A to od razu mogę Cię poinformować, że tamto miejsce czeka chyba na wygraną w totka Nic się nie zmieniło.
2:0 dla wersji rozbudowanej. jestem trochę zdziwiona - myślałam, że będziecie za prostszą wersją, ale w sumie zadowolona. Idę zatem zgodnie z pierwotnym planem
Po worek (lub dwa) kompostu możesz przyjechać. starczyło dla Iwonki, starczy i dla Ciebie
No ja to się całkiem nie znam, ale skoro dokładnie przeczytałam to się wypowiem.
Podoba mi się pomysł podniesienia, podoba mi się projekt nr 1. Po prawej stronie nie robiłabym tego symetrycznego wcięcia, poprowadziłabym prosto. Ten katafalk z tyłu nie bardzo mi się widzi. Może jeden poziom, ale wyższy, na dwie belki od razu czyli 25 cm?
niee, na prosto za bardzo by wychodziło do przodu. zwłaszcza gdyby było podwójnej wysokości
przyznam się, że z wielką trudnością rezygnowałabym z tego wewnętrznego podniesienia. ono mi tak układa przestrzeń, że jakoś łatwiej mi ogarnąć rośliny.
Z drugiej strony - te belki byłyby ułożone poziomo i wtedy zabierają dużo powierzchni. Ta wewnętrzna rabata po zewnętrznym obrysie ma 1,4x2,6m, ale dla roślin zostaje z tego 1,10x2,20m.
A jeszcze z trzeciej strony, to sobie pomyślałam, że wreszcie nie będę musiała udeptywać ziemi na rabacie, tylko bym chodziła po tych belkach...