Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 09:24, 20 lut 2020

Do góry
Zostawiam zdjęcie przemalowanej kuli - księżyca za dnia. Na zdjęciu teraz widzę, że można ją jeszcze przyciemnić. Ostatnio sporo do myślenia mi dają artykuły ruchu Zero waste i jakoś tak bardziej myślę o wykorzystaniu tego co mam lub można odnowić. Krok po kroku...

Ja i mój ogródek, a może ogród 09:18, 20 lut 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Oczywiście nue byłoby roboty bez pomocników

Ale ci Brysiolki idealnie teren utwardziły
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:14, 20 lut 2020

Do góry
Halinko, masz jak w banku, chyba nie jak w ruskim. ha, ha, ha,
Nasionek nie mam, ale musisz poczekać jak będę w ogrodzie, Wykopię. I podeślę.
Och, ile już naobiecywałam, muszę zajrzeć do notatek.

W tej chwili wszystko rozbija się o dojazd do ogrodu. Po chorobie nie chciałabym wybierać się w ogród na cały dzień. A autko w serwisie, i "nie wiedzą kiedy będzie"

Póki co - archiwum

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:58, 20 lut 2020

Do góry
aniaod napisał(a)
Próbowałam takie coś ale nie wiem... 9

Komukolwiek będzie się chciało iść naokoło do ławki? Jak sie upatrujesz na żwirek? Już Danusia zwróciła uwagę na to że pod oknen wygląda średnio. Lepiej byłoby ją przestawić między okna.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:13, 20 lut 2020

Do góry
Próbowałam takie coś ale nie wiem... 9
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:11, 20 lut 2020

Do góry
Tak to wygląda z boku koło
Ogród w remoncie 07:49, 20 lut 2020

Do góry
Chyba jednak pomysł na lawendy w okolicy oczarów nie za bardzo. Jakoś nie pomyślałam o kwitnieniu o. . Jak przyjdą postawię wśród lawend i sprawdzę.
W tej chwili mam gonitwę myśli jeszcze, będę obserwować w sezonie rośliny pod kątem tej rabaty, może coś mi się wyklaruje więcej.

Wczoraj po ścięciu carexów ukazały się nieśmiało

Na razie pojedynczo i te botaniczne wepchnięte tam kiedyś ale teraz doszło tam światło więc pewnie za chwilę zaczną. Dużo cebulek tam jesienią posadziłam
Moja działka na Dębowym Lesie 07:44, 20 lut 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, o ile nie przepadam za liliowcami, mam tylko kilka, to ten wybitnie mnie zaciekawił. Znasz może odmianę?
Mój ogrodowy pamiętnik 07:39, 20 lut 2020

Do góry
Spodobały mi się też koszyki wiklinowe z Ikei. Całkiem fajne tylko do czego je wykorzystać? Pomyślę... .

Mój ogrodowy pamiętnik 07:36, 20 lut 2020

Do góry
Byłam w dużym centrum ogrodniczym. Nic jeszcze nie ma. Dopiero przygotowują się do sezonu. 3 oczary żółte mieli i jaśminy nagokwiatowe bo już wystartowały.
A w Obi jedynie chyba nową kolekcję wystawili mebli i donic. Coraz fajniejsze te meble wypoczynkowe robią . Nic tylko leżeć na tarasie i pachnieć .
Kupiłam jedną donicę na nóżkach.

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:11, 20 lut 2020

Do góry
Wszystkim zaglądającym

SMACZNEGO
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 06:46, 20 lut 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Obecnie bordowy jest tak zapączkowany

W zeszłym roku zakwitł 30 marca

Posypałaś czymś tego ciemiernika że taki przymączony?

Pięknie, wiosna już prawie w każdym rejonie Polski a właściwie przedwiośnie

Fajny taki leśno sosnowy ogród, latem chyba cudny zapach igieł sosnowych
Przerabianie ogródka pod swój gust 02:42, 20 lut 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Oczar zza plotem

Hmm, oczar... tak się zastanowiłam nad etymologią nazwy. Ciekawe, czy ma ona coś wspólnego z czarem, oczarowaniem ?
Ogródek Ewy 01:02, 20 lut 2020

Do góry
ryska napisał(a)

Katarawski przychodzi mi do głowy ale nie mam go u siebie dla porównania.

