Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Alija 21:42, 18 maj 2023

Basiu, pozazdrościć sąsiadki, bardzo miły gest z jej strony.
Śliczny zajączek , dawniej u nas bardzo często można było go spotkać, teraz jest rzadkością, niestety.
Rumianka 22:22, 18 maj 2023

Basieksp napisał(a)

Może ktoś inny, fajny się na ich miejsce się wprowadzi

Basiu, owszem wprowadzili się nowi, ale lepiej...lepiej nie pytaj
Roszczeniowi w stosunku do wszystkich sąsiadów z ulicy...nigdy nie wiadomo z czym ta pani wyskoczy i o co jej chodzi... Trzeba obchodzić sie jak ze śmierdzącym jajkiem...żeby nie rozbić, bo będzie jeszcze większy smród...
Tacy widocznie też muszą być, bo byśmy nie wiedzieli, gdzie kończy się dobro, a zaczyna zło...
anpi 22:29, 18 maj 2023

Fajne są takie niespodzianki, miły gest!
Rabarbarem narobiłaś mi smaka na kompocik i ciasto. Trzeba się będzie gdzieś zaopatrzec w łodyżki, u mnie nie chce jakoś rosnąć.
Basieksp 22:37, 18 maj 2023

anpi napisał(a)
Fajne są takie niespodzianki, miły gest!
Rabarbarem narobiłaś mi smaka na kompocik i ciasto. Trzeba się będzie gdzieś zaopatrzec w łodyżki, u mnie nie chce jakoś rosnąć.

Ja już kompot gotowałam, no z tego zwykłego no niby ten rabarbar łatwy w uprawie, ale nie wszędzie chce rosnąć, nie wiem od czego to zależy. U mnie ma półcień, żyzne wilgotne podłoże, rośnie ładnie
Basieksp 22:49, 18 maj 2023

Rumianka napisał(a)

Basiu, owszem wprowadzili się nowi, ale lepiej...lepiej nie pytaj
Roszczeniowi w stosunku do wszystkich sąsiadów z ulicy...nigdy nie wiadomo z czym ta pani wyskoczy i o co jej chodzi... Trzeba obchodzić sie jak ze śmierdzącym jajkiem...żeby nie rozbić, bo będzie jeszcze większy smród...
Tacy widocznie też muszą być, bo byśmy nie wiedzieli, gdzie kończy się dobro, a zaczyna zło...

My mieliśmy takich jednych dawno temu jak w bloku mieszkaliśmy, ale na szczęście tylko jedni tacy byli, inni byli bardzo w porządku takich roszczeniowych to najlepiej na dystans trzymać, dzień dobry i to wszystko, o ile odpowiedzą. Ale lepiej skupić się na tych fajnych ludziach
Basieksp 22:54, 18 maj 2023

Alija napisał(a)
Basiu, pozazdrościć sąsiadki, bardzo miły gest z jej strony.
Śliczny zajączek , dawniej u nas bardzo często można było go spotkać, teraz jest rzadkością, niestety.

No ja byłam bardzo zaskoczona zajączkiem, na początku z daleka myślałam, że to jeż dobrze, że nic mu nie było
ewsyg 23:07, 18 maj 2023

To masz Basiu ostatnio szczęście - wspaniała sąsiadka i rzadko widziany zając.
antracyt 08:55, 19 maj 2023

Bardzo miły prezent i kolejny gość ogrodowy U nas co jakiś czas pojawiają się młode zające, gorzej jak zauważą co w warzywnikach za skarby można znaleźć
Basieksp 09:57, 19 maj 2023

ewsyg napisał(a)
To masz Basiu ostatnio szczęście - wspaniała sąsiadka i rzadko widziany zając.

No, fajnie ja zające widziałam właśnie na tej łące w oddali, a może jak nas nie ma w domu to takie goście nas częściej odwiedzają
Basieksp 10:38, 19 maj 2023

antracyt napisał(a)
Bardzo miły prezent i kolejny gość ogrodowy U nas co jakiś czas pojawiają się młode zające, gorzej jak zauważą co w warzywnikach za skarby można znaleźć

Prezent niespodzianka a zajac moze faktycznie na pachtę sobie przychodzi narazie słabo na warzywniku ale ciekawe czy do skrzyni by wskoczył? w sumie już późną jesienią i zimą jak nie było mrozów coś nam w jednej skrzyni dziurę kopało, na Azę to była za mała dziura