Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Agatorek 14:29, 23 paź 2022

Basieksp napisał(a)

No nieźle u nas Aza jeszcze nigdy nie uciekła, mocno jej pilnujemy, bo ona trochę wredziol jest ale Diana miała swoje wycieczki, raz kościelny chodził i furtkę otworzył, no i poszła sobie, ona bardzo łagodna była tylko wielka, większa od Azy i jak przez wioskę w swojej radości do mnie biegła, to wszyscy napotkani ludzie w bezruchu stali, a ona jak taki cielak biegła raz do baru wpadła, za takim kundelkiem, ja za nimi, a tam wystraszony barman z mopem za barem, ja do niego, że może ją pogłaskać, nie dał się przekonać a sąsiad jak miał jeszcze malabuta suczkę, zawsze mu jakąś kurę, kaczkę przynosiła do domu, raz sama widziałam jak wracała z kaczką w pysku, kaczka żywa była

Hahaha, dobre z tą kaczką . I z Dianą - krówką, można się przestraszyć, fakt .
U mnie na wsi jest mało domów i są dość oddalone od naszego plus jakieś pola pomiędzy nimi. Nawet sklepu nie ma .
Na szczęście podczas tych eskapad psy nikogo nie spotkały na swojej drodze, raz tylko widziałam, jak sąsiad biegł do bramy, żeby ją zamknąć .
Trochę się boję jedynie, że akurat będzie jechał samochód i coś się stanie. Co prawda ruch u nas baaardzo niewielki, ale do drogi krajowej są niecałe 2 km, a tam już samochody ciągle jeżdżą.
Basieksp 14:34, 23 paź 2022

MartaCho napisał(a)

O rety! Ile drogocennego dobra! Mnóstwo roboty przed Wami, ale takie zapasy cieszą jak nic ostatnio!

Żartujemy, że nawet Aza nie musi tego pilnować, bo strasznie ciężkie są te bale zawsze kupujemy takie drewno, no w tym roku trzeba było się trochę wysilić i podzwonić, ale udało się a z jakości drewna sami jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, nigdy tak ładnego nie mieliśmy to tak na trzy może cztery lata wystarczy
Basieksp 14:50, 23 paź 2022

Agatorek napisał(a)

Hahaha, dobre z tą kaczką . I z Dianą - krówką, można się przestraszyć, fakt .
U mnie na wsi jest mało domów i są dość oddalone od naszego plus jakieś pola pomiędzy nimi. Nawet sklepu nie ma .
Na szczęście podczas tych eskapad psy nikogo nie spotkały na swojej drodze, raz tylko widziałam, jak sąsiad biegł do bramy, żeby ją zamknąć .
Trochę się boję jedynie, że akurat będzie jechał samochód i coś się stanie. Co prawda ruch u nas baaardzo niewielki, ale do drogi krajowej są niecałe 2 km, a tam już samochody ciągle jeżdżą.

Sąsiad zawsze starał się za te kaczki zapłacić wlaścicielowi, mówił, że pieniądze to mały problem, ale trochę wstyd zawsze, a przeważnie wypuszczał ją listonosz jak mieliśmy u nas otwartą bramę, to ona do nas często wchodziła, z Dianą się lubiły, my zamykaliśmy ją u nas, taka sąsiedzka współaca, sąsiad mógł ją wtedy zabrać
Basieksp 14:58, 23 paź 2022

A najśmieszniejsze było, jak sobie dziurę w płocie do nas zrobiła bo to nasza sąsiadaka z za płotu byla, i wczołgała się do nas pobyła trochę, ale wieczór się robił a sąsiada nie było, ona u siebie miała budę a u nas by musiała na dworze zostać, no to mówię do syna by ją odprowadził Aura ,bo tak się wabiła, ładnie położyła się na ziemi i wczołgała się na komendę przez dziurę na swoje podwurko Diana też tak chciała, tylko ona nie umiała się czołgać i taranem w siatkę nad dziurą, myślała, że też da radę, że malutka jest i się zmieści
Basieksp 18:54, 23 paź 2022

Popołudniowy, mały wypad do lasu

Agatorek 18:54, 23 paź 2022

Bez psiaków nie byłoby tak wesoło
Dobrze, że Diana z ogrodzeniem nie przeszła do sąsiadów

Edit: ładne widoczki w lesie , u nas nie było dziś pogody na spacery niestety.
Basieksp 19:04, 23 paź 2022

Sporo ich rosło w naszych połamanych, ponawałnicowych lasach, w mojej ocenie opieńka, ale nie znam jej tak do końca, nie zbieraliśmy. Muszę kogoś zaufanego podpytać , bo dużo ich było

Dobrze, że kanie znam i kolacja była pyszna
Basieksp 19:08, 23 paź 2022

Agatorek napisał(a)
Bez psiaków nie byłoby tak wesoło
Dobrze, że Diana z ogrodzeniem nie przeszła do sąsiadów

Edit: ładne widoczki w lesie , u nas nie było dziś pogody na spacery niestety.

U nas popołudniu się wypogodziło, nawet trochę słońca było Aza umęczona śpi, wielka radość była

Kordina 19:20, 23 paź 2022

Basieksp napisał(a)
Sporo ich rosło w naszych połamanych, ponawałnicowych lasach, w mojej ocenie opieńka, ale nie znam jej tak do końca, nie zbieraliśmy. Muszę kogoś zaufanego podpytać , bo dużo ich było

Tak Basiu, to są klasyczne dobre opieńki
Basieksp 19:36, 23 paź 2022

Kordina napisał(a)

Tak Basiu, to są klasyczne dobre opieńki

Dziękuję, tak sobie myślałam, kiedyś jak byłam jeszcze mmała z moją mamą je zbierałam, no mama zbierała