Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Agatorek 18:48, 12 mar 2022

Tak pogoda nas zaskakuje (np w miarę ciepłym lutym), a później oczekujemy nie wiadomo czego .
Judith 19:08, 12 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Tak pogoda nas zaskakuje (np w miarę ciepłym lutym), a później oczekujemy nie wiadomo czego .

Amen .
Kasiapod 19:16, 12 mar 2022

pięknie u ciebie widać wiosne ,ja dzisiaj coś porobiłam , ale brr zimno aż mnie nosi żeby coś zrobić
Basieksp 19:23, 12 mar 2022

Kasiapod napisał(a)
pięknie u ciebie widać wiosne ,ja dzisiaj coś porobiłam , ale brr zimno aż mnie nosi żeby coś zrobić

U nas nawet cieplutko było też trochę dziś porobiłam, chociaż w cienistych zakątkach, ziemia cały czas była zmrożona
Basieksp 19:23, 12 mar 2022

Judith napisał(a)

Amen .

Alija 17:21, 13 mar 2022

Basieksp napisał(a)
Na ogrodzie niewiele się dzieje, przymrozki trochę zachamowały roślinki, jeszcze czekają

Piękne kwiatuszki, wiosna. U mnie pogoda piękna, słoneczna, ale w nocy ok. 10 na minusie, mam nadzieję, że nic nie wymarznie. Pojawiły się już te wcześniejsze krokusy. Oby tylko zrobiło się spokojnie. Pozdrawiam.
Basieksp 18:32, 13 mar 2022

Alija napisał(a)

Piękne kwiatuszki, wiosna. U mnie pogoda piękna, słoneczna, ale w nocy ok. 10 na minusie, mam nadzieję, że nic nie wymarznie. Pojawiły się już te wcześniejsze krokusy. Oby tylko zrobiło się spokojnie. Pozdrawiam.

Ja czekam na większe kępki krokusów, ale to może za rok No i na ten spokój, tak bardzo wyczekiwany. Pozdrawiam serdecznie
Anda 10:45, 19 mar 2022

U mnie krokusy już przekwitają, ale mam tylko pare sztuk. Teraz czekam na narcyzy, bo główki juz mają dość wysoko.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 19:43, 19 mar 2022

Dziś pracowity dzionek oczyściłam wszystkie tuje z połowy działki, jakieś 50 metrów Małymi krokami robi się warzywnik jedna skrzynia prawie gotowa, bo ziemia napewno jeszcze siądzie i będzie trzeba dosypać, no i sporo tego trzeba sypać na dno poszły kijki, na to zrębki, nieprzerobiony kompost i dobry kompost pomieszany z ziemią ogrodniczą, a i trochę popiołu z kominka

Tak było

Tu pierwsza skrzynia

Na koniec już prawie po ciemku

Basieksp 19:47, 19 mar 2022

Anda napisał(a)
U mnie krokusy już przekwitają, ale mam tylko pare sztuk. Teraz czekam na narcyzy, bo główki juz mają dość wysoko.

Jutro zrobię obchód narcyzowy, ale u nas napewno jeszcze trochę