Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:25, 30 wrz 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Mi się też podoba ta stipa, że tak nieskromnie dodam swoje 5 groszy
może rzeczywiscie wywal kilka sztuk, by bardziej pokazać co tam oprócz niej jest.
I żurawka mi tu pasuje - dodaje akcentu kolorystycznego.

A nie chcesz zrobić z tyłu (pod oknem) piętra, zamieniejąc bukszpany na coś wyższego? - np trzmielinę/cisy/bukszpany/sosnę karłową na pniu, albo cuś jeszcze?

Myslałam kiedyś o cisach, tylko, że przy ścianie strasznie sucho jest - nie dość, że drenaż całą wilgoć ściąga to jeszcze podbitka wystaje aż na 1 m i krople deszczu tam nie docierają, stąd obawy czy one to zniosą...
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:58, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Witaj Janeczko - miło było Cię poznać i zobaczyć na żywo w Wojsławicach.
Podglądam Twój ogródek od początku i już czekam na przyszły sezon bo jak te wszystkie róże Ci się rozrosną i zakwitną to będzie szał!

Edytko, miło mi było Ciebie poznać również
Bardzo jestem ciekawa co ostatecznie z róż wybierzesz i jaki będzie tego efekt za rok-dwa.
Mały ogród Kasi 21:43, 30 wrz 2015

Do góry
Wow, ale Ci się okazy trafiły niesamowite - super!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to skoro akurat taki temat się wywiązał to co myślicie o zestawieniu Eden Rose i Giardiny - w układzie 2 szt Giardiny i następnie 2 Eden Rose (przy pergoli tarasowej) - Eden Rose już mam, a Giardiny wlaśnie chciałam zamawiać.

Leć na wątek Any i Robaczka i pytaj. Bo ja pnących w ogóle nie znam
Tu ma być ogród :) 15:42, 30 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Szalwie daj do przodu A stipie dałbym w tym miejscu szanse Zima zwerifikuje czy chce tam być czy nie

Z przodu będzie obwódka z lawendy - przeciągnięta od tarasu, aż do końca ściany domu.

Muszę zdjęcie załączyć odpowiednie, albo jakiś nowy plan zrobić żeby wszystko było jasne.
Tu ma być ogród :) 15:40, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Żurawki jako pierwsze idą z tego miejsca out.
Nad resztą musze myśleć bo Wasze wypowiedzi nie ułatwiły mi podjęcia decyzji

... naprawdę jest ładnie ... dorzuć zamiast żurawki jakiegoś jaśniejszego koloru, pasującego do szałwii i będzie pięknie
Na pewno wymyślisz coś fajnego
Tu ma być ogród :) 15:38, 30 wrz 2015

Do góry
No tak - Ensata, Iwka, Nawigatorka - mogłam się tego domyśleć
Tu ma być ogród :) 15:33, 30 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A mi się też bardzo podoba ... chyba, że chodzi o to, ze stipa późno startuje i będzie pusto przez jakiś czas na rabacie ... no ale są jeszcze cebulowe ale Ty masz tam jeszcze carexy i one ładnie się komponują razem ... jedynie chyba najmniej kolorystycznie pasuje mi tam żurawka

Żurawki jako pierwsze idą z tego miejsca out.
Nad resztą musze myśleć bo Wasze wypowiedzi nie ułatwiły mi podjęcia decyzji
Tu ma być ogród :) 14:41, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No bo wychodzi na to, że te carexy The Beatles i bukszpany to niepotrzebnie sadziłam - i tak ich niewidać, choć w przypadku bukszpanów koślawców, które może kiedyś staną się kulkami, to nawet lepiej

Tak to od frontu wygląda.

A mi się też bardzo podoba ... chyba, że chodzi o to, ze stipa późno startuje i będzie pusto przez jakiś czas na rabacie ... no ale są jeszcze cebulowe ale Ty masz tam jeszcze carexy i one ładnie się komponują razem ... jedynie chyba najmniej kolorystycznie pasuje mi tam żurawka
Tu ma być ogród :) 14:29, 30 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Dlaczego nie chcesz tam stipi? Cudnie to wygląda

No bo wychodzi na to, że te carexy The Beatles i bukszpany to niepotrzebnie sadziłam - i tak ich nie widać, choć w przypadku bukszpanów koślawców, które może kiedyś staną się kulkami, to nawet lepiej
Szałwii jest tam 12, a tylko te z przodu się przebiły.

Tak to od frontu wygląda.

Tu ma być ogród :) 14:24, 30 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
mam focha na Twoja stipę, a raczej moją!!!!!!!

