Cieniste się rozkręcają
A rabarbar liście ma 70 na 60 cm, a wysokość z kwiatostanem , już teraz prawie 150 cm pobiegałam sobie z miarką, całkiem przyjemnie w deszczu, chociaż trochę chłodno, ale pada
Mojemu chyba pasuje miejsce, teraz jest tam trochę słońca, latem będzie więcej cienia, bo żywopłot za nim będzie miał liście, no i zwykły za nim też ładnie rośnie ciekawa jestem jak długo będzie ozdobą, bo ten zwykły latem już średnio wygląda. Pozwolę mu zakwitnąć, potem chyba kwiaty mu usunę, ale jeszcze sobie poczytam, czy to dobrze.
Ta jabłonka to może być Royalty, zwłaszcza jeżeli jesienią ma drobne, wielkości mniej więcej wiśni ciemnoczerwone jabłuszka. Miałam ja kiedyś, bardzo ją lubiłam. Śliwek z niej faktycznie nie będzie . Aha, liście są bordowe przez cały sezon.
Teraz za chwilę w Arboretum Witry będą kwitły azalie i rododendrony, może już kwitną Fajnie byłoby to zobaczyć, ale teraz raczej się tam nie wybiorę.
A roślinki wczoraj posadziłam z myślą, że dziś deszcz ładnie je podleje Udało się, pada
Chyba tak też myśle, że to Royalty te owocki są malutkie, takie jakby trochę twarde, ptaki nie są nimi zainteresowane, długo wiszą na drzewie liście są bordowe, kwiaty ciemne i przyjemnie pachną też ją lubię i czekam na kwiaty To jedyna rajska jabłonka u mnie Cieszę się, że sadząc owocowe posadziliśmy ją jako pierwszą w rzędzie, niedaleko tarasu, bo mogłaby rosnąć między wiśniami, nie byłaby tak widoczna pomiędzy owocowymi Chyba ze względu na smaczne owoce, posadziliśmy ją niedaleko tarasu
Byłam, widziałam, masz ładną, dużą aronię ja sadziłam ją z myślą o owocach, a teraz ostatnio i tak szpaki są pierwsze, trudno ja zadowalam się kwiatami i kolorami jesieniąa szpaki mają owoce
Dziś, fajny ogrodowo dzień Od południa pada i pada taka mocna mżawka, ładnie podlewa było naprawdę sucho, beczki na deszczówkę miałam już puste. Zaraz po pracy, spóściłam z beczek wodę do kasty, różnych wiader, będzie jakiś zapas wody na trochę
Trochę roślin w kroplach deszczu