To jest Katarawski

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:58, 19 lut 2020

Do góry

i tu się kończy epizod ze Skagen z roku 2008.

------------------------------------------------------------------

Przeskakujemy teraz o 10 lat do roku 2018 i początku mojej opowieści jakby nie było o róży.

Jak wcześniej pisałam szukałam róży do ogrodu i czytałam w necie przeróżne opisy.

Aż nagle natknęłam się na.....łał łał łał

http://rosenpedia.blogspot.com/2017/12/roza-ze-skagen.html

dla tych co nie chce się im otwierać przytoczę z blogu Pani Małgorzty Kralki tylko początek - bo przyznam, że jak czytałam ten początek to mnie dosłownie zatkało, przełykałam też wstyd niewiedzy

" Róża ze Skagen
To jest po prosu niesamowite jak przy okazji tematów różanych wychodzą zupełnie inne, nieróżane ciekawe tematy. I tak ten niezwykły, świetlisty obraz wciągnął mnie w krąg duńskich impresjonistów, zafascynował obraz jak i niezwykłe, trudne życie jego autora, jak również i jego rodziny.
W moim przypadku w tej konkretnej sprawie krzyżuje się parę wątków- róża ze Skagen, która ponoć do dziś rośnie w tym ogrodzie, muzeum impresjonistów duńskich i 2 niezwykłe, niebezpieczne
Cieśniny Duńskie które pomagają połączyć się w sposób w miarę bezpieczny dwóm morzom- Skagerrak od strony morza północnego i Kattegat od strony naszego rodzimego Bałtyku. To jest przeżycie zobaczyć jak burawy Bałtyk łączy się z ponoć seledynowo-błękitnym "

Tak to było niesamowite jak przy okazji wychodzą rożne tematy.

cdn

Ogród bez reguł 21:56, 19 lut 2020

Do góry
Na koniec moje dzisiejsze odkrycie . Posadziłam w ub. roku kopytniki. Były bardzo nędzne, tzn. sadzonki były ładne, ale w te upały momentalnie zrobiły się zdechlakowate i takie pozostały do "zimy". Myślałam, że już po nich, a tu niespodzianka Coś się kluje i cieszy mnie niezmiernie

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:47, 19 lut 2020

Do góry

to jest inne miejsce niż sam cypel - tam był piasek a tu tak niedaleko w miasteczku już kamyczki - zaskoczyło to mnie

żegnamy się z morzem ostatecznie i w drogę powrotną

nie mogłam się napatrzeć na krajobraz wydmowy który ciągnął się chyba kilkanaście albo więcej kilometrów

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:41, 19 lut 2020

Do góry
Wciąż nie wiem co zrobić z tą rabatą,czym ją obsadzić? Myślałam o świdośliwie larmackiej w centrum i trawach. Ale może ktoś ma jakiś pomysł? Słońce tylko do 12
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:38, 19 lut 2020

Do góry
ogródek z lawendą

to na co czekaliśmy wszyscy to była godzina otwarcia knajpek rybnych
czyli 18 ta, płaciło się wstęp a potem do woli jadło ...oczywiście najpierw trzeba było upolować miejsce

udało się

i tu jadłam po raz pierwszy w życiu zupę rybną o smaku który określa się niebo w gębie
nigdy wcześniej nie przypuszczałam że tknę się zupy rybnej...no ale byłam bardzo zmarznięta, zmęczona i głodna - tak delikatnego rosołku nie spodziewałam się i pewnie dał mi siłę żeby degustować to co na oko wydawało mi się że zjem - bo nazw nawet nikt nie miał zamiaru tłumaczyć
było przepysznie

po dniu pełnym atrakcji zbieramy się w drogę powrotną i jeszcze ostatnie pożegnanie z morzem - zabieram kamyki żeby wrócić choć nie wiedziałam jeszcze o tylu atrakcjach ...... no właśnie

różnie bywa raz się przygotowywuję do jakiejś wyprawy a czasem nie - i tym razem tak było - może szkoda

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:35, 19 lut 2020

Do góry
Kazdy nowy kwiatek to duza radość
Mam chec posprzątać jesienny bałagan

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies