Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 19:32, 20 mar 2022

Joku napisał(a)
Fajne te skrzynie, życzę żeby warzywa w nich dobrze rosły.

Noo, mam nadzieję ogólnie na warzywka nie narzekałam raczej, udawały się, no to teraz będę musiała o nie zadbać, by nie straszyły w tych skrzyniach
Basieksp 19:34, 20 mar 2022

anabuko1 napisał(a)

Piękne wiosenne kwiatuszki
Aż milej człowiekowi.
Ja jeszcze bzyczków nie zauważyłam u siebie .A moze za słabo się przyglądałam .
pozdrawiam

Ja też je pierwszy raz dziś widziałam w tygodniu po pracy to już nie latały, musiałam poczekać na weekend
Magleska 20:19, 20 mar 2022

Basiu fajny masz ten regalik na rozsady skrzynie opalane też ponownie chwalę -świetnie to wygląda
Rumianka 20:49, 20 mar 2022

Basiu, Twoje skrzynie elegancko opalone, no pełna profeska...tylko patrzeć jak wszystko w nich śmignie...U mnie role są podzielone, ja rabaty kwiatowe, a eM warzywka...sprawiedliwie, prawda? Moje kwiaty to 95% a warzywa 5%...i najważniejsze, że prace rozdzielone "po równo"
Basieksp 22:16, 20 mar 2022

Magleska napisał(a)
Basiu fajny masz ten regalik na rozsady skrzynie opalane też ponownie chwalę -świetnie to wygląda

To regalik mojego aM jak wędrują tam popikowane pomidory, to całość na noc jest przykrywana dodatkowo agrowłukniną, a na dole grzejnik elektryczny, w razie
przymrozków, tak to sobie wykombinował ja swoje roślinkiki też tam podrzucam
Basieksp 22:19, 20 mar 2022

Agatorek napisał(a)
No to teraz będzie elegancki warzywnik! Dużo wygodniej też chyba „obsługuje” się warzywka, niż te rosnące na poziomie „0” .

Sprawdzałam, sięgam ręką na środek, bez problemu, dojście będzie z każdej strony, a wrazie czego mój syn jest dużo wyższy odemnie, hmmm, może będzie pielił zielsko
Basieksp 22:25, 20 mar 2022

Rumianka napisał(a)
Basiu, Twoje skrzynie elegancko opalone, no pełna profeska...tylko patrzeć jak wszystko w nich śmignie...U mnie role są podzielone, ja rabaty kwiatowe, a eM warzywka...sprawiedliwie, prawda? Moje kwiaty to 95% a warzywa 5%...i najważniejsze, że prace rozdzielone "po równo"

Chcieliśmy je jeszcze zaolejować, ale do lata byśmy nie zdążyli ich dokończyć i zostawiamy je takie tylko opalone, trudno, kilka sezonów powinny wytrzymać no bo to już czas na pierwsze wysiewy
hankaandrus_44 08:09, 21 mar 2022

Trzymam kciukasy za
Twoje wysiewy. i "Pomidorowe hobby"Twego męża. Moje pomidorki męczą się na parapecie.
Dobrze, że jest słonecznie, przynajmniej nie wyciąganą się nadmiernie, a za tydzień idą do ogrodu pod szkło.
anuska2507 08:25, 21 mar 2022

Basieksp napisał(a)

Kupiliśmy taką z gotowych elementów do złożenia, to jest poliwęglan, będzie to trzeci sezon jak go mamy i ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni a w środku wygląda to tak, mamy zrobiony taki stojak na rozsady

Dzięki za zdjęcia szklarni Stojaczek na rozsady bardzo mi się podoba, super sprawa kiedy miejsca na parapetach brak
Basieksp 08:44, 21 mar 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Trzymam kciukasy za
Twoje wysiewy. i "Pomidorowe hobby"Twego męża. Moje pomidorki męczą się na parapecie.
Dobrze, że jest słonecznie, przynajmniej nie wyciąganą się nadmiernie, a za tydzień idą do ogrodu pod szkło.

Nasze pomidory też jeszcze na parapetach, w weekend na chwilę wędrowały do tunelu, a na noc na parapet, w tym roku jakoś trochę później je wysiewaliśmy