz ciela...
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 11:27, 21 lut 2020

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Wciąż nie wiem co zrobić z tą rabatą,czym ją obsadzić? Myślałam o świdośliwie larmackiej w centrum i trawach. Ale może ktoś ma jakiś pomysł? Słońce tylko do 12

hej Sylwia ja się nie znam, moim kryterium wyboru jest zazwyczaj " o, jakie ładne!" i właśnie buszuję tez po wątkach w poszukiwaniu drzewka na frontową. U Gruszki widziałam śliczność taką: ( mam nadzieję,że Gruszka mnie nie zgani )
Wyczytałam, że to wiąz Jacqueline Hiller.

edit: daj znać kiedy usunąć zdjęcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies