Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

anabuko1 12:58, 15 maj 2023

Basieksp napisał(a)
Kwitnie rajska jabłonka nn pachnie mam ją przez pomyłkę, na początku ogrodowania kupiliśmy ją jako "śliwka duże owoce", sprzedawca się pomylił, śliwek nigdy nie mała, cieszę się z takiej pomyłki

Zaczyna kwitnąć Aronia, ma śliczne kwiatki

Ładne kwitnienia.
Aronia i u mmie kwitnie.
A rajska jabłoń chyba taka jak moja.
Basieksp 19:08, 15 maj 2023

Agatorek napisał(a)
Śliczna ta Wasza rajska pomyłka ❤️

Podobają mi się też rabaty cieniste

Jak wysoki jest teraz rabarbar?

Cieniste się rozkręcają
A rabarbar liście ma 70 na 60 cm, a wysokość z kwiatostanem , już teraz prawie 150 cm pobiegałam sobie z miarką, całkiem przyjemnie w deszczu, chociaż trochę chłodno, ale pada
Basieksp 19:14, 15 maj 2023

antracyt napisał(a)
Całkiem spora rodgersja (i rzeczywiście pąk ma inny kolor), a rabarbar to już w ogóle wielki. Szkoda, że nie mam dla niego odpowiedniego miejsca, pozostanie podziwianie u Ciebie i Vity.
Gość to a może ogrodowy mieszkaniec

Mojemu chyba pasuje miejsce, teraz jest tam trochę słońca, latem będzie więcej cienia, bo żywopłot za nim będzie miał liście, no i zwykły za nim też ładnie rośnie ciekawa jestem jak długo będzie ozdobą, bo ten zwykły latem już średnio wygląda. Pozwolę mu zakwitnąć, potem chyba kwiaty mu usunę, ale jeszcze sobie poczytam, czy to dobrze.
Joku 19:18, 15 maj 2023

Ta jabłonka to może być Royalty, zwłaszcza jeżeli jesienią ma drobne, wielkości mniej więcej wiśni ciemnoczerwone jabłuszka. Miałam ja kiedyś, bardzo ją lubiłam. Śliwek z niej faktycznie nie będzie . Aha, liście są bordowe przez cały sezon.
Basieksp 19:19, 15 maj 2023

Ewa777 napisał(a)
Fajne zakupy. To zawsze cieszy, zwłaszcza, że masz nowe miejsce na rośliny
Wyprawa do Wirt widzę, że udana. Planowałam w długi weekend majowy wybrać się tam, ale jednak plany się pozmieniały.

Teraz za chwilę w Arboretum Witry będą kwitły azalie i rododendrony, może już kwitną Fajnie byłoby to zobaczyć, ale teraz raczej się tam nie wybiorę.
A roślinki wczoraj posadziłam z myślą, że dziś deszcz ładnie je podleje Udało się, pada
Basieksp 19:31, 15 maj 2023

Joku napisał(a)
Ta jabłonka to może być Royalty, zwłaszcza jeżeli jesienią ma drobne, wielkości mniej więcej wiśni ciemnoczerwone jabłuszka. Miałam ja kiedyś, bardzo ją lubiłam. Śliwek z niej faktycznie nie będzie . Aha, liście są bordowe przez cały sezon.

Chyba tak też myśle, że to Royalty te owocki są malutkie, takie jakby trochę twarde, ptaki nie są nimi zainteresowane, długo wiszą na drzewie liście są bordowe, kwiaty ciemne i przyjemnie pachną też ją lubię i czekam na kwiaty To jedyna rajska jabłonka u mnie Cieszę się, że sadząc owocowe posadziliśmy ją jako pierwszą w rzędzie, niedaleko tarasu, bo mogłaby rosnąć między wiśniami, nie byłaby tak widoczna pomiędzy owocowymi Chyba ze względu na smaczne owoce, posadziliśmy ją niedaleko tarasu
Basieksp 19:39, 15 maj 2023

anabuko1 napisał(a)

Ładne kwitnienia.
Aronia i u mmie kwitnie.
A rajska jabłoń chyba taka jak moja.

Byłam, widziałam, masz ładną, dużą aronię ja sadziłam ją z myślą o owocach, a teraz ostatnio i tak szpaki są pierwsze, trudno ja zadowalam się kwiatami i kolorami jesieniąa szpaki mają owoce
Basieksp 19:57, 15 maj 2023

Dziś, fajny ogrodowo dzień Od południa pada i pada taka mocna mżawka, ładnie podlewa było naprawdę sucho, beczki na deszczówkę miałam już puste. Zaraz po pracy, spóściłam z beczek wodę do kasty, różnych wiader, będzie jakiś zapas wody na trochę
Trochę roślin w kroplach deszczu

Makao 20:17, 15 maj 2023

Rabarbar mnie rozwala.
Agatorek 20:57, 15 maj 2023

Makao napisał(a)
Rabarbar mnie rozwala.

Piękny potwór

Ładnie wyglądają liście w kroplach ❤️