Też bym się lepiej czuła, gdyby Ci piękna wyrosła
"W kolorze blue" 13:48, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
podobają mi się te Twoje spiralki - jakoś do tej pory za nimi nie przepadałam, ale w takiej ilości jak Ty masz to już fajny efekt robią - coś mi się zdaje, że staną się jednym ze znaków rozpoznawczych Twojego ogródka.
Móiwłam są upierdliwe w cięciu, zawsze coś im utnę za bardzo

Kasia, płyty są na podsypce betonowej.

Ewa, coż taka prawda, ale nie ma tego złego. Mam teraz 3 ogród jezeli sprawdza się powiedzenie jak z domem, to teraz już mi tylko bujanie na hamaku zostanie:_)
Tu ma być ogród :) 13:43, 30 wrz 2015

Do góry
Jak wyprawa bukszpanowa dojdzie do skutku w piątek to wrzucę gotową rabatę.

A tymczasem małe porównanie rabaty przed wykuszem - stipa zawładnęła tym miejscem i potrzebowałam 3 miesięcy, żeby stwierdzić, że jednak jej tam nie chcę, w ogóle to chyba szałwię i bukszpany tam zostawię a cała reszta do przeróbki:

09.06.15

30.09.15

"W kolorze blue" 13:27, 30 wrz 2015

Do góry
podobają mi się te Twoje spiralki - jakoś do tej pory za nimi nie przepadałam, ale w takiej ilości jak Ty masz to już fajny efekt robią - coś mi się zdaje, że staną się jednym ze znaków rozpoznawczych Twojego ogródka.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:42, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wyglądałoby to ładnie, tylko stipa w cieniu słabo będzie rosła, a zawilcom z kolei takie stanowisko odpowiada najbardziej.

Muszę doczytać jak sobie ze słońcem radzą zawilce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:34, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie, te też są bardzo fajne, ale Whirlwind ma drobniejsze płatki i znacznie ich więcej.
Zobacz tu u Joli są ładnie pokazane.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=799

Mi zdecydowanie na tej odmianie zależało, ale jak się kupuje przez internet, gdy jeszcze nie kwitną to potem czasem się okazuje, że dostało się coś innego.

Dla mnie te i te ładne A na wysokość wydają się być podobne
Ogród wyrozumiały 10:26, 30 wrz 2015

Do góry
Polinka - fajnie,że czekasz ze mną ,razem raźniej i się tak nie dłuży

Sztuk kupiłam 13 ,bo po prostu nie wiedziałam ile ,a kupka kamieni uniemożliwiała mi jakiekolwiek przymiarki ,bo nie wiem czy to w jednym rzędzie czy w dwóch trzeba będzie posadzić....

Jak będą rośliny to będę ustawiać i się Was radzić ,bo dobra wiadomość jest taka,że dziś przed chwila dosłownie kamień został przełożony poza rabatę i teraz to tam mogę przymiarki robić .
Ale się cieszę !!

Lindsay80 - właśnie jak będą rośliny to lepiej coś ustalić
Berberysów już trochę mam,bo i Admirationy na tej rabacie,a przy wrzosach mam obwódkę z z Nana i ją tnę właśnie i.....trochę mnie wkurza ta robota
Zwłaszcza jak mi się tak stanie jak ostatnio,że miałam podłożoną włókninę przy cięciu i tak ją fajnie złapałam ,że wszystkie ścinki mi się rozsypały i musiałam wybierać...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:19, 30 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja myślałam, że zawilce i w słońcu i w półcieniu dobrze rosną (zresztą pani tak mówiła) ... mam tam w sumie więcej słońca ... znowu coś nie tak zrobiłam

Pełnego słońca na pewno nie lubią, w półcieniu będzie ok.

Ale może ktoś ma na słońcu i zaprzeczy tym informacjom, bo akurat swoim doświadczeniem tego nie poprę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:17, 30 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Boszszsze ... jak Ty te wszystkie nazwy ogarniasz?
A to znaczy, że ta odmiana "nasza" jakaś nie teges?

Nie, te też są bardzo fajne, ale Whirlwind ma drobniejsze płatki i znacznie ich więcej.
Zobacz tu u Joli są ładnie pokazane.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=799

Mi zdecydowanie na tej odmianie zależało, ale jak się kupuje przez internet, gdy jeszcze nie kwitną to potem czasem się okazuje, że dostało się coś innego.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:16, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wyglądałoby to ładnie, tylko stipa w cieniu słabo będzie rosła, a zawilcom z kolei takie stanowisko odpowiada najbardziej.

A ja myślałam, że zawilce i w słońcu i w półcieniu dobrze rosną (zresztą pani tak mówiła) ... mam tam w sumie więcej słońca ... znowu coś nie tak zrobiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies