Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 09:05, 18 paź 2022

Joku napisał(a)
Uwielbiam katalpę podczas kwitnienia. Niech twoja dobrze rośnie i nabiera masy.

Ona już mi się podoba, taka cienka
Basieksp 09:07, 18 paź 2022

eda napisał(a)
Cudne kolorki Basiu cieszmy się ciepłą jesienią teraz w radio podawali od środy załamanie pogody muszę jutro posadzić moje mikro zakupy

Też będę jeszcze jakieś ostatki sadzić, no i trzeba przed przymrozkami donice pozbierać
eda 19:23, 18 paź 2022

Basieksp napisał(a)

Też będę jeszcze jakieś ostatki sadzić, no i trzeba przed przymrozkami donice pozbierać

wsadziłam nie wytrzymałam po między jednym deszczem a drugim i z głowy
gogo 01:58, 21 paź 2022

Basieksp napisał(a)

Tak do końca to nie wiem co to za trawa, kupowałam gracimilusa, ale to chyba nie on, ale mi się podoba fajnie, że pomysł z pieńkami Ci się spodobał ja będę dorabiać do tych pieńków tak jakby ciąg dalszy, ale będą to wykopane plastry z pieńków, drewno na opał akurat przywieźliśmy z lasu i mój eM sam się zaoferował, że takie plastry mi natnie to był jego pomysł ja znalazłam tylko miejsce na plastry

Rzeczywiście wygląda inaczej niż Gracimilus, ale jest piękny.

Obrzeże z pieńków będę robić dopiero wiosną, bo już nie zdążę - też szykuję ogród do zimy.

Nie pochwaliłam katalpy, to piękne drzewo i będzie mu dobrze u Was
Mi bardzo podoba się platan klonolistny, ta jego łaciata kora jest cudna, ale to wielkie drzewo, więc nie do mojego grajdołka
Basieksp 09:07, 21 paź 2022

gogo napisał(a)

Rzeczywiście wygląda inaczej niż Gracimilus, ale jest piękny.

Obrzeże z pieńków będę robić dopiero wiosną, bo już nie zdążę - też szykuję ogród do zimy.

Nie pochwaliłam katalpy, to piękne drzewo i będzie mu dobrze u Was
Mi bardzo podoba się platan klonolistny, ta jego łaciata kora jest cudna, ale to wielkie drzewo, więc nie do mojego grajdołka

Też go podziwiałam, tego platana, no ale ja już nie będę kombinować z kolejnymi drzewami, muszę sobie zostawić trochę miejsca na jakieś małe chciejstwa na kolejne sezony no bo lubię coś przesadzić, dosadzić, tak wszystko od razu a potem długo nic to bym nie chciała
gogo 00:18, 22 paź 2022

Basieksp napisał(a)

Też go podziwiałam, tego platana, no ale ja już nie będę kombinować z kolejnymi drzewami, muszę sobie zostawić trochę miejsca na jakieś małe chciejstwa na kolejne sezony no bo lubię coś przesadzić, dosadzić, tak wszystko od razu a potem długo nic to bym nie chciała

Fakt, nawet w dużym ogrodzie jak Twój, nie można mieć wszystkiego.
Ja też tak działam, żeby zawsze mieć co robić

Mam miejsca, w których małe drzewka bym wcisnęła, ale za dużo mi się takich podoba, co nie znaczy, że z nimi byłoby ładnie mojemu ogrodowi.
Nie mam natomiast problemu z bylinami
Ewa777 14:34, 22 paź 2022

Piękne kolory jesieni. Fajnie, że sadzisz kolejne drzewko. Będzie Cię cieszyć cieniem w lecie i kolorami jesienią.
Basieksp 10:35, 23 paź 2022

gogo napisał(a)

Fakt, nawet w dużym ogrodzie jak Twój, nie można mieć wszystkiego.
Ja też tak działam, żeby zawsze mieć co robić

Mam miejsca, w których małe drzewka bym wcisnęła, ale za dużo mi się takich podoba, co nie znaczy, że z nimi byłoby ładnie mojemu ogrodowi.
Nie mam natomiast problemu z bylinami

Ja mam taki problem, że jak coś sądzę to często trafiam na jakieś cebule, no i je kaleczę łopatką mój ogrod nie jest duży, brakuje mi miejsca, ale to chyba prawie każdy tak ma
Basieksp 10:36, 23 paź 2022

Ewa777 napisał(a)
Piękne kolory jesieni. Fajnie, że sadzisz kolejne drzewko. Będzie Cię cieszyć cieniem w lecie i kolorami jesienią.

Na początku mało miałam roślin, które ładnie wyglądają jesienią, teraz pod tym kątem wybieram rośliny, no staram się trochę
Basieksp 10:47, 23 paź 2022

A dziś pochmurno, jesień coraz bardziej daje o sobie znać mokro, trochę szaro przez pochmurne niebo, no ale za chwilę listopad i tak jest ładnie

W tle, w oddali świdośliwa, Aza i jej